Om du ännu inte har upptäckt friheten med menskopp hoppas vi att du vågar testa i sommar! Det finns så många grymma fördelar med att använda menskopp jämfört med konventionella mensskydd som bindor och tamponger – särskilt nu när det är sommar och semestertider.

Varsågod här är våra bästa argument till att använda menskopp nu i sommar:

Sola och bada utan att tänka på din mens

Du kan ha din menskopp i upp till 12 timmar i sträck innan du måste tömma och rengöra den. Det innebär att du kan hänga en hel dag på stranden eller vid poolen och bada, äta glass, simma, läsa en bok eller bara sola – utan att behöva fundera över om det är dags att byta mensskydd. Så bekymmersfritt – särskilt när man är på stränder som saknar ordentlig toalett.

Ingen oro för infektioner

Det finns en höjd risk för infektioner i underlivet om man har mens, särskilt om man använder tamponger. Det är viktigt att byta tampong när man badat i pooler och sjöar där det kan finnas fler bakterier och större infektionsrisk. Med menskopp slipper du fundera över detta eftersom bakterier inte kan fästa i eller kring menskoppen på samma sätt som i tamponger, som kan bli vattenfyllda vid bad.

Spara pengar

En menskopp kostar ett par hundralappar – och kan hålla i upp till 10 år! Antagligen kommer du att gå plus redan i sommar på att investera i en menskopp.

Slipp torrhet och dålig lukt

Tampongers uppsugningsförmåga har en tendens att absorbera mer än mensen. Massor av andra kroppsvätskor som kroppen vill ha kvar sugs upp också. Det bidrar till torrhet som i sin tur leder till odör. En menskopp fångar istället på ett naturligt sätt upp vätskorna och lämnar ditt underliv ifred utan att irritera.

Osynligt mensskydd

När man går runt i bikini och baddräkt är det oftast extra skönt att ha ett mensskydd som inte syns: slipp tampongsnören som smiter ut och synliga trosskyddskanter – menskoppen är helt osynlig!

Spara på miljön

Under sommaren blir det extra tydligt för många hur fantastisk miljön och naturen här. Genom att använda en menskopp sparar du på naturens resurser. En menskopp som används under 10 år motsvarar 3250 tamponger – snacka om vinst för miljön!

Res med din menskopp

Och till sist vill vi bjuda på ett litet bonustips för dig som är ute och reser med menskoppen i sommar! Köp ett paket OrganiWipes, så har ni smidiga engångsförpackade rengöringswipes till menskoppen. Perfekt när man är på toaletter som saknar rinnande vatten!

Här hittar du våra menskoppar i flera olika storlekar >>>