Du har säkert hört talas om setting spray? Eller makeup mist som man sprayar i ansiktet när man är klar med sminkandet? Nu har vi äntligen fått in just en sån produkt från brittiska Lily Lolo. 

Setting spray eller makeup mist hjälper till att hålla ditt ansiktssmink på plats och ger dessutom lite härlig fukt till huden. Setting sprays har använts sedan 70-talet i bland annat Hollywood och har länge varit en beauty-insider-hemlis, men sedan några år har det dykt upp massor av varianter på skönhetsmarknaden. De beskrivs som motsvarigheten till en hårspray fast för ansiktet.

En del nöjer sig med setting powder, alltså ett löst puder som avslutning, medan andra gärna ”förseglar” sminket även med setting spray. Allt beroende på vilken finish man vill ha på sitt smink, så klart. I dag finns det mattande setting sprays men även de som ger lite fukt för en mer glowig look.

Makeup Mist från Lily Lolo hjälper främst till att sätta sminket och hålla huden hyfsat matt, misten är inte tänkt att ge lyster/glow. Funkar dessutom väldigt bra att ha som uppfräschande spray under dagen framför datorn eller på jobbet. Finns här >>>>