African Black Soap är verkligen det nya svarta! Det är tvålen som ALLA köper just nu – och det är ju inte så konstigt, den funkar till det mesta, och för de allra flesta! 

African Black Soap finns i både fast och flytande form och just nu är det den fasta varianten från Body Bazar som flyger av hyllorna! Den kommer ursprungligen från Ghana och har använts i århundraden av det västafrikanska folket för att bekämpa akne, ärr och andra hudåkommor. Den är tillverkad på traditionellt vis och består av 60% ekologiskt rättvisemärkt sheasmör från kooperativet Mavis Asigre.

Tvålen kan man använda som rengöring till både kropp (perfekt som raktvål!) och ansikte – och den funkar utmärkt som sminkborttagning. Dessutom är den grym även som fläckborttagare även på kläder – massera in på fläckar innan du kör kläderna i tvättmaskinen!

Den har en mild och neutral doft, och konsistensen blir krämig och löddrande när du kramar med vatten!

Det som är så bra med svart tvål är att den verkar djuprengörande samtidigt som den återfuktar och exfolierar – så den rekommenderas både till acne-benägen hy, bland hy och till dig med torr hy. Den innehåller vitamin A & E samt järn. Vitamin A hjälper huden att återuppbygga vävnader och hjälper till att minska rynkor. E-vitamin å andra sidan är avgiftande och hjälper till att minska fria radikaler.

Så har du inte testat denna fantastiska svarta tvål än, så är det hög tid att göra det nu!

 

Läs Hannah Sjöströms recensioner av Body Bazars African Black Soap >>