Kändisfrisören som går i bräschen för det naturliga ger dig stylingtips direkt från New York!
I veckan har vi haft besök från New York, den eminente frisören, entreprenören och grundaren av hårvårds och -styling märket Yarok, Mordechai Alvow har varit på plats i Stockholm. Han gav oss tips och råd om hur man bör tänka när man stylar och tar hand om sitt hår. Han gav också råd om vad som är absolut trendigast i höst och berättade om framgångarna med Yarok.

Mordechai gav oss fem tips att ta fasta på när vi stylar håret i höst. Kolla in dessa nedan!

1. Ge håret tid, detoxa!
Om du sedan tidigare använt konventionella hårvårdsprodukter så kan det ta lite tid innan ditt hår vant sig vid de naturliga. Dels för att kemikalierna i de konventionella produkterna sätter sig djupt i håret och för att din hårbotten fått vänja sig vid starka kemikalier och måste få vänja sig vid de mildare innan du kan se ett rättvist resultat! Så ge det en månad – få inte panik om du tycker håret ser platt eller oljigt ut, det går över och du kommer tacka dig själv när du väl avvänjt ditt hår från kemikalierna och fått ett mer livfullt svall!

yarok schampo balsam


Köp naturligt schampo från Yarok >>>
Köp naturligt balsam från Yarok >>>

 

2. Enkelt knep för volym!
I höst är en stor trend 80-tals-looken vilket innebär volym! Ett enkelt knep för att få till ordentligt med volym är att innan du stylar håret, gärna redan på morgonen om stylingen ska ske till kvällen: Fläta ditt hår! Krama in hårmousse i torrt hår. Dela sen upp håret i sektioner, stora eller små beroende på önskat resultat. Fläta allt ditt hår och låt det sitta i några timmar. När du tar ut flätorna ska du pudra torrschampo/strukturpulver i botten och fördela det jämnt. Därefter kan du locka, göra uppsättningar eller bara låta håret vara – du kommer få ett busigt svall med massa volym!

torrschampoo yarokGå till kampanjen här >>>

 

3. Blanda produkter!
Det som är bra med naturliga produkter är: Att de är naturliga! Det gör att du kan blanda dem med varandra för önskat resultat eller utifrån vilka behov du har. Det kommer inte bli några läskiga kemiska reaktioner eftersom att de är, just det; Naturliga!

 

4. Tänk på hårbotten!
Vi lägger fokus på fel saker! Vi lägger all fokus på längder och toppar men går inte till roten med probelmet – rötterna. Och hårbotten! Det är ju trots allt rötterna och hårbotten som är de levande delarna av ditt hår. Vårdar du dem så kan du tacka dig själv för ditt framtida svall, istället för att tro att du bara är en av dem som inte har ”bra hårtyp”. Så olja in botten, massera, använd produkter som är snälla och som inte täpper till!

harbaotten yarok

Produkter som är snälla mot din hårbotten och dina rötter är bland annat dessa två från Yarok: Feed Your Roots och Feed Your Youth

 


5. Tandborste = hårborste

När du gör fina festfrisyrer eller bara vill tämja ett ostyrigt hår kan tandborsten bli din bästis! (Inte den du använder för att borsta tänderna dock, köp en naturlig som du bara använder till håret, hehe). Tandborsten med sina fina små strån kan nämligen ge oanade resultat! Spruta lite av en styling produkt på borsten och kamma ner korta utstickande strån, definiera lockar eller fixa till dina toppar. Tandborsten gör jobbet!

hartstyling

Dina nya bästisar: Humble Brush och Feed Your Hold !