Bamford är ett märke som jag fick upp ögonen på för några år sen när Emma som tidigare arbetade för Soil Association’s skönhetsavdelning började hos dom.

Eftersom jag tyvärr (!) inte kunnat vara med på några av spa-eventen som hon anordnat så passade jag på att få en ordentlig genomgång av märket under Organic Beauty Week’s i deras pop up-store.

IMG_4762 (kopia) 
Emma presenterar Bamford!

Lite om företaget: Bamford är ett lifestyle märke somm producerar alltifrån kläder, väskor doftljus och hudvård som jag definitivt klassar som lyxartiklar. Företaget grundades av Carole Bamford efter att hon först drivit igång Daylesford  som nu säljer ekologisk mat i flera butiker, bland annat i Gloucestershire och Notting Hill.

Bamford har även flera olika spa’n i London och Miami, med yoga klasser och olika treatments. Favoriten som jag hoppas kunna prova på någon gång är på Belmond Royal Scotsman tåget i The Highlands i Skottland!

Under skönhetsveckan presenterades deras nya The Essential Oil Collection med hjälp av deras yogainstruktör Cristina Chandika Ma som i vanliga fall håller i klasserna på deras Haybarn spa.

Kollektionen består av 4 olika roll-on oljor som luktar väldans gott allihopa. Om man inte kan bestämma sig för en så säljs de som en kvartett! De har alltså då tagits fram med hjälp av “deras” yogi, från början för att användas under yogaklasserna i Gloucestershire. Konceptet är att de olika blandningarna är inspirerade av 4 olika yoga positioner, asanas.

IMG_4857
CHAKRASANA med bergamot, tea tree och cedar för att lyfta humöret

BALASANA med eucalyptus som beskyddare av immunförsvaret tillsammans med cajuput och frankincense

PADMASANA har rosmarin, ingefära och basilika för att skingra molnen i huvudet

SHAVASANA, favorit posen! med lugnande kamomill, lavendel och geranium.
Min favorit är Padmasana. Den känns som ett bättre alternativ till eftermiddags kaffet! Alla doftar fantastiskt gott. Och lyxigt! Ca 300kr för en 8ml tub är definitivt en investering 🙂