Jag gillar Niklas Ekstedt, stjärnkocken ni vet. Han den roliga som poddar med Leila Lindholm och som tar cykeln till bilbesiktningen, ha ha. Jag har kikat på hans matlagningsprogram när han besökt några av världens bästa stjärnkockar runt om i världen, riktigt härliga program. Tror man kan se på SVTplay fortfarande. Är det någon som har denna bok. Den blå maten? Finns det något smarrigt i den tro? Det gör det säkert. Här lagar Niklas mat från de Blå zonerna. Det är områden i världen där chansen att bli hundra år är störst. Här lever människor länge och drabbas sällan av  hjärt- och kärlsjukdommar, diabetes eller av olika cancerformer och de äter närproducerad, ren och fin mat. Så som vi alla borde äta och så som fler och fler av oss börjar få upp ögonen för, vilket jag tycker är fantastiskt.

“Den blå maten bygger på färska och lokalt producerade råvaror utan industriellt processade halvfabrikat. Alla recept i boken är utformade så att rätterna är enkla att laga med de varor som finns till hands i svenska affärer.”

Och vad skymtar i bakgrunden? Mina kära böcker “Hälsokick” och “Superhälsa”. Det är fortfarande lika roligt varje gång jag ser dem nånstans. Nypasigiarmen roligt!