Igår kväll hittade jag äntligen lite egentid och passade på att prova nagellacken från Laqua!

Körde på med en ’neutral’ silverfärg som passar till härliga gråa vinterdagar och den grå garderoben. Eftersom det står i anvisningarna att man kan tvätta bort färgen som hamnar utanför, eller på nagelbanden med enbart vatten så målade jag naglarna i skenet av datorn, det vill säga i dunkelt halvmörker.

Först buffade jag upp nageln för att få bort naturliga oljor.
Sedan tog jag ett lager underlack (som är detsamma som överlacket!)

Jag tyckte det kändes så härligt, det luktar inget alls!

Lacket torkade snabbt, men det är väldigt viktigt att du verkligen låter det torka helt torrt mellan lagren! Annars bli det klibbigt.

När underlacket var torrt lade jag på det silvriga! Just med silverfärgen så hade det nog räckt med bara ett lager, men jag ville ha en riktigt metallic känsla så jag körde på två lager. Det torkade ju ändå så fort! (Färgerna som inte är metallic har jag upplevt lite vattniga, så jag misstänker att två lager är ett måste om du väljer ett sådant). Efter ungefär tre minuter hade färgen torkat tillräckligt för att lägga över lacket.

IMG_2654

TIPS:
– Lacken torkar ännu snabbare om du är varm om händerna eller blåser varmt med hårtorken, så det är helt tvärtom från hur vanliga lack funkar.

– Penseln gör att du bara behöver dra tre drag för att måla hela nageln!

– Så skönt att slippa den starka lackdoften! Jag skulle säga att de är helt doftlösa, till och med över- / underlacket.

– När naglarna torkat så är dom verkligen torra! Ni vet ibland när man målar naglarna innan man går och lägger sig, tror att lacket torkat, sen vaknar man med pyjamasmärken på naglarna… Inga såna problem här!

– På bussen imorse så kunde jag enkelt pilla bort färgen som jag råkat måla utanför.

Nu får vi se hur många dagar det sitter men hittills ser det jättefint ut! Ser fram emot att kunna skala av det utan illaluktande lösningsmedel när det börjar se sjaskigt ut! (Även om jag såklart bara använder Kure Bazaars remover)

 

Innehåll i under- & överlacket: Polyurethane-1, Aqua, Propylene Glycol, Stearalkonium, Bentonite

Innehåll i Silverlacket ’Enchanting: Polyurethane-1, Propylene Glycol, Stearalkonium, Bentonite, Aqua, +/- Cl17789, Cl19140, Cl77510, Cl5850, Cl77019, Cl77499, Cl5880, Cl77742, Cl77491