I min lokala Eko butik hittar jag ofta nya roliga grejer. Dom är snabba med att ta in lokala förmågor och jag vill helst testa allt. Som den här kombuchan till exempel. Den föddes på Hawaii och har nu flyttat till Malibu och blivit The Bu Kombucha, en raw och ekologisk härlighet full med nyttig bakteriekultur. Att den görs i Malibu gör saken fantastisk, tycker jag som helst av allt supportar allt som ligger nära. Men är det verkligen gott, kombucha? Javisst är det gott, ofta smaksatt med frukt eller som det här fallet med lavender. Om ni inte testat ännu så kan jag varmt rekommendera er att göra det för den som vill få lite extra energi och livskraft. 🙂 Här hittar ni kombucha i Sverige.

IMG_3910

Vill man spetsa till den lite så har ja några knep. Häll kombucha i mixern och tillsätt frysta bär, mixa, häll upp i glas och njut. Det blir som en bubblig kombucha smoothie  – lite matigare. Gott!  Eller, vill man spetsa till den på ett festligare sätt ska ni kolla in hur Karin gör. Väldigt fiffigt det med. 🙂

Screen-Shot-2013-11-27-at-5.21.19-PM-707x500

 Photo: Stephanie Bjelkstam

I love browsing around my local health food store for some new great finds. The other day I saw this bottle of lavender kombucha and had to try it. The Bu Kombucha is raw, organic, local (which I love) and made in small batches to keep the freshness.  It was delicious and I think I just found my “go to” kombucha. Sometimes I throw it in the blender together with some frozen fruit just to add a little extra to it. Its good that way too. Its like a bubbly kombucha smoothie.