Det har varit full fokus på skönhet hela förra veckan med både OBW samt DECODED FASHION & BEAUTY summit. Så jag har inte hunnit fylla på bloggen med alla nyheter helt enkelt!
 
Det har varit en intensiv vecka för Imaloha som hängde med på allt. Upptäckte vilken fantastisk icebreaker hon är när mamma är ute och networkar. Ibland kändes det som att ingen i London sett en bäbis förr!
 
Det allra färskaste märket under London Organic Beauty Weeks pop up store i Shoreditch va “LA-EVA”
(uttalas lite som “leva” på skånska.) Produkterna, som bestod av två olika kroppslotioner och dusch krämer, lanserades i februari i år.
 
Det som slog mej först va såklart hur snygga förpackningarna va! Och hela märkets presentation i rummet. Jag har ju alltid dragits till eko-lyx som inte ser så mossigt ut. Jag letar alltid efter flaskor som är snygga i badrumshyllan.
Men här var det smakfullt och välbalanserat. Jag träffade vackra Louisa som berättade mer om filosofin bakom produkterna.
 
La-Eva kommer ifrån ett samarbete mellan grundaren Louisa Canham, konstnären Rose-Marie Caldecott som har dekorerat dom bärnstens färgade flaskornaoch fotograferna Despina Spyrou and Pete Seaward. Om du har vägarna förbi Oxford så kan man snart få komma in och hälsa på i deras studio där all skönhets magi blandas med konst, fotografi och ekologiska veganska ingredienser.
 
Men det hela började med tvålar. Allt tillverkades på en gård i England och såldes på festivaler och marknader som skapade en trogen kundskara.
 
Nu håller dom på och utvecklar nya produkter, alla med samma minimalistiska multifunktionella filosofi om att skönhet har en enkelhet.
IMG_4841

Min favorit va självklart BLU https://www.la-eva.com/shop/bl-lotion eftersom den först doftade skogsbrand! Har alltid varit svag för brända toner ända sedan Commes des Garcons parfymerna. Det är den eteriska oljan vetivert som står för det brända!
 
Andra eteriska oljor i glasflaskan är ceder och kamomill. Efter ett tag, ni vet när den gudomliga första doften har lagt sej efter insmorningen, kommer kamomillen fram. Superfin kombination. Den här kommer jag använda istället för parfym från och med nu! Jag brukar ofta uppleva att dofter försvinner, liksom dunstar av huden. Men den här håller sig länge!
 
Den andra doften ROSEUM, är mer blommig. Lite lättare. Inte för att BLU är tung. Man skulle kunna säga att BLU är mer maskulin och ROSEUM är feminin… Med toner av geranium, petitgrain och kryddnejlika är den härligt lugnande.”