Här är en rätt som jag gör när mitt kreativa matkonto är sinat. När jag är hungrig och inte riktigt orkar laga mat brukar det bli varmrökt lax med egen hummus, sallad och groddar. Denna måltid är rik på fettet, protein och grönsaker samt örter.

laxmiddag-2 laxmiddag-3laxmiddag

 

Jag äter fisk några gånger i veckan och oftast med massor av sallad till. Kan ju också erkänna att jag missbrukar hummus, oopps. Känner du igen dig?
Denna lunch eller middag är ju inte mera avancerad än att du blandar ihop valfri sallad, groddar (jag valde ärtskott) och örter (koriander och citronmellis). Sedan hacakar du din varmrökta lax och mixar ihop hummusen, som är pricken över i:et.

Hummus
Ingredienser

  • 1 burk ekologiska kikärtor, noga skölda
  • 1 st ekologisk vitlök
  • 0,5 dl ekologisk olivolja
  • 1 tsk citron
  • 2 tsk spiskummin
  • Salt och peppar
  • 1 krm gurkmeja, valfritt
  • 1 krm kanel, valfritt
  • 2 msk tahini, valfritt

Alternativ – blanda i röd pesto eller soltorkade tomater. Otroligt god variant!

Gör så här: Mixa ihop alla ingredienserna väl. Smaka av och servera med din lax och sallad. Njut av en fräsch lunch eller middag. Stor kram Maya


 

Here’s a dish I often make when my creative food account is none existent. When I’m hungry and not really feel in the mood cooking anything, I usually make smoked salmon, with homemade hummus, salad, and sprouts. This meal is rich in fatty acids, protein, and vegetables as well as herbs.

I eat fish a few times a week and usually with lots of salad too. I also have to admit that I eat hummus all the time, oops. 
This lunch or dinner is not really advanced. You only mix salad, sprouts (I chose pea sprouts) and herbs (coriander). Chop your salmon and blend your own hummus, which is the main ingredient.

Hummus
Ingredients

1 can of organic chickpeas, carefully shielded
1 piece of organic garlic
0.5 dl of organic olive oil
1 teaspoon lemon
2 teaspoon cumin
Salt and pepper
1 krm turmeric, optional
1 krm cinnamon, optional
2 tablespoons tahini, optional

Alternatives – mix in red pesto or sun-dried tomatoes. Incredibly good as well!

Proceed as followed: Mix all the ingredients well. Taste and serve with your salmon and salad. Enjoy a fresh lunch or dinner.