Innan jul så fick jag prova massa nya vattenbaserade nagellack från Svenska L’Aqua. Här hittar du den recensionen >>>

Då målade jag själv och la två ganska tjocka lager. Jag har en tendens att måla på tok för tjockt så det tar en smärre evighet innan det torkar….

Så efter jul, när jag var tillbaka i London unnade jag mej en mani- & pedi-date på skönhetssalong. Som vanligt så brukar jag ta med mig mina egna lack när jag går till en “vanlig salong”, så jag får den nyansen jag gillar samt mina rena nagellack. 

Tånaglarna fick i vanlig ordning ”Juicy” från Kure BazaarTjejen som gjorde mina naglar hade hört mycket positivt om Kure Bazaar och gillade att hon fick prova. Till händerna hade jag valt L’Aqua  s nyans Scarlet eftersom det va mest likt ‘Juicy’.

Först lade vi på underlacket (som oxå är överlacket), det torkade ganska snabbt eftersom mina händer var varma. Efterom texturen är ganska tunn, så valde vi att köra tre tunna lager. Det enda negativa jag har att kommentera om lacken är väl just att konsistensen är ganska tunn och vattnig, man behöver liksom måla flera lager. Skulle vilja se lite mer täckande pigment!

Sen körde vi iallafall på med överlacket. Även om det va tre lager med färg under, så torkade allt förvånansvärt fort! Det härliga är att när det väl känns torrt så är det verkligen torrt torrt!

Såhär såg naglarna ut efter 10 dagar!

IMG_5459


Så här såg naglarna efter 20 dagar!

Här kan man se att utväxten är större än avskavningen/slitningen på tippen. Och ja, i vanliga fall hade jag valt att ta bort lacket tidigare pga utväxten, men nu va jag ju tvungen att kolla hur länge det höll!

Enbart ena tumnageln hade vid det här laget börjat släppa lite i ena kanten. Efter bilden pillade jag lätt av alla naglar, utan nagellacks remover. Och efter 4 veckor såg naglarna under fina och hälsosamma ut!
IMG_3186

Innehåll i under- & överlacket: Polyurethane-1, Aqua, Propylene Glycol, Stearalkonium, Bentonite

Innehåll i ”Scarlet”: Polyurethane-1, Propylene Glycol, Stearalkonium, Bentonite, Aqua, +/- Cl17789, Cl19140, Cl77510, Cl5850, Cl77019, Cl77499, Cl5880, Cl77742, Cl77491