{"id":6528,"date":"2016-10-14T05:04:54","date_gmt":"2016-10-14T04:04:54","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/?p=6528"},"modified":"2016-10-14T05:12:12","modified_gmt":"2016-10-14T04:12:12","slug":"2-smarriga-recept-med-sharonfrukt","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/2-smarriga-recept-med-sharonfrukt\/","title":{"rendered":"2 smarriga recept med s\u00e4songens sharonfrukt (favorit i repris)"},"content":{"rendered":"

Sharonfrukt,<\/strong>\u00a0s\u00e4songens gula goding. Gott till frukostsk\u00e5len eller varf\u00f6r inte till kv\u00e4llspizzan. H\u00e4r kommer tv\u00e5 smarriga tips p\u00e5 vad man kan g\u00f6ra\u00a0med sharonfrukt. F\u00f6rst ut \u00e4r en parfait jag gjorde f\u00f6r underbara\u00a0TheChalkboardMag<\/a> f\u00f6r ett par \u00e5r sen, samt en sharon- och fikonpizza fr\u00e5n Superh\u00e4lsa. Eat in season – it tastes so much better.<\/p>\n

Sharon- och fikonpizza<\/strong><\/p>\n

Jag \u00e4lskar pizza gjord p\u00e5 kik\u00e4rtsmj\u00f6l, det blir gott, krispigt. dessutom \u00e4r det glutenfritt och sn\u00e4llt mot magen.<\/p>\n

Du beh\u00f6ver<\/em><\/p>\n

5 dl kik\u00e4rtsmj\u00f6l<\/p>\n

1 tsk bakpulver<\/p>\n

1 tsk havssalt<\/p>\n

2 msk olivolja<\/p>\n

6\u20138 msk vatten<\/p>\n

Topping:<\/p>\n

1 mogen sharonfrukt<\/p>\n

2 fikon<\/p>\n

2 dl getost<\/p>\n

1 n\u00e4ve f\u00e4rsk salvia<\/p>\n

havssalt<\/p>\n

svartpeppar<\/p>\n

olivolja<\/p>\n

S\u00e5h\u00e4r g\u00f6r du<\/em><\/p>\n

S\u00e4tt ugnen p\u00e5 200 grader. Blanda mj\u00f6l, bakpulver och havssalt i en stor bunke. Tills\u00e4tt olivolja och lite vatten i taget och arbeta upp en stor boll. T\u00e4ck sk\u00e5len med en k\u00f6kshandduk och l\u00e5t vila i 10 minuter. Bred sedan ut degen p\u00e5 en pl\u00e5t med bakpl\u00e5tspapper till en rektangul\u00e4r eller rund tunn pizza. Sk\u00e4r sharonfrukten och fikonen i tunna skivor. Bred getost p\u00e5 pizzabotten och l\u00e4gg sharonfrukt och fikon ovanp\u00e5. Toppa med salvia, havssalt och svartpeppar och avsluta med att ringla olivolja \u00f6ver. Gr\u00e4dda i ugnen i 10 till 15 minuter tills botten f\u00e5tt en fin gyllene f\u00e4rg. Sk\u00e4r i bitar och servera.<\/p>\n

\"Parfait<\/p>\n

Sharonfruktsparfait 2 pers<\/strong><\/p>\n

Du beh\u00f6ver<\/em><\/p>\n

2 st sharonfrukter,\u00a0mogna och saftiga
\n4 dl\u00a0grekisk yoghurt
\n4 dl hemgjord granola.
\n2 msk\u00a0mullb\u00e4r
\n2 msk kokoschips
\n2 tsk (eller mer) raw honung<\/p>\n

Varva granola, yoghurt och t\u00e4rnad sharon i ett par lager, i tv\u00e5 st glasburkar. Toppa med mullb\u00e4r, kokos och drissla slutligen honung p\u00e5 toppen. Servera!<\/p>\n

HAPPY FRIDAY!<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Sharonfrukt,\u00a0s\u00e4songens gula goding. Gott till frukostsk\u00e5len eller varf\u00f6r inte till kv\u00e4llspizzan. H\u00e4r kommer tv\u00e5 smarriga tips p\u00e5 vad man kan g\u00f6ra\u00a0med sharonfrukt. F\u00f6rst ut \u00e4r en parfait jag gjorde f\u00f6r underbara\u00a0TheChalkboardMag f\u00f6r ett par \u00e5r sen, samt en sharon- och fikonpizza fr\u00e5n Superh\u00e4lsa. Eat in season – it tastes so much better. Sharon- och fikonpizza Jag \u00e4lskar pizza gjord p\u00e5 kik\u00e4rtsmj\u00f6l, det blir gott, krispigt…. L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":7,"featured_media":6530,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[1],"tags":[1685,3644,5087,4249,5086],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/6528"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/users\/7"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=6528"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/6528\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/media\/6530"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=6528"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=6528"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=6528"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}