{"id":238,"date":"2014-05-25T02:00:15","date_gmt":"2014-05-25T00:00:15","guid":{"rendered":"https:\/\/www.vavawoom.com\/californication\/?p=238"},"modified":"2014-05-25T02:00:15","modified_gmt":"2014-05-25T00:00:15","slug":"gjelina","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/gjelina\/","title":{"rendered":"Gjelina"},"content":{"rendered":"

En av mina favoriter i Venice \u00e4r Gjelina<\/a> borta p\u00e5 Abbot Kinney och har s\u00e5 varit\u00a0sedan starten\u00a0f\u00f6r kanske fem eller 6 \u00e5r sen. Maten dom serverar andas kreativitet och nyt\u00e4nk och sen att dom \u00e4ndrar menyn efter vad som finns i s\u00e4song\u00a0g\u00f6r bara saken b\u00e4ttre. H\u00e4r VET man att det \u00e4r dagsplockat. H\u00e4r VET man att ALLT smakar gudomligt. Grabben bakom Gjelina \u00e4r cool och storyn bakom \u00e4r s\u00e5 fin. Den ska ni f\u00e5 en vacker dag.<\/p>\n

\"Diptic\"<\/a>\u00a0I bild: H\u00f6rnet Abbot och Millwood – En uts\u00f6kt tallrik med grilled asparagus, mustard greens, crispy egg and pancetta vinaigrette \u00a0– Thai snapper with lime caviar, blood orange, horseradish and chive – M\u00e4tta middagsg\u00e4ster. Vi \u00e5t lite annat ocks\u00e5, som en god nektarin och\u00a0burrata grej som dom alltid har n\u00e4r det \u00e4r\u00a0s\u00e4song, som nu. Jag brukar g\u00f6ra n\u00e5got liknande hemma faktisk. S\u00e5h\u00e4r: Sk\u00f6lj n\u00e5gra nektariner och sk\u00e4r i halvm\u00e5nar, placera p\u00e5 sk\u00e4rbr\u00e4da, snitta\u00a0burrata och l\u00e5t den rinna \u00f6ver nektarinhalvorna, bryt n\u00e5gra kvistar f\u00e4rsk basilika och drissla med en god balsamic. Jag har en gjord p\u00e5 granat\u00e4pple som \u00e4r lagom s\u00f6t och passar perfekt till osten.<\/p>\n

I love everything about Gjelina. It has always been my first choice in Venice. Nothing can ever go wrong with fresh local ingredients and a creative and fun menu that changes after what’s in season. Look at the greens grilled asparagus with the crispy egg, how good? And the thai snapper sashimi? I know! It’s great that they have a take away with at least some of the stuff ready to go.\u00a0<\/em><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

En av mina favoriter i Venice \u00e4r Gjelina borta p\u00e5 Abbot Kinney och har s\u00e5 varit\u00a0sedan starten\u00a0f\u00f6r kanske fem eller 6 \u00e5r sen. Maten dom serverar andas kreativitet och nyt\u00e4nk och sen att dom \u00e4ndrar menyn efter vad som finns i s\u00e4song\u00a0g\u00f6r bara saken b\u00e4ttre. H\u00e4r VET man att det \u00e4r dagsplockat. H\u00e4r VET man att ALLT smakar gudomligt. Grabben bakom Gjelina \u00e4r cool och… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":7,"featured_media":241,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[22],"tags":[739,1762,4091,4141],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/238"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/users\/7"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=238"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/238\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/media\/241"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=238"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=238"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/marita\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=238"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}