Ekologisk ansiktsvård. Alla älskar vi Maria Åkerberg! Papaya Peeling och Nettle Shampoo är några av våra absoluta favoriter. Men om du vill testa en hel hudvårdsrutin från Maria Åkerberg, hur börjar du då? Vi hjälper dig hitta rätt produkter som passar just din hudtyp!

 

Hudvård från Maria Åkerberg för dig med mogen hud

Maria Åkerberg More-serien passar dig med mogen och känslig hy. Serien innehåller uppstramande och näringsrika produkter som hjälper dig vårda känslig hud och även öka elasticiteten tack vare rosolja, gurkört, nyponfrö och jojoba.

Även Maria Åkerberg Supplement finns och är en produktserie som minskar ålderstecken och ger lyster. Denna serie rekommenderas dock inte till dig som även har känslig hud. Produkterna är baserade på oljorna från mandarin, neroli, lavendel och rosmarin.

Här är hudvårdsrutinen för dig med mogen hud:

Rengör ansiktet med antingen Olive Cleansing eller Foaming Wash Gentle. Olive Cleansing passar för mogen och känslig hud och är en rengöringskräm baserad på olivolja som snällt tar bort smink och orenheter. Foaming Wash Gentle är en löddrande rengöring för känslig hud baserad på ingredienser av majs och kokos.

Som ansiktsvatten rekommenderar vi Flower Freshener eller Neroli Freshener. Flower Freshener ger fukt och och är aktivt skyddande. Den passar alla hudtyper men speciellt mogen hud. Neroli Freshener passar för alla hudtyper men är extra bra för dig med känslig hud. Den innehåller mjölksyrabakterier som ger lyster och håller huden frisk.

Serum More är återfuktande och utslätande. Applicera under din ansiktsolja eller kräm.

Royal Facial Oil More innhåller bland annat gurkörtsolja, jojobaolja, nyponfröolja och essentiella fettsyror som samverkar för att öka elasticiteten och och fukthalten i huden. Använd tillsammans med din ansiktskräm. 

Eye Cream More vårdar den tunna huden runt ögonen och hjälper till att lyfta tunga ögonlock. Den innehåller bland annat nyponfröolja, havtornsolja, hästkastanj och extrakt av persiska silkesträds bark.

Face Lotion More är uppstramande och passar mogen såväl som känslig hud. Använd denna som dagkräm och kombinera med Night Creme More som nattkräm. Den är lugn och svalkande och hjälper till att motverka synliga ålderstecken.

Om du vill göra en ansiktsmask så kan du använda Papaya Peeling som är en enzympeeling du applicerar på torr hud. Jobba gärna in den med fingrarna tills kornen smält och lägg sedan Face Mask More ovanpå. Låt verka i 20 minuter eller över natten.

Produkter från Maria Åkerberg för dig som har torr hud

Maria Åkerbergs Moist-serie är för dig som vill ge huden ett extra fukttillskott, lyster och spänst. Moist passar dig som har torr eller normal hud. Produkterna är baserade på neroliolja och innehåller bland annat vegetabiliska oljor av gurkört, nyponfrö och jojoba.

Här kommer en rutin för dig med torr hud:

Rengör huden med Olive Cleansing som innehåller kallpressad olivolja och E-vitamin. Olive Cleansing är en rengöringskräm som snällt lyfter upp smuts och orenheter från huden.

Neroli Freshener är uppfriskande och ett aktivt stärkande ansiktsvatten. Förutom som rengöring kan du använda Neroli Freshener under dagen för att pigga upp huden och till och med över ditt smink som en setting spray.

Serum Moist är ett fuktgivande serum som innehåller bland annat ingredienser från betor, äpplen och druvor. Använd under din ansiktsolja eller kräm.

Royal Facial Oil Moist är en utslätande och balanserade ansiktsolja. Några av ingredienserna är Gurkörtsolja, jojobaolja och nyponfröolja. Använd med passande ansiktskräm för att tillföra fukt till huden.

Eye Cream är en mild och återfuktande ögonkräm som ger slätare hud och hjälper till att ljusa upp mörkare partier. Testa den på hals, dekolletage eller näsroten där huden kan vara tunn.

Face Dream är den fetaste ansiktskrämen i sortimentet, perfekt för torr och känslig hud. Den ökar hudens motståndskraft och innehåller lavendel och ringblomma. Face Lotion Moist passar både torr och normal hud och är lite lättare och passar utmärkt med Royal Oil Moist. Använd någon av dessa som din dagkräm och sedan Night Cream som din nattkräm. Night Cream innehåller mjöksyra från sockerbetor som gör det lättare för huden att bli av med döda hudceller. Använd endast under  natten då den kan göra huden ljuskänslig.

Vill du ge huden en återfuktande kur så kan du använda Papaya peeling tillsammans med Face Mask Moist, testa fem nätter i sträck för en kickstart och sen ca 2 gånger i veckan.

Produkter från Maria Åkerberg för dig som har fet eller kombinerad hud

Maria Åkerberg Clearing är till för dig med oljig, aknebenägen eller blandad hud. Den här serien består av renande och balanserade produkter som hjälper dig få bort orenheter. Några av ingredienserna är eteriska oljor av citron, bergamott, lavendel och petitgrain.

En hudvårdsrutin för dig med fet eller blandad hud:

Rengör ansiktet antingen med Foaming Wash Clearing som är en löddrande rengöring med en desinficerande effekt. Eller testa Cleansing Clay, en rengöringskräm som innehåller vit lera. Cleansing Clay passar om du har lite känsligare hud.

Lemon freshener är både lugnande för huden och aktivt renande. Innehåller bland annat citron, aloe vera och probiotiska mjölksyrabakterier. Spraya direkt på huden eller på en bomullsrondell som du sedan drar över ansiktet.

Serum Clearing rengör och balanserar huden och passar extra bra för dig som har acne eller obalanserad hud. Använd under din ansiktsolja eller kräm.

komplettera din ansiktskräm med en ansiktsolja. Royal Facial Oil Clearing är utslätande och hjälper till att minska stora porer. Den passar både känslig och fet hud. Cold Pressed Jojoba Oil är ett annat alternativ om du vill ha en doftfri olja. Denna kan användas av hela familjen och även till kroppen.

Glöm inte ta hand om huden runt ögonen, Eye Cream är fuktgivande, mild och hjälper till att släta ut huden. Den innehåller inga eteriska oljor men har växtoljor som kan dofta.

testa Face Lotion Clearing som dagkräm, den är balanserande och fuktgivande. Den hjälper även till att minska stora porer och passar utmärkt med Royal Facial Oil Clearing. Para ihop med Night Cream för att minska pigmentfläckar, fina linjer och ärr. Night cream ska endast användas under natten då den kan göra huden ljuskänslig.

Känner du för att lyxa till det med en ansiktsmask så rekommenderar vi Aha & Jojoba Peeling i kombination med Face Mask Clearing. Face Mask Clearing kan du även använda på blemmor och utslag som punktbehandling.

Hudvård från Maria Åkerberg för dig som har känslig hud

Maria Åkerberg Gentle är en mild och vårdande serie för dig med känslig hud. Den innehåller bland annat eteriska oljor av apelsin, lavendel, neroli och olibanum som verkat lugnande och stärker hudbarriären. En annan viktig ingrediens är även havtornsolja som hjälper huden bevara fukthalten.

För dig med Rosacea passar Gentle-serien utmärkt, vi rekommenderar även Cold pressed Jojoba Oil, Face Protection och Face Balm utöver nedanstående produkter.

Hudvården för dig med känslig hud:

Som ansiktsrengöring rekommenderar vi Cleansing Clay som är en mjuk  rengöringskräm med vit lera. Eller Foaming Wash Gentle som är en löddrande rengöring som är snäll mot huden.

Neroli Freshener passar alla hudtyper och även känslig hud. Den har en fantastisk fräsch doft och rengör huden samtidigt som den ger lyster. Kan användas både som rengöring och under dagens gång.

Serum Antirouge är ett fuktgivande serum med antiflammatoriska egenskaper. Det passar dig med rosacea, ytliga blodkärl eller rodnad och används under din ansiktsolja eller kräm 1-2 ggr om dagen.

Som ansiktsolja rekommenderar vi antingen Royal Facial Oil Gentle eller Royal Facial Oil Gla. Royal Facial Oil Gentle  är utslätande, lugnande och stärkande. Den rekommenderas dock ej till citrusallergiker. Royal Facial Oil Gla är däremot helt doftri och är också utslätande. Blanda den olja som passar dig bäst med din ansiktskräm för att tillföra fukt till huden.

Eye Cream från Maria Åkerberg passar väldigt bra även för känslig hud då den inte innehåller några eteriska oljor. Den är lätt på huden och hjälper till att återfukta den tunna huden runt ögonen.

Som dagkräm kan du använda antingen Face Dream som är en fetare kräm som hjälper till att dämpa rödflammig hud och ökar dess motståndskraft. Är du mycket känslig och har en reaktiv hud så finns även Face Cream Sensitive som är utan eteriska oljor. Den lugnar och stärker torr hud, rodnad och irritation.

Boosta huden med extra vitaminer och antioxidanter med en ansiktsmask två gånger i veckan! Aha & Jojoba Peeling i kombination med Face Mask Gentle eller Face Mask Clearing. Face Mask Clearing passar extra bra för dig med Rosacea.

Hudvård från Maria Åkerberg för dig med normal hud

Även normal hud behöver en återfuktande boost, så även om du inte anser dig ha en torr hy så passar Maria Åkerberg Moist dig. Komplettera med några av våra nedanstående favoriter som passar alla hudtyper.

För att rengöra och ta bort smink kan vi rekommendera Eye makeup remover som är en skonsam rengöring för ögon och läppar. Använd produkten på en bomullsrondell och stryk över området du vill rengöra. Använder du vattenfast smink så kan du istället testa Pre-cleansing Oil. Den avlägsnar vattenfast mascara, vattenresistenta solskyddprodukter och är perfekt till fetare smink som t.ex. teatersmink. Denna används först, antingen på direkt på huden eller på bomullsrondell och följ sedan upp med valfri rengöringsprodukt.

Eye Balm kan användas tillsammans med din ögonkräm för släta ut och skydda huden. Eye Balm är len och mjuk och hjälper till att förbättra elasticiteten och fuktbalansen.

Efter du applicerat ditt serum, olja och/eller dagkräm kan du smörja in ansiktet med Face Balm. värm upp en liten mängd mellan fingrarna och låt Face Balm smälta in i huden. Den kapslar in fukt och skyddar ansiktet mot kyla och vind.

Kvällstid så kan du använda dig av Night balm, den hjälper huden att återuppbyggas under natten och stimulerar cellförnyelse.

Vill du ha en härligt rengörande och återfuktande ansiktsmask? Testa Facemask Black! Den är berikad med aktivt kol, jojobaolja, sheasmör och AHA-syra. Den avlägsnar döda hudceller samtidigt som den lugnar och ger lyster. Lägg den ovanpå en AHA & Jojoba Peeling i ca 20 minuter för bästa effekt.

 

Mer läsning om Maria Åkerberg:

Testat: Royal Facial Oil More från Maria Åkerberg