Layering i hudvård. Precis som att det är smart att klä kroppen men olika lager av kläder så är det smart att även lägga sin hudvård i lager. Lär dig mer om skin care layering!

Vad är layering i hudvård?

Layering innebär att du lägger hudvården i olika steg och varvar dessa för att maximera både fukt och fett i huden. Du kan använda samma hudvårdsprodukter eller varva med olika för att uppnå effekten, t.ex. applicera ansiktsvatten och ansiktsolja om varannat några gånger eller lägga ansiktsvatten, essence, ansiktsolja, ansiktsvatten igen och sen ansiktskräm. På så vis har du matat huden maximalt med återfuktning och kapslat in fukten med olja.

Grunden till en frisk hud är rengöring och fukt (och solskydd på sommarhalvåret – får inte glömmas!) och sen kan du boosta huden ytterligare med olika syror, peelingar, masker och andra härliga produkter. Fördelen med layering är att du kan få till en skräddarsydd och anpassad hudvård efter just din huds behov!

Hur gör man skin care layering?

Du börjar alltid med en rengjord hud, så se till att lösa upp och ta bort makeup, smuts och föroreningar som samlas på huden under dagens gång.

En tumregel är att de tunnaste produkterna appliceras först – det vill säga ansiktsvatten, serum, essence, ampuller och boosters, ansiktskräm och sist ansiktsolja eller balm.

Ögonkrämen lägger du med fördel efter rengjord hud och ansiktsvatten, så absorberas den i huden runt ögonen innan övriga produkter.

Lätta produkter som serum, boosters, essence och liknande har aktiva ämnen med små molekyler som tas upp av huden, och sen när du applicerar näringsrika krämer och oljor ovanpå kapslar de in fukten. Vänta en stund mellan varje lager så att produkten får chans att sjunka in i huden.

När ska man använda sig av layering?

Om du känner att du vill steppa upp och skräddarsy din hudvårdsrutin eller om du känner dig extra torr – då är layering något för dig! Då gynnar det definitivt huden att klappa in 2-3 lager av din återfuktande favorit. För ju mer återfuktad din hud är, desto bättre absorberar den de aktiva ingredienserna.

Ett essence är ett enkelt sätt att boosta hudvårdsrutinen med fukt – en hybrid mellan ansiktsvatten och serum som slussar ner fukt i huden och boostar dina andra hudvårdsprodukter på djupet. Ett essence ser till att slussa fukten djupare ner i huden, har en fjäderlätt formula, ger en jämnare och klarare hud med lyster.

Frankincense Intense Hydrating Essence från Neals Yard Remedies, 545 kr >>

Flower Berry Essence från Marina Miracle, 295 kr >>

Hydrating Floral Essence från Tata Harper, 1029 kr >>

 

Mer läsning om layering:

Lägg din hudvård i flera lager!