{"id":5710,"date":"2016-04-23T18:43:51","date_gmt":"2016-04-23T17:43:51","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/?p=5710"},"modified":"2016-04-23T18:43:51","modified_gmt":"2016-04-23T17:43:51","slug":"gronkalspizza","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/gronkalspizza\/","title":{"rendered":"Glutenfri gr\u00f6nk\u00e5lspizza"},"content":{"rendered":"

H\u00e4r kommer en favorit i repris. \u00c4r det fler \u00e4n jag som fullkomligt \u00e4lskar gr\u00f6nk\u00e5lspizza? En gr\u00f6nk\u00e5lspizza blir faktiskt lite godare med en crust gjord p\u00e5 exempelvis blomk\u00e5l. Det ger lite extra smak, dessutom \u00e4r den glutenfri och k\u00e4nns lite sn\u00e4llare f\u00f6r magen och \u00e4r \u00e4r exakt hur god som helst!<\/p>\n

Gr\u00f6nk\u00e5lspizza med blomk\u00e5lsbotten.<\/em><\/strong><\/p>\n

Botten:<\/strong>\u00a09,5 dl blomk\u00e5lsris (ca 2 stora blomk\u00e5lshuvuden), 1 \u00e4gg, 2,5 dl getost (chevre), 1 tsk valfria \u00f6rter, 1 nypa havsalt.<\/p>\n

F\u00f6rst:<\/strong> S\u00e4tt ugnen p\u00e5 200 grader. L\u00e4gg blomk\u00e5len i en matberedare eller mixer och anv\u00e4nd \u201cpuls\u201d knappen tills konsistensen blir som ris. T\u00e4ck sedan riset med vatten (bara s\u00e5 det t\u00e4cker) i en kastrull och koka i 4-5 minuter. Sila sedan bort allt vatten.<\/p>\n

Nu till det viktiga:<\/strong> All v\u00e4tska ska silas och kramas ur och det g\u00f6r man enklast genom en k\u00f6kshanduk. S\u00e5 efter du silat flyttar du \u00f6ver blomk\u00e5len till en tunn ren k\u00f6kshanduk och kramar och snurrar och har dig till minsta lilla droppe \u00e4r ute. Ju torrare, desto godare crust.<\/p>\n

Sedan:<\/strong> L\u00e4gg blomk\u00e5lsriset, \u00e4gg, chevre och kryddor i en bunke och f\u00f6rdela och kn\u00e5da. Nu kanske du tror att det h\u00e4r aldrig kommer att h\u00e5lla ihop, men det g\u00f6r det. Kl\u00e4 en pl\u00e5t med bakpapper och tryck ut smeten till \u00f6nskad form, ca 1-2 cm tjock.<\/p>\n

Till sist:<\/strong> In i ugnen i ca 35-40 minuter tills den h\u00e5ller ihop fint och blir gyllenbrun. Ta ut den och l\u00e4gg p\u00e5 topping.<\/p>\n

Topping:<\/strong> Valfri men jag vill lova att gr\u00f6nk\u00e5l och asiagoost \u00e4r en riktig h\u00f6jdare. Bred ut ost och ett t\u00e4cke av gr\u00f6nk\u00e5l utan stj\u00e4lk. Gr\u00f6nk\u00e5l krymper i ugnen s\u00e5 l\u00e4gg p\u00e5 lite extra. Str\u00f6 \u00f6ver flingsalt och chiliflakes och gr\u00e4dda i ytterligare 5 till 10 minuter tills osten \u00e4r sm\u00e4lt och gr\u00f6nk\u00e5len krispig. Enjoy!<\/p>\n

Under sommartider kanske man hellre vill anv\u00e4nda grillen. Det g\u00f6r jag alltid n\u00e4r jag g\u00f6r pizza hemma. P\u00e5 en pizzasten blir allt oftast s\u00e5 mycket godare. Inte l\u00e4gga smeten direkt p\u00e5 grillen, d\u00e5 kan den rinna emellan och orsaka massa on\u00f6digt jobb. Det \u00e4r ju helg\u2026 d\u00e5 ska man bara njuta. Smaklig m\u00e5ltid!<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

H\u00e4r kommer en favorit i repris. \u00c4r det fler \u00e4n jag som fullkomligt \u00e4lskar gr\u00f6nk\u00e5lspizza? En gr\u00f6nk\u00e5lspizza blir faktiskt lite godare med en crust gjord p\u00e5 exempelvis blomk\u00e5l. Det ger lite extra smak, dessutom \u00e4r den glutenfri och k\u00e4nns lite sn\u00e4llare f\u00f6r magen och \u00e4r \u00e4r exakt hur god som helst! Gr\u00f6nk\u00e5lspizza med blomk\u00e5lsbotten. Botten:\u00a09,5 dl blomk\u00e5lsris (ca 2 stora blomk\u00e5lshuvuden), 1 \u00e4gg, 2,5 dl… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":7,"featured_media":5712,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[1],"tags":[1685,1765,3491,3644],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/5710"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/users\/7"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=5710"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/5710\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/media\/5712"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=5710"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=5710"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=5710"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}