Jag träffade en svensk tjej som är på besök i L.A under en månad. Vi var och fikade på Gjusta (vart annars) och då sa hon att det är roligare att äta i L.A och det kan jag faktiskt hålla med om.  Kan det vara presentationen på tallriken,  råvarorna som blomstrar året om eller kreativiteten i recepten, som är receptet för en spännande matupplevelse?

Om vi tar exempelvis Gjusta så möts man av en lång radda grönsaker, snyggt och lite slarvigt upplagda på stora fat som man kan mixa och matcha hur man vill, med någon vansinnigt god harissa drisslat ovanpå –  allt självklart nyskördat från någon farm i närheten.  Här är man inte rädd för att låta just grönsakerna ha huvudrollen på menyn och upplägget  är för mig ett ypperligt sätt att äta säsongens skörd på.

Så här gott kan det se ut. Simpelt och näringsrikt… och snyggt från citrussäsången.

DSC_0667-1024x682

Jag blir så sugen på en grönsakskombo nu så jag tror nästan att jag sätter ner Anja i Ergon och knallar över dit för lite växtbaserat. Jag vet att de har något härligt höstigt med butternut squash, den på första bilden. Fasen vad gott det ser ut med nån granatäppelgrej till. Näe, hörrni, jag piper iväg dit nu. Butternut squash är min nya höstfavorit. SÅ gott ha i ugnen med honung och koriander. Testa det!

gjusta-8

Bilderna har jag lånat från nätet.