{"id":5916,"date":"2016-05-23T05:36:17","date_gmt":"2016-05-23T04:36:17","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/?p=5916"},"modified":"2016-05-24T01:24:41","modified_gmt":"2016-05-24T00:24:41","slug":"foodjunkie-picknick-tips","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/foodjunkie-picknick-tips\/","title":{"rendered":"Recept picknick & foodjunkie"},"content":{"rendered":"

Recept picknick<\/strong> och en stor favorit i repris! Detta \u00e4r f\u00f6r n\u00e5gra \u00e5r sedan n\u00e4r Foodjunkie och Martin L\u00f6f var p\u00e5 bes\u00f6k h\u00e4r i Venice och jag bj\u00f6d p\u00e5 picknick. \u00a0Ni vet Edita Renlund som lagar s\u00e5 fantastisk fin mat och som driver Foodjunkie p\u00e5 Metro Mode<\/a>. Och hennes papi Martin L\u00f6f,<\/a> tillika Sveriges b\u00e4sta matfotograf.<\/p>\n

\"picknick\"<\/p>\n

Det var han som pl\u00e5tade mitt allra f\u00f6rsta matjobb n\u00e5gonsin som vi gjorde f\u00f6r Femina, och som kn\u00f6ts ihop av Stephanie Bjelkstam, som jag gjorde min andra bok tillsammans med. S\u00e5 himla fint blev det, jag ska leta r\u00e4tt p\u00e5 bilderna och visa er vid ett senare tillf\u00e4lle. Fantastiska m\u00e4nniskor att jobba med.<\/p>\n

\"picknick5\"<\/p>\n

Anyway… h\u00e4r bjuder jag p\u00e5 picknick p\u00e5 en svinkall och bl\u00e5sig beach.\u00a0Vi h\u00f6ll n\u00e4stan p\u00e5 att frysa ihj\u00e4l och Martin sm\u00f6g runt och pl\u00e5tade. Resultatet hamnade i ett Australienskt magasin, vilket var v\u00e4ldigt roligt, tyckte vi.<\/p>\n

\"picknick3\"<\/p>\n

\u00a0Jag t\u00e4nkte att vi k\u00f6r n\u00e5gra recept fr\u00e5n picknicken den h\u00e4r veckan, h\u00e4r p\u00e5 bloggen. Vi b\u00f6rjar med gr\u00f6nisarna och dippen. Vars\u00e5goda!<\/p>\n

Crudit<\/em><\/strong>\u00e8 fr\u00e5n bonden<\/em><\/strong> med kokos<\/em><\/strong>– och <\/em><\/strong>avokadokr\u00e4m<\/em><\/strong><\/p>\n

Nysk\u00f6rdade och smakrika sommargr\u00f6nsaker helt i sitt <\/em>naturliga tillst\u00e5nd dippas med en avokadokr\u00e4m med smak av kokos och citron<\/em><\/p>\n

\u00a0<\/em>Du beh\u00f6ver<\/em>:<\/em><\/strong><\/p>\n

Regnb\u00e5gsmor\u00f6tter, socker\u00e4rtor, gr\u00f6n sparris, champinjoner, edivesallad, mini paprikor, r\u00e4disor, haricots verts, baby squash, baby zucchini och citron, eller dina favoritgr\u00f6nsaker. <\/em><\/p>\n

\u00a0<\/em>S\u00e5h\u00e4r g\u00f6r du<\/em><\/strong><\/p>\n

Sk\u00f6lj gr\u00f6nsakerna och sk\u00e4r i tv\u00e5 delar om de \u00e4r f\u00f6r stora. Placera p\u00e5 ett stort serveringsfat som \u00e4r l\u00e4tt att ta med sig till stranden. Jag tycker det \u00e4r fint n\u00e4r blasten sitter kvar och n\u00e4r man serverar stora bitar.<\/em><\/p>\n

Kokos<\/em><\/strong>– och avokadokr<\/em><\/strong>\u00e4m<\/em><\/strong><\/p>\n

Du beh\u00f6ver:<\/em><\/strong><\/p>\n

2 msk sm\u00e4lt kokosolja<\/em><\/p>\n

4 avokado<\/em><\/p>\n

4 msk limejuice<\/em><\/p>\n

2 msk agavesirap<\/em><\/p>\n

2 tsk vaniljextrakt<\/em><\/p>\n

2 msk mandel- eller kokosmj\u00f6lk<\/em><\/p>\n

S\u00e5h\u00e4r g\u00f6r du:<\/em><\/strong><\/p>\n

Sm\u00e4lt kokosoljan i en tallrik \u00f6ver en kastrull med kokande vatten. Den beh\u00f6ver inte vara<\/em><\/p>\n

rinnande, bara smidigare att arbeta med.<\/em>R\u00f6r ihop alla ingredienser till \u00f6nskad konsistens, eller mixa<\/em><\/p>\n

p\u00e5 h\u00f6g hastighet n\u00e5gra sekunder. F\u00f6rvara kr\u00e4men i en glasburk I kylsk\u00e5p tills det \u00e4r dax att packa picknickv\u00e4skan.\u00a0<\/em><\/p>\n

N\u00e4sta g\u00e5ng blir det Countrybread med burrata och persika. Stay tuned!<\/p>\n

 <\/p>\n

\u00a0Foodjunkie Blog<\/a><\/span><\/p>\n

Martin L\u00f6f<\/a><\/span><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Recept picknick och en stor favorit i repris! Detta \u00e4r f\u00f6r n\u00e5gra \u00e5r sedan n\u00e4r Foodjunkie och Martin L\u00f6f var p\u00e5 bes\u00f6k h\u00e4r i Venice och jag bj\u00f6d p\u00e5 picknick. \u00a0Ni vet Edita Renlund som lagar s\u00e5 fantastisk fin mat och som driver Foodjunkie p\u00e5 Metro Mode. Och hennes papi Martin L\u00f6f, tillika Sveriges b\u00e4sta matfotograf. Det var han som pl\u00e5tade mitt allra f\u00f6rsta matjobb… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":7,"featured_media":5919,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[1],"tags":[4977,4978,3463,3644,4979],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/5916"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/users\/7"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=5916"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/5916\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/media\/5919"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=5916"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=5916"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=5916"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}