Har du hört talas om universaloljan jojoba? Du har säkert kommit i kontakt med jojobaolja tidigare utan att veta om det. Det är nämligen en vanlig och mycket populär ingrediens i hudvårdsprodukter. Här sammanfattar vi några av fördelarna med hudoljan. 

 

Jojoba, eller Simmondsia Chinensis  – uttalas ho-ho-ba – som är det vetenskapliga namnet, är en amerikansk ökenbuske med en livslängd på upp till 200 år, vilt växande i södra Arizona, Kalifornien, Argentina och i Mexico. Ur denna buske växer frön som kallpressas för att få fram jojobaolja, som egentligen inte är en olja, utan ett flytande vax. Detta vax har en konsistens som påminner om hudens eget fett vilket gör att den passar väldigt bra i bland annat hudvårdsprodukter på grund av att den inte täpper till porerna. Oljan är ljust gul och doftar nötigt, den är också matad med vitamin E och B och antioxidanter och nyttiga fettsyror.

 

Det bästa med jojoboljan är att den passar alla hudtyper, oavsett om du har torr eller fet hud hjälper den dig att återställa balansen och återfå en mjuk och smidig hud. Den torra huden återfuktas på djupet utan att lämna ett kladdigt resultat efter sig. Den hjälper dig även få bukt med hudproblem som eksem och psoriasis eftersom att den återfuktar den torra, irriterade huden och lindrar kliandet vilket hjälper kroppen att läka ifred.

 

Så kan du använda jojobaoljan

Jojobaoljan kan användas som ett ansiktsserum under din dagkräm, eller ensam istället för ansiktskräm och fungerar också bra till natten. Den är också så pass skonsam att den kan användas som rengöring av både ansikte och kropp. Den är också ett bra alternativ till intimolja.

För den fethyade eller personer med akne och andra orenheter kommer oljan att göra underverk eftersom körtlarna i huden kommer att minska sin egen produktion av talg när det redan finns tillräckligt med talg i huden förklarar ekoolja.se.

 

Fungerar också i håret! 

Inte nog med att jojobaoljan hjälper dig att återfå mjuk hud, den är även en fröjd för håret! Genom att använda oljan i hårbotten tillför den näring till hårsäckarna som hjälper håret att producera mer hår. Dessutom är den perfekt som hårinpackning då den återfuktar håret och gör det följsamt, glansigt, frisk och starkt! Jojobaolja.nu rekommenderar att göra inpackningen minst en, men helst två gånger per månad för ett storartat resultat!