Kändisfrisören som går i bräschen för det naturliga ger dig stylingtips direkt från New York!

Stylisten och grundaren av det amerikanska hårvårdsmärket Yarok, Mordechai Alvow, har 30 års erfarenhet och har jobbat med kändisar som Mariah Carey och Naomi Watts. Han gör också stylingjobb på modevisningar, kampanjplåtningar och i magasin som Vogue, Elle och Allure. Sedan 2009 driver han sitt eget gröna hårvårdsmärke Yarok, som är baserat på enbart naturliga och ekologiska ingredienser och har sin bas i New York. Här ger han oss sina bästa tips och råd om hur man bör tänka när man stylar och tar hand om sitt hår:

 

1. Ge håret tid, detoxa!
Om du sedan tidigare använt konventionella hårvårdsprodukter så kan det ta lite tid innan ditt hår vant sig vid de naturliga. Dels för att kemikalierna i de konventionella produkterna sätter sig djupt i håret och för att din hårbotten fått vänja sig vid starka kemikalier och måste få vänja sig vid de mildare, innan du kan se ett rättvist resultat! Så ge det en månad – få inte panik om du tycker håret ser platt eller oljigt ut, det går över och du kommer tacka dig själv när du väl är kvitt ditt de syntetiska kemikalierna och fått ett mer livfullt och naturligt svall!

yarok schampo balsam

 

Här hittar du naturligt schampo för volym från Yarok >>>

Här hittar du naturligt balsam för volym från Yarok >>>

 

2. Enkelt knep för volym!
Är du ute efter mer volym i håret, alltså sneglar du lite på 80-tals-looken?! Ett enkelt knep för att få till ordentligt med volym är att innan du stylar håret, gärna redan på morgonen om stylingen ska ske till kvällen: Fläta ditt hår! Krama in hårmousse i torrt hår. Dela sen upp håret i sektioner, stora eller små beroende på önskat resultat. Fläta allt ditt hår och låt det sitta i några timmar. När du tar ut flätorna ska du pudra torrschampo/strukturpulver i botten och fördela det jämnt. Därefter kan du locka, göra uppsättningar eller bara låta håret vara – du kommer få ett busigt svall med massa volym!

yarok-dry-shampo

Här hittar du torrschampo från Yarok! 

 

3. Blanda produkter!
Det som är bra med naturliga produkter är: Att de är naturliga! Det gör att du kan blanda dem med varandra för önskat resultat eller utifrån vilka behov du har. Det kommer inte bli några läskiga kemiska reaktioner eftersom att de är, just det; naturliga! Därför går det utmärkt att blanda tex en stylingkräm för lockar med lite hårmousse för att uppnå det du vill i håret!

 

4. Tänk på hårbotten!
Ofta lägger vi fokus på fel saker, som längder och toppar men går inte till roten med problemet – rötterna. Och hårbotten! Det är ju trots allt rötterna och hårbotten som är de levande delarna av ditt hår. Vårdar du dem så kan du tacka dig själv för ditt framtida svall, istället för att tro att du bara är en av dem som inte har ”bra hårtyp”. Så olja in botten, massera, använd produkter som är snälla och som inte täpper till! Massagen stimulerar tillväxten!

harbaotten yarok

Produkter som är snälla mot din hårbotten och dina rötter är bland annat dessa två från Yarok: Feed Your Roots och Feed Your Youth

 


5. Tandborste = hårborste

När du gör fina festfrisyrer eller bara vill tämja ett ostyrigt hår kan tandborsten bli din bästis! (Inte den du använder för att borsta tänderna dock, köp en naturlig i stor storlek som du bara använder till håret, hehe). Tandborsten med sina fina små strån kan nämligen ge oanade resultat! Spruta lite av en styling produkt på borsten och kamma ner korta utstickande strån, definiera lockar eller fixa till dina toppar. Tandborsten gör jobbet!

hartstyling

Dina nya bästisar: Humble Brush och Feed Your Hold !

Yarok_21 (1)

Mordechai med tandborsten i högsta hugg! Bilden är från när han besökte Stockholm och lanserade Yarok hos oss.