Meny

Vegetarisk pizza med blomkålsbotten

2014-03-21 14.50.09

2014-03-21 14.52.43

2014-03-21 15.13.45

2014-03-21 15.11.09

2014-03-21 15.34.56

2014-03-21 15.51.11

2014-03-21 15.59.57

2014-03-21 16.02.51

2014-03-21 15.55.27

2014-03-21 16.05.02

Gör din egen goda och nyttiga pizzan till fredagsmyset!
Jag gjorde min pizza helt utan ost men det är självklart valfritt. 😀

Pizzabotten

1 mediumstort blomkålshuvud
2 ägg
2 dl mandelmjöl
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Valfri krydda alternativt valfria örter
Topping  (valfri)Ekologisk tomatsås
Ekologisk pesto
Rödlök
Tomat
Grön paprika
Kalamata oliver
Efter gräddning, färsk ruccola
Valfri ost om man vill använda det
Så här gör du:Riv blomkålen (utan stam och blad) i en matberedare till fint mjöl.
Mikra därefter blomkålen i 8 minuter och låt sedan svalna.
Lägg blomkålen i en handduk och vrid ut så mycket vatten du bara kan.
Ta fram en skål och blanda blomkålen, äggen, kryddorna och forma därefter till en deg.
Platta ut degen på bakpapper samt grädda i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter. Pizzabottnen ska vara gyllengul.
När botten är klar lägg på din valfria pizzatopping och grädda ytterligare i 7-8 minuter.

Pizzan ska helst avnjutas tillsammans med någon, det blir bättre fredags mys då! 

Gör din egen libanesiska persiljesallad med bulgur – Tabouléh!

Då jag verkligen älskar libanesisk mat försöker jag så ofta jag kan göra sådan mat hemma.
Igår kväll försökte jag mig på en klassisk libanesisk persiljesallad med bulgur, som heter Tabouléh.

Tabouléh är mycket enkelt att göra och även väldigt nyttigt.

Testa själv att göra denna underbart smarriga sallad och du kommer bli beroende! 😛

2014-03-14 20.25.10

Ingredienser
1 st ekologisk citron
3 st ekologiska tomater
1 st liten gul lök
3,5 dl ekologisk persilja, finhackad
5 st ekologiska myntablad
1 dl couscous eller bulgur (valfritt)
2 krm salt/peppar
3 msk ekologisk olivolja

 Så här gör du
Lägg i bulgurn i en djup skål och tillsätt vatten så att det täcks, ca 2 cm över.
Det ska sedan ligga i blöt i ca 30 minuter för att svälla.

Samla sedan ihop persiljan för att skära av stjälkarna och hackar därefter persiljebladen mycket fint.  Skär sedan tomaterna i små tärningar samt skala/hacka löken och myntan fint.

När bulgurn har svällt lägga den i serveringsskålen och tillsätt därefter tomaten, löken, persiljan och myntan samt blanda väl.
Krydda med salt, peppar, citron och olivolja i valfri mängd.
Förvara gärna salladen i kylskåpet ca 2 timmar innan servering.

Avnjut taboulen tillsammans med valfri röra som tex hummus!

Känn tacksamhet över den du är!

Maya&Michelle
Bild tagen av Felicia Margineanu till B.A.B.Y. BOX & ACC

1385476_10152174338132345_618655191_n
Bild tagen av Maskot Bildbyrå under en fotoshot i skärgården

242936_10150205172593467_6286272_o

Idag vaknade jag, innan väckarklockan ringde, av att solen sken in på mig – underbart!
Eftersom det är tisdag idag började jag givetvis tänka tacksamhets-tankar med en gång. Det första som kom upp i mitt huvud var att jag ju faktiskt känner otroligt tacksamhet över att jag är frisk och hel i kroppen. Tack vare det  kan jag göra det jag älskar varje dag, nämligen träna och få leva hälsosamt.

Alla vi människor går igenom bra och mindre bra stunder i livet och det har även jag gjort.
Då det är tacksamhets-tisdag vill jag även tacka mig själv lite extra för allt gott och ont jag gått igenom, vilket gjort mig till den jag är idag. Vi får inte glömma bort att livet är underbart trots vissa tuffa stunder man behöver gå igenom.

Tacka dig själv idag och berätta gärna för någon annan hur bra den personen faktiskt är! <3
Vad är du extra tacksam för?