Hej! Jag lovade ju att mitt lussebulle recept skulle komma upp igår, men min gårdag var superstressig så hann helt enkelt inte. Skrev på min nya lägenhet igår, vilket känns spännande och kul. Jag flytta vid årsskiftet, yay! Jag kommer berätta mera om flytten senare och ni kommer få se hur jag har det när jag flyttat in. Lägenheten är så fin och perfekt till mig.
Här kommer i alla fall det goda receptet på bullarna jag gjorde till Naturligtsnyggs.se julmingel.

Lussebullar-2 Lussebullar-5 Lussebullar

 

Maya Lussebulle-recept – ca 25 bullar

Ingredienser:

900 g glutenfri mjölkmix
1 jäst för sötadegar
2 dl kokossocker
100 g mjölkfritt smör, Naturli
5 dl valfri mjölk mejerifri mjölk
1 krm salt
2 paket ekologisk saffran från Saffran&Co. Jag tar alltid dubbelt med saffran för jag älskar smaken.
1 msk fiberhusk
2 paket Abbot kinneys coconut yoghurt
Neutral olja att baka ut med

Gör så här: 

Blanda alla ingredienser i en bakassistent och låt den arbeta ihop en lös men jämn deg i ca 3 minuter. Täck degbunken med plast och låt jäsa i 1 tim och 30 minuter. Alternativt att du använder en stor bunke och då kan du bara arbeta degen i ca 10 min. Degen kommer vara lös för att ge saftiga lussebullar. Smörj in din arbetsbänk, händer och redskap med olja. Forma till lussebullar och placera på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa ytterligare i 30 minuter Värm ugnen till 225° och grädda varje plåt i ca 8 minuter tills de fått fin färg. Låt bullarna svalna under bakduk på galler. Förvara dem i en plastpåse och frys gärna in dem direkt om de inte ska ätas inom ett dygn.

Lycka till!


 

Maya Safron buns – about 25 buns
Ingredients

900 g gluten-free flour mix
1 pack of yeast for the sweet dough
2 dl coconut sugar
100 g milk-free butter
5 dl optional milk dairy-free
1 krm salt
2 pack saffron, I always take twice as much saffron because I love the taste
1 tablespoon psyllium
2 packs of Abbot Kinney coconut yogurt
Neutral oil to roll out the with dough

Follow these steps: Mix all ingredients in a baking machine to a loose but smooth dough for about 3 minutes. Cover the dough with plastic and allow to grow for 1 hour and 30 minutes. Alternatively, you use a big bowl and then you can work the dough for about 10 minutes with your hands before letting it grow. The dough will be loose to give you juicy buns. Lubricate your workbench, hands, and tools with oil. Form each bun with a light hand and place on two grids covered with baking paper. Allow the buns to grow for 30 minutes. Heat the oven to 225 ° and bake each sheet for about 8 minutes until they have a nice color. Allow the buns to cool. Store them in a plastic bag and freeze them directly if you are not eating them right away. Good luck!