Vi gillar inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips. Den här veckan har vi träffat vår bloggare Maya Nestorov för en intervju i artikelserien vi kallar “Min skönhet”. Genom Mayas blogg och hennes sociala medier får du dagligen inspiration så att du kan balansera din hälsa med bland annat hälsosam kost, personlig utveckling och spiritualitet samt skönhet. Du får absolut inte missa hennes läckra gröna- och rawfood recept. Just nu är Maya dessutom aktuell som jurymedlem i Organic Beauty Awards 2019. 

 

Vad måste alltid finnas i din sminkväska?
– Då jag provar ganska mycket nytt smink kan de ekologiska märkena variera, men just nu ser min sminkväska ut så här: foundations och solpuder från Maria Åkerberg, rouge, highlighter och ögonbrynspenna från Zuii Organics, concealer från Hynt Beauty, mascara och läppstift från YSL, ögonskugga från RMS Beauty och rosemist från Loelle.

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?
– Från start med applicering av serum, ögonkräm, ansiktskräm, olja till primer, foundation, rouge, highlighter, mascara etc tar det cirka 25 minuter. Behöver jag snabba mig kan det går på en kvart.

Har du några knep som du tycker fler borde känna till?
– Att alltid använda ett serum och massa med fukt som bas. Över ditt smink rekommenderar jag en facemist för att fräscha upp ”glowet”. Kan även vissa fall använda olja som bas. Speciellt nu på vintern, då olja kapslar in fukt.

När känner du dig som allra snyggast?
– När jag mår bra i själen och är på gott humör. Att må bra inifrån strävar jag efter varje dag. Det gör då att jag vill göra mig iordning, sminka mig snyggt och fixa håret. Helt enkelt när jag känner för att visa mig från min bästa sida.

Vilka är dina favoritmärken?
– Just nu älskar jagRMS BeautyMaria Åkerberg och Zuii.

En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?

– Leave-in conditioner från Yarok. Mitt hår behöver mängder med fukt – So thank god for Yarok!

Din största skönhetsmiss genom tiderna?

– Att jag en gång i mellanstadiet noppade ögonbrynen tvärtom, alltså tjocka längst ut och smala längst in. Min mamma hann som tur var stoppa mig innan jag blev helt klar, LOL! Mitt argument var att jag ville tydligen inte se ut som alla andra.

Vad lägger du fokus på i din make-up?
– Ögonbryn, ögon och kindben.

Vad är skönhetslyx för dig?
– En svettig träningspass med avslutande bastu & isbad + en lång massage med efterföljande skrubb och inpackning på huden med närande ekologiska hudvårdsprodukter/oljor. Under tiden njuter jag hälsosam kost. Jag är också ett big fan av lymfmassage, även om det är smärtsamt.

Har du en beauty-förebild som du inspireras av?
– Nej inte direkt förebild när det kommer till beauty, men jag inspireras av starka kvinnor som lever deras livssyfte. Jennifer Lopez är grym och hennes person samt utseende är något jag älskar.

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?
– Jag har ett citat som alltid peppar mig när jag känner mig lite seg och vill bli extra snygg: ”Always dress up, show up & give it all you got”.
Jag gillar att klä upp mig i kläder som jag känner mig 100% i. Sådant som framhäver mig och mina former. Jag brukar alltid ta på mig lite foundation, concealer, rouge, highlighter, ögonbryn och läppglans oavsett var jag ska någonstans. Älskar mode och smink.

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?

– Jag brinner ju otroligt mycket för det här med rätt hälsosam kost för dig och din kropp. Jag tror att sambandet mellan skönhet och kost är stort för äter du kost som belastar dina inre organ kommer det att synas i ditt ansikte och på din kropp. Det gäller att hjälpa kroppens alla organ att fungera optimalt så att det kan rensa ut slag och annan skit på bästa sätt.

Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?
– Det är viktigt för mig att välja produkter som är naturliga, fria från djurtester och som är ekologiska. Jag vill ge min kropp, djuren och naturen det bästa så att alla parter ska må bra. Det är viktigt att vi bidrar till en bättre värld – och det bästa sättet är att börja med en själv.

Varför har du valt att vara med i juryn för Organic Beauty Awards?

– För att jag tycker att det är viktigt att vi bygger en plattform där vi höjer bra produkter för både oss själva, djuren och naturen. Jag vill öka medvetandet kring ”naturliga produkter” och genom min profil påvisa att de ger minst lika bra resultat som konventionell hudvård och smink.