Vi gillar inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips. Den här veckan har vi träffat vår LA-baserade bloggare Marita Karlsson för en intervju i artikelserien vi kallar “Min skönhet”. Marita är författare, hon har hittills släppt två böcker“Hälsokick” och “Superhälsa”. Just nu jobbar hon på sin tredje bokMammaboost. Utöver det så bloggar hon om familjelivet i Venice, dear med sig av hälsosamma recept, smoothies och rawfood.

 

Vad måste alltid finnas i din sminkväska?
– Handkräm. Även om jag är en sån som inte plockar med mig så mycket grejer så glöms handkrämen nästan aldrig bort. Finns inget värre än torrishänder.
 
Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?
– Inte mycket tid alls. Rengöring är viktigt varje morgon och kväll, det slarvar jag aldrig med och det tar inte så lång tid om jag inte skrubbar eller lägger en mask, men det gör jag oftast när min son ligger i badet, då har jag gott om tid till sånt. Sminkar mig gör jag nästan aldrig men det går annars också hyfsat fort. Jag lägger en tunn grund med Sunflower Tinted Fluid från Madara Cosmetics. Älskar den. Sen duttar jag på lite peach-färgad mineralblush från Lily & Lolo och mascara från samma märke. Klart!

Har du några knep som du tycker fler borde känna till?
– Världens enklaste knep. Att alltid ha en burk oraffinerad ekologisk kokosolja för badrumsbruk. När man vill låta huden vila från diverse produkter kan man använda kokosolja till precis allt under en vecka. Smörja hela kroppen, rengöra och fukta ansikte med och borsta tänderna med. Det brukar jag göra när jag känner att jag behöver lugna allt en stund och bara köra med en naturlig produkt.

När känner du dig som allra snyggast?
– Efter en dag uppe på en lång härlig hajk när man fått nära både ut och insidan med frisk luft, sol och syre från träden till ljudet av ingenting.

Vilka är dina favoritmärken?
– Jag gillar Moonsun OrganicWeleda och Juice Beauty väldigt mycket. När det gäller smink tycker jag om RMS Beauty och Lily Lolo. Det är det jag använder mest just nu.

En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?
Mineralblushen från Lily & Lolo, just nu. Jag känner mig 100 gångger fräschare med lite rosiga kinder och det behöver vi alla efter en lång vinter.

Din största skönhetsmiss genom tiderna?
– Att klippa håret halskort. Långt hår är min grej och kommer alltid att vara och har lärt mig att aldrig lyssna på frisörer.

Vad lägger du fokus på i din make up?
– Bas och ögon. Förut behövde jag aldrig någon bas men nu behöver jag jämna ut lite och älskar Madaras Golden tint. Den är tunn och täckande och så mascara för en fräschare look. Lite persikofärjad mineralblush samt Rms Beautys un cover up, den är magisk.

Vad är skönhetslyx för dig?
– Det är när man regelbundet gör ansiktsbehandlingar på salong och håller efter med masker och skrubb hemma, då känner man sig riktigt härlig i huden. Men då gäller det ju att man piper iväg till salongen också, vilket jag är extremt dålig på att göra.

Har du en beauty-förebild som du inspireras av?
– Jag tror vi alla varit mer eller mindre besatta av 90 talets toppmodeller. Jag har alltid tyckt att Cindy Crawford är otroligt vacker, och jag brukar se henne inne på Malibus lokala juicebar ganska ofta. Jag SLÅS av hennes skönhet varje gång. Jag står där och smygkikar och beundrar hennes hy och förundras över hur man kan se ut som hon gör. Hur är det möjligt liksom. Men visst, hon tar otroligt väl hand om sig och har alltid gjort. Sen tror jag att havsluft och lycklig kärlek gjort sitt också.

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?
– Plumpa upp hyn genom att dricka massa vatten och unna sig en skön ansiktsbehandling.

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?
– Skönhet kommer absolut inifrån. Förut kunde jag äta exakt vad som helst och min hy var ändå jättebra. Nu går det inte riktigt längre och jag märker direkt om jag slarvar. Vatten, ekologiska grönsaker och frukter plus massor med sömn är A och O för mig. Det senare har jag lidit brist på de senaste året och visst syns det. Men håller på att jobba tillbaka, sakta men säkert. En härlig attityd gör också sitt, det får man inte glömma.

Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?
– Sedan jag började blogga för Naturligt Snygg och fått testa en massa härliga ekoprodukter så måse jag säga JA. Min hy mår mycket bättre utan syntetiska ingredienser och jag tycker verkligen att de gör jobbet minst lika bra. Det gäller bara att prova sig fram och hitta rätt till slut. Jag tänker också mycket på att huden slukar allt och att det hamnar på insidan också, då känns det så bra med ingredienser som är så naturliga som möjligt.

Följ oss på Facebook >>>

Följ oss på Instagram >>>

Här kan du signa upp på vårt nyhetsbrev och få 10% rabatt vid nästa köp >>>