Som nybliven mamma har jag återupptäckt den magiska ringblomman!

Det var ganska jobbigt dom första dagarna med en färsk liten bebis som blommade upp i små utslag både här och där. Redan efter några dagar fick vi använda Baby Calendula Nappy Change Cream från Weleda. Den ger den där skyddande hinnan som förebygger blöjutslag.

Vi upptäckte att den även lugnade röda utslag på andra ställen över kroppen. Snabbt. I början tvättade vi bara med vatten och upptäckte ganska snabbt att Water Wipes va på tok för grova även om ingredienslistan är super. Så nu blir det bara Naty wipes, i nödfall. Eller när vi är ute på vift. Annars håller vi oss till vatten och Calendula Baby Oil.

Varför är då just ringblomman så förträfflig?
Ett naturläkemedel som reglerar skyddar och stärker. Ringblomman har antiseptiska egenskaper och är inflammations dämmanpande och läker sår.
Ur en antroposofisk synvinkel så har ringblomman en holistisk effekt och omhuldar bäbisen i ett skyddande och värmande lager.

Dethär var det enda sättet vi tvättade Imaloha under den första månaden. Hon va ju lixom inte skitig…och vi ville att hennes egna fett, vernix skulle få gotta in sej ordentligt.
Efter 4 veckor började vi bada henne men först då bara med vatten. Ibland kan vi ha lite Calendula Baby Cream Bath. Men framför allt så använder vi Baby produkterna på oss själva, eftersom vi hela tiden är hud mot hud på henne så är det ju oerhört viktigt att vi inte heller har något på oss som är för starkt. Även om allt här hemma är ekologiskt 🙂