{"id":9640,"date":"2014-12-14T19:07:18","date_gmt":"2014-12-14T18:07:18","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=9640"},"modified":"2016-11-06T18:04:32","modified_gmt":"2016-11-06T16:04:32","slug":"lussebullar","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2014\/12\/14\/lussebullar\/","title":{"rendered":"Lussebullar"},"content":{"rendered":"

\"_MG_1192_liten\"<\/a>\"_MG_1237_liten\"<\/a> \"_MG_1260_liten_forklaring\"<\/a>\"_MG_2839_liten\"<\/a> \"_MG_2852_liten\"<\/a> \"_MG_2899_liten\"<\/a><\/p>\n

Ingredienser<\/h4>\n

Receptet ger ca 20 st lussebullar beroende p\u00e5 hur stora du g\u00f6r dom<\/em><\/p>\n

3 luftigt vispade \u00e4gg<\/p>\n

2 dl kokosmj\u00f6lk
\n3 msk kokosolja eller sm\u00f6r
\n1 nypa flingsalt
\n1,5 g saffran
\n2 msk kokossocker
\n4 msk agave sirap,\u00a0alt. annan valfri flytande s\u00f6tning<\/em><\/p>\n

1 dl kokosmj\u00f6l
\n1 dl mandelmj\u00f6l
\n1 1\/4 dl maizena
\n2 1\/4 msk fiberhusk
\n2 tsk bakpulver<\/p>\n

Topping<\/strong><\/p>\n

Evenutellt russin att toppa med och en \u00e4ggula att pensla med<\/p>\n

Fyllning<\/strong><\/p>\n

1 1\/2 dl mandelmj\u00f6l | 2 msk kokosmj\u00f6lk | 1 1\/2 tsk agave sirap,\u00a0alt. annan valfri flytande s\u00f6tning<\/em> | 1 nypa \u00e4kta vaniljpulver<\/p>\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r<\/strong><\/p>\n

Blanda ihop kokosmj\u00f6lk, kokosolja, kokossocker, agave sirap, salt och saffran i en kastrull p\u00e5 svag v\u00e4rme. Blanda sedan alla torra ingredienser. Vispa \u00e4ggen luftiga och blanda sedan ihop samtliga ingredienser till en j\u00e4mn tjock smet. R\u00f6r tills den b\u00f6rjar sl\u00e4ppa n\u00e5got fr\u00e5n kanterna, den kommer dock fortfarande vara kladdig. Pudra lite maizena p\u00e5 och s\u00e4tt i kylsk\u00e5pet i 30-40 min. Under tiden kan du g\u00f6ra i ordning fyllning genom att blanda alla ingredienser\u00a0i en sk\u00e5l till en kr\u00e4mig massa, st\u00e4ll sedan i kylsk\u00e5p.<\/p>\n

N\u00e4r tiden g\u00e5tt tar du ut degen ur kylsk\u00e5pet, pudrar lite maizena p\u00e5 ett bakbord eller ett bakpl\u00e5tspapper och lossar degen fr\u00e5n bunken och l\u00e4gger den p\u00e5 bakbordet eller pappret. Den kommer fortfarande att vara kladdig och ska vara kladdig. Pudra lite extra maizena p\u00e5 degen och dela den i 2 delar som du med fuktade h\u00e4nder rullar till tv\u00e5 avl\u00e5nga l\u00e4ngder. Dela l\u00e4ngderna till 10 bitar vardera.<\/p>\n

S\u00e4tt ugnen p\u00e5 250 C.<\/p>\n

Fukta h\u00e4nderna i mer kallt vattnet och ta en bit deg som du plattar ut i din hand och fyller med mandelfyllningen. Rulla sedan ihop den i handen och forma till en lussekatt. L\u00e4gg p\u00e5 en pl\u00e5t med bakpl\u00e5tspapper och upprepa tills du inte har n\u00e5gon deg kvar. Absolut enklast f\u00f6r att undvika att degen ska fastna p\u00e5 h\u00e4nderna \u00e4r att tv\u00e4tta h\u00e4nderna i kallt vatten d\u00e5 och d\u00e5 s\u00e5 att du inte har s\u00e5 mycket kladdig deg i handflatorna. F\u00f6rs\u00f6k ocks\u00e5 att arbeta snabbt, degen \u00e4r mest l\u00e4tthanterlig n\u00e4r den \u00e4r sval. Pensla sedan bullarna med en \u00e4ggula eller lite vatten och toppa eventuellt med russin.<\/p>\n

S\u00e4nk ugnen till 200 C och s\u00e4tt in pl\u00e5ten i mitten av ugnen och gr\u00e4dda i ca 10-17 minuter beroende p\u00e5 hur stora du gjort dom. F\u00f6rvara bullarna i kylsk\u00e5pet eller i frysen. Godast \u00e4r dom om du v\u00e4rmer p\u00e5 dom innan du ska servera om dom legat en natt i kylsk\u00e5p.<\/p>\n

Fri fr\u00e5n<\/strong><\/p>\n

Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Ingredienser Receptet ger ca 20 st lussebullar beroende p\u00e5 hur stora du g\u00f6r dom 3 luftigt vispade \u00e4gg 2 dl kokosmj\u00f6lk 3 msk kokosolja eller sm\u00f6r 1 nypa flingsalt 1,5 g saffran 2 msk kokossocker 4 msk agave sirap,\u00a0alt. annan valfri flytande s\u00f6tning 1 dl kokosmj\u00f6l 1 dl mandelmj\u00f6l 1 1\/4 dl maizena 2 1\/4 msk fiberhusk 2 tsk bakpulver Topping Evenutellt russin att toppa… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":29684,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[49,30,304,35,63,27,38,44],"tags":[1246],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/9640"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=9640"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/9640\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/29684"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=9640"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=9640"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=9640"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}