Varje vecka träffar vi inspirerande profiler som berättar om sin syn på skönhet och som delar med sig av sina bästa skönhetstips och -tricks. Den här veckan har vi snackat med journalisten, författaren och yogaläraren Karin Björkegren Jones! Hon är just nu aktuell med boken Ett stressfritt liv och ständigt aktiv med sin blogg ”Yoga, mat och meningen med livet”.

 

Vad måste alltid finnas i din sminkväska?
– Terracotta-rouge

 

Hur lång tid lägger du på din skönhetsrutin varje dag?
– 4 minuter kanske? Morgon och kväll. Vissa dagar lite längre. Då lägger jag kanske ansiktsmask, koppar ansiktet med min ansiktskoppa, gör lite ansiktsyoga. Då tar det lite längre tid. Jag älskar att pyssla i badrummet.

 

Har du några knep som du tycker fler borde känna till?
– Att det räcker med kokosolja. Kokosolja är bra för hårtopparna, bra att smörja både kropp och ansikte, ett perfekt glidmedel och toppen att olja insidan med.

 

När känner du dig som allra snyggast?
– När jag haft sex, yogat eller sovit ut.

 

Vilka är dina favoritmärken?
– Jag älskar oljor som avocadoolja, kokosolja och mandelolja. Det enkla är ofta det bästa. När jag vill lyxa till det blir det sydafrikanska märket Esse som jag verkligen gillar. Eller det spanska märket Alqvimia.

 

En produkt du inte skulle kunna klara dig utan?
– Ansiktsolja.
(Här finns massor av bra ansiktsoljor >>> )

 

Din största skönhetsmiss genom tiderna?
– De starka acneprodukterna som var så populära när jag var tonåring. De hade jag kunnat vara utan.

 

Vad lägger du fokus på i din make up?
– Jag tycker det är jobbigt med mycket smink. Vill nog att kroppen ska andas så mycket som möjligt. Men tror nog det är rouget och mascaran som är mitt fokus.

 

Vad är skönhetslyx för dig?
– Det är att göra ansiktsbehandlingar. Lyxigast så klart är ju att gå iväg till en hudterapeut. Men lyx för mig är också att ta hand om mig själv. Den där extra tiden i badrummet när jag badar i havssalt och smörjer mig med olja från topp till tå. Eller när jag går på massage. Det är sånt som får mig att bli lugn och glad på samma gång.

 

Har du en beauty-förebild som du inspireras av?
– Meryl Streep och Helen Mirren kanske? De är otroligt coola och begåvade.

 

Bästa tricket för att känna sig lite extra snygg?
– Människor kan vara hur snygga som helst, men skönhet kommer alltid inifrån. En människa som intresserar sig för andra människor, som sträcker på sig och visar sig själv och som vågar skratta och ta för sig, kommer alltid att vara den som skiner mest. Så om jag är glad mår jag bra och då känner jag mig också snygg och då spelar det mindre roll vad någon annan tycker.

 

Det sägs att skönhet kommer inifrån, hur tänker du kring sambandet mellan kost och skönhet?
– Huden skiner av bra mat och bra hudvård. Skippar du socker och gluten så blir huden bättre. Om du också äter kokosolja och oljar din insida, så skiner din hud som en oljemålning.

 

Är det viktigt för dig att välja naturliga/ekologiska produkter?
– Jätteviktigt

 

Soraya Lavasani: “Jag tycker om att framhäva ögonen”

Nina Campioni: “Jag är superpeppad på en grön detox”

Modeprofilen Caroline Sandström: “Jag har precis upptäckt Susanne Kaufmann”

Följ oss på Facebook för grymma nyheter om ekologisk skönhet och hållbar livsstil dagligen! >>>