Nu har jag varit på cafespaning och hittat ett nytt hälsocafe mitt i det som har blivit Sthlms nya “hälsomekka” – Odengatan och Roslagsgatan, alltså Vasastan. Det nya cafeet heter Kale & Crave och deras meny är uppbyggd på hållbara grunder med ren mat som är bra för tarmen. De har väl utvald ren fisk, ren ekologisk kykling och så klart även veganska alternativ. Kale & Crave är inte ens en vecka gamalt, men redan nu har folk hittat ditt. Love it!

kale&crave-2kale&crave-4 kale&crave-5kale&crave-8 kale&crave

 

Några namn bakom detta cafe är bla. den kända dj Ingrosso och hans kompanjon Serhan. Personalen på Kale & Crave var trevlig och tillmötesgående. Lokalen är stor och lite operasonlig fortfarande (kan vara för att den är ny), men rymmer många sittplatser. Det har till och med en liten uteservering, där jag och min vän Emmi satt. Vi beställde deras super goda chia pudding (den var väldigt god, med egengjord granola), råpressad juice med mynta och vetegräs, raw bollar och curry sallad med ekologisk kykling. Allt smakade väldigt gott och jag kommer besöka Kale & Crave igen för vill äta mig igenom hela menyn. Jag glömde säga att deras tänk även är glutenfritt och mestadels mjölkfritt. Så nu slipper man att ändra om hela sin lunch bara för att det ska passa ens mage. Tyvärr är många cafeer extremt dåliga på just gluten & mjölkfria alternativ och det får det bli bättrning på tycker jag.

Vill du fritt kunna välja mellan hälsofrukost, lunch eller fika så är Odengatan/roslagsgatan the place to be. Runt hörnan från Kale & Crave hittar du även veganska cafeet Mahalo & frukost-hela-dagen-stället Pom & Flora. 

Vi ses säkert på någon av dessa hälsoställena för mitt favogym Becore ligger också runt hörnan. Ha en fin dag stor kram Maya


Hi girls! Please use the translation tool on the page. Kisses