Jag vill tipsa dig om några av mina favoritprodukter! Jag har provat otroligt många märken och produkter under årens lopp och därför känns det extra kul att dela med sig av mina välbeprövade favoriter. Den här veckan vill jag tipsa om alco-gel / bakteriedödare!

Såhär i förkylningstider och i lurigt väder så kan det vara bra att hålla fingrar och händer extra rena (extra bra för oss med kids). För att eliminera basilusker och smittor från förskola, tunnelbana och alla tänkbara smittor som kommer flygande är därför bateriedödande formulas oumbärliga! Att en handspray när till hands så du känner dig ren – men slipper sprit som luktar starkt och torkar ut! 

Jag som make up artist är ju väldigt noga med att ha rena händer, speciellt eftersom jag gillar att sminka mycket med fingrarna. Eftersom jag sprayar mina fingrar oavbrutet på jobbet så är det dessutom extra viktigt att det inte torkar ut händerna. Och det vill väl ingen ha.


Så här kommer mina absoluta favoriter:

NYR_Organic_Defence_HandSpray_50ml1-600x600


Organic Defence Hand Spray från Neal’s Yard Remedies
 >>>
Doftar fantastiskt! Får alltid höra kommentarer om att “Nu är det nåt som doftar gott”. Väldigt unisex, lutar till och med mer aftershave snarare än blommigt. Ibland har jag använt den som parfym. Och deodorant! Liten lätt spray flaska som inte tar för stor plats i handväskan. Den är i plast och inte glas som många av produkterna från NYR. Väger inte mycket! En spray räcker länge. 95% ekologiska ingredienser och dödar 99.9% av alla bakterier vilket räcker för mig! 

Ingredienser: Alcohol Denat.*, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water*, Aqua/Water Eau, Alcohol*, Glycerin*, Thymus Vulgaris (Thyme) Oil*, Cinnamomum Zeylanicum Leaf Oil*, Cymbopogon Schoenanthus Oil*, Melaleuca Viridiflora Leaf Oil*, Vetiveria Zizanoides Root Oil*, Lavandula Hybrida Oil*, Benzyl Benzoate, Cinnamal, Cinnamyl Alcohol, Citral, Coumarin, Eugenol, Farnesol, Geraniol, Limonene, Linalool. *Organically produced ingredient. From essential oils. 

Screen Shot 2017-02-11 at 13.50.12

Organic Hand Sanitizer från Dr Bronner’s >>>
Ah, älskar denna med lavendel-doft! Även denna är en favorit i smink-kittet. Luktar lite mildare än NYR som jag nämnde ovan. Större flaska än NYR men fortfarande nätt. Torkar snabbt! Brukar spraya den lite i rummet för att lunga ner alla och sprida väldoft. Så mild att du kan använda den på barn, till och med för att tvätta ansikten! Väldigt kort ingredienslista också, vilket jag gillar.

Ingredienser: Organic Fair Trade Ethyl Alcohol (62%)*, Water, Organic Glycerin, Organic Lavender Oil *CERTIFIED FAIR TRADE INGREDIENTS

Screen Shot 2017-02-11 at 13.49.53

Lime Blossom Protecting Hand Serum från Bodhi&Birch >>>
En liten lyxlirare som känns mer som en spa-behandling och så långt ifrån ett alko-gel man kan komma! En liten glasflaska med ett lätt serum som man masserar in i händerna. Gör så mycket mer än bara rent: den vårdar och återfuktar samtidigt som den motverkar plitar och blemmor. Doftar helt magiskt !Tar lite längre att torka in än sprayerna. Något för aftonväskan!

Ingrediensersqualane / Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Prunus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Rosa Canina (Rosehip) Seed Oil, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Prunus Domestica (Plum) Seed Oil, Tocopherol (Vitamin E), Citrus Aurantifolia (Lime) Peel Oil, Citrus Reticulata (Green Mandarin) Peel Oil, Boswellia Carterii (Frankincense) Oil, Eucalyptus Globulus (Eucalyptus) Leaf Oil, Pelargonium Graveolens (Geranium) Flower Oil, Lavandula Angustifolia (High-Altitude Lavender) Flower Oil, Hyacinthus Orientalis (Hyacinth Absolute) Flower Extract, Citral*, Geraniol*, Citronellol*, Limonene*, Linalool*

* natural component of essential oils