Här kommer ett litet måndagsrecept på goda små höstackar till glöggpartyt.

CA 30 ST

5 dl kokosflingor

2 ½ dl kakaopulver eller carobpulver för chokladhöstackar eller 2 ½ dl mandelmjöl för ljusa höstackar

1 ¾ dl agave eller lönnsirap

½ dl kokosolja

1 krm havssalt

ev 2 tsk vaniljextrakt

Sätt ugnen på 50 grader. Lägg alla ingredienser i en stor skål och blanda väl. Om du vill göra hälften mörka, hälften ljus; dela då smeten i två delar och tillsätt hälften av kakao/carobpulvret till den ena halvan och hälften av mandelmjölet till den andra. Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Forma bollar med hjälp av en matsked eller handen och lägg på plåtarna. Kyl gärna smeten om du använder händerna. Grädda långsamt i ca 14–16 timmar tills kakorna är krispiga på utsidan och lite sega inuti. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut eventuell fukt. Ta ut och låt svalna.