Meny

Guide

Sockerfri chokladmagi!

2014-03-22 18.21.15

2014-03-22 18.33.30

2014-03-22 18.41.55 
2014-03-22 18.53.01 

2014-03-22 19.05.32

Det är lördagskväll och självklart ska man ju lyxa till det en aning! 😀
Just idag fick jag ett otroligt starkt sug efter choklad, men eftersom min mage inte gillar chokladgodis fullt av socker gjorde jag istället min favorit – nämligen sockerfri chokladfondant!

Denna smarriga chokladefterrätt är mycket enkel att göra och framförallt magiskt god!

Ingredienser
3-4 port

100 g mörk, sockerfri 70% choklad
75 g ekologisk kallpressad kokosolja
2 ägg
1/2 ekologiskt vaniljpulver
1/2 krm himalaya salt
2 msk agavesirap alt. ekologiskt honung eller kokossocker
2 tsk ekologiskt kakopulver
2 tsk kokosmjöl (använd endast kokosmjölet om du vill ha en fastare konsistens på fondanten)

Så här gör du

Sätt på ugnen på 180 °C
Smörj sedan 3-4 st cocotteformar med kokosolja alt sätt några muffinsformar i varandra.
Smällt därefter chokladen och kokosoljan på låg värme i ett vattenbad. Rör om och låt det svalna.
Vispa äggen, vaniljpulvret, saltet och agavesirapen till en ljus och fluffig konsistens.
Därefter häller du den smälta chokladen sakta ner i äggsmeten medan du vispar.
Sikta kakaopulvret och kokosmjölet ner i äggsmeten medan du blandar försiktigt. ( använd endast kokosmjölet om du vill ha en fastare konsistens)
Häll sedan smeten i dina smorda formar och grädda i ugnen på ca 8-12 min.
Gräddningstiden är helt beroende på storlek av formarna och tjocklek på kakan. Håll koll och känn efter!

Ge dig själv en magisk chokladupplevelse du sent kommer glömma!


This yummy chocolate dessert is very easy to do and above all magically delicious!

Ingredients
3-4 port

100 g dark, unsweetened chocolate 70%
75 g of organic cold pressed coconut oil
2 eggs
1/2 tsp organic vanilla powder
1/2 tsp himalayan salt
2 tablespoons agave syrup alt. organic honey or coconut sugar
2 teaspoons organic cacao powder
2 teaspoons coconut flour (only use coconut flour if you want a firmer texture of fondant)

Proceed as followed:

Turn on the oven to 180 ° C
Then take out 3-4 muffin cups and smear them with coconut oil.
Then melt the chocolate and coconut oil over low heat in a water bath. Stir and let it cool.
Whisk the eggs, vanilla powder, salt and agave sirup to a light and fluffy texture.
Then pour the melted chocolate slowly into the egg mixture while whisking.
Sift the cocoa powder and coconut flour into the egg mixture while mixing gently. (Only use coconut flour if you want a firmer texture)
Then pour the mixture into your molds and bake in the oven for about 8-12 minutes. The baking time is completely dependent on the size of the molds and the thickness of the cake. Keep track and check them out after 8 min!

Give yourself a magical chocolate experience you will never forget!

Vegetarisk pizza med blomkålsbotten

2014-03-21 14.50.09

2014-03-21 14.52.43

2014-03-21 15.13.45

2014-03-21 15.11.09

2014-03-21 15.34.56

2014-03-21 15.51.11

2014-03-21 15.59.57

2014-03-21 16.02.51

2014-03-21 15.55.27

2014-03-21 16.05.02

Gör din egen goda och nyttiga pizzan till fredagsmyset!
Jag gjorde min pizza helt utan ost men det är självklart valfritt. 😀

Pizzabotten

1 mediumstort blomkålshuvud
2 ägg
2 dl mandelmjöl
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Valfri krydda alternativt valfria örter
Topping  (valfri)Ekologisk tomatsås
Ekologisk pesto
Rödlök
Tomat
Grön paprika
Kalamata oliver
Efter gräddning, färsk ruccola
Valfri ost om man vill använda det
Så här gör du:Riv blomkålen (utan stam och blad) i en matberedare till fint mjöl.
Mikra därefter blomkålen i 8 minuter och låt sedan svalna.
Lägg blomkålen i en handduk och vrid ut så mycket vatten du bara kan.
Ta fram en skål och blanda blomkålen, äggen, kryddorna och forma därefter till en deg.
Platta ut degen på bakpapper samt grädda i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter. Pizzabottnen ska vara gyllengul.
När botten är klar lägg på din valfria pizzatopping och grädda ytterligare i 7-8 minuter.

Pizzan ska helst avnjutas tillsammans med någon, det blir bättre fredags mys då! 

Gör din egen libanesiska persiljesallad med bulgur – Tabouléh!

Då jag verkligen älskar libanesisk mat försöker jag så ofta jag kan göra sådan mat hemma.
Igår kväll försökte jag mig på en klassisk libanesisk persiljesallad med bulgur, som heter Tabouléh.

Tabouléh är mycket enkelt att göra och även väldigt nyttigt.

Testa själv att göra denna underbart smarriga sallad och du kommer bli beroende! 😛

2014-03-14 20.25.10

Ingredienser
1 st ekologisk citron
3 st ekologiska tomater
1 st liten gul lök
3,5 dl ekologisk persilja, finhackad
5 st ekologiska myntablad
1 dl couscous eller bulgur (valfritt)
2 krm salt/peppar
3 msk ekologisk olivolja

 Så här gör du
Lägg i bulgurn i en djup skål och tillsätt vatten så att det täcks, ca 2 cm över.
Det ska sedan ligga i blöt i ca 30 minuter för att svälla.

Samla sedan ihop persiljan för att skära av stjälkarna och hackar därefter persiljebladen mycket fint.  Skär sedan tomaterna i små tärningar samt skala/hacka löken och myntan fint.

När bulgurn har svällt lägga den i serveringsskålen och tillsätt därefter tomaten, löken, persiljan och myntan samt blanda väl.
Krydda med salt, peppar, citron och olivolja i valfri mängd.
Förvara gärna salladen i kylskåpet ca 2 timmar innan servering.

Avnjut taboulen tillsammans med valfri röra som tex hummus!