{"id":9522,"date":"2014-12-09T06:00:21","date_gmt":"2014-12-09T05:00:21","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=9522"},"modified":"2018-03-23T13:34:00","modified_gmt":"2018-03-23T11:34:00","slug":"svartkalsallad-med-stekt-sotpotatis-rarorda-tranbar-valnotter-hemmagjord-senap","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2014\/12\/09\/svartkalsallad-med-stekt-sotpotatis-rarorda-tranbar-valnotter-hemmagjord-senap\/","title":{"rendered":"Svartk\u00e5lsallad med stekt s\u00f6tpotatis, r\u00e5r\u00f6rda tranb\u00e4r och hemlagad senap"},"content":{"rendered":"

\"_MG_2310_liten\"<\/a> \"dda791b9edfad550bfdacce2f72d7418_980x0_c_85_ns_v4\"<\/a> \"a849dc3a2b52a4598536a0980c42a00b_980x0_c_85_ns_v4\"<\/a> \"d1d0afc65a3e6ab4a9250a78f9140b62_980x0_c_85_ns_v4\"<\/a> \"01fea7b40ce7e33bda6fdecbf27d23ee_980x0_c_85_ns_v4\"<\/a><\/p>\n

En riktigt fr\u00e4sch och smarrig r\u00e4tt som passar bra som tillbeh\u00f6r, f\u00f6rr\u00e4tt eller l\u00e4ttare lunch\/middag. Jag har inte skrivit n\u00e5gon m\u00e4ngd d\u00e5 det \u00e4r otroligt enkelt att dosera efter hur m\u00e5nga munnar du vill m\u00e4tta.<\/p>\n

Till salladen beh\u00f6ver du<\/em><\/p>\n

Svartk\u00e5lsblad
\nS\u00f6tpotatis
\nTranb\u00e4r
\nValn\u00f6tter
\n\u00d6rtsalt
\nSvartpeppar
\nKokosolja att steka i<\/p>\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:<\/strong> Skala s\u00f6tpotatisen och anv\u00e4nd en osthyvel eller mandolin f\u00f6r att f\u00e5 tunna, breda skivor av den. Ha lite kokosolja i en stekpanna och l\u00e5t pannan bli riktigt varm. L\u00e4gg i s\u00f6tpotatisen och s\u00e4nk till medelv\u00e4rme. V\u00e4nd p\u00e5 potatisen efter en stund. Kryda med \u00f6rtsalt och svartpeppar. Ju l\u00e4ngre den ligger desto krispigare blir den. Du kan sj\u00e4lvklart rosta dom i ugnen ocks\u00e5 om du ska g\u00f6ra mat till m\u00e5nga. N\u00e4r s\u00f6tpotatisen b\u00f6rjar f\u00e5 f\u00e4rg l\u00e4gger du i n\u00e5gra svartk\u00e5lsblad som du ocks\u00e5 l\u00e5ter f\u00e5 lite f\u00e4rg och mjukna n\u00e5got. Salta med \u00f6rtsalt. I med valn\u00f6tter och l\u00e5t dom rostas lite ocks\u00e5. Under tiden l\u00e4gger i lite tranb\u00e4r med en skv\u00e4tt vatten och n\u00e5gra nypor kokossocker eller agave sirap i en kastrul och l\u00e5ter det sjuda ihop en snabb sv\u00e4ng. Servera sedan alla kompontenter med din hemmagjorda senap.<\/p>\n

Tips:<\/strong> Du kan \u00e4ven anv\u00e4nda gr\u00f6nk\u00e5l ist\u00e4llet f\u00f6r svartk\u00e5l, lingon ist\u00e4llet f\u00f6r tranb\u00e4r och pumpa eller morot ist\u00e4llet f\u00f6r s\u00f6tpotatis.<\/p>\n

Fri fr\u00e5n:<\/strong> Glutenfri, mejerifri, raffinerat sockerfri, \u00e4ggfri och kan enkelt g\u00f6ras n\u00f6tfri genom att byta ut valn\u00f6tterna mot t.ex solros – eller pumpak\u00e4rnor.<\/p>\n

Hemlagad s\u00f6tstark senap<\/em><\/p>\n

2 p\u00e5sar gula senapsfr\u00f6n
\n1 1\/2 msk senapspulver
\n3\/4 tsk flingsalt
\n1 knivsudd pressad vitl\u00f6k
\n1 krm cayennepeppar
\n1 1\/2 – 2 msk vitvins – eller \u00e4ppelcidervin\u00e4ger
\n1 1\/2 msk rapsolja
\n1 msk kokossocker
\n1\/2 msk agave sirap,\u00a0alt. annan valfri flytande s\u00f6tning<\/em>
\n1 nypa gurkmeja, kan uteslutas, mest f\u00f6r f\u00e4rgens skull
\n<\/em><\/p>\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:<\/strong> L\u00e4gg sensapsfr\u00f6na i en sk\u00e5l. Koka upp n\u00e5gra dl vatten som du sl\u00e5r \u00f6ver fr\u00f6na i sk\u00e5len s\u00e5 att det t\u00e4cker. L\u00e5t st\u00e5 och dra i n\u00e5gon timme eller tv\u00e5. H\u00e4ll sedan av vattnet och mixa med resterande ingredienser till en kr\u00e4mig senap, du v\u00e4ljer sj\u00e4lv hur grova senapsfr\u00f6n du vill ha kvar. Smaka av och ha eventuellt i mer syra, s\u00f6tma, s\u00e4lta eller hetta.<\/p>\n

Tips:<\/strong> Du kan \u00e4ven blanda i bruna senapsfr\u00f6n, det \u00e4r v\u00e4ldigt fint.<\/p>\n

Fri fr\u00e5n:<\/strong> Glutenfri, raffinerat sockerfri, \u00e4ggfri, mejerifri, n\u00f6tfri.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

En riktigt fr\u00e4sch och smarrig r\u00e4tt som passar bra som tillbeh\u00f6r, f\u00f6rr\u00e4tt eller l\u00e4ttare lunch\/middag. Jag har inte skrivit n\u00e5gon m\u00e4ngd d\u00e5 det \u00e4r otroligt enkelt att dosera efter hur m\u00e5nga munnar du vill m\u00e4tta. Till salladen beh\u00f6ver du Svartk\u00e5lsblad S\u00f6tpotatis Tranb\u00e4r Valn\u00f6tter \u00d6rtsalt Svartpeppar Kokosolja att steka i G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r: Skala s\u00f6tpotatisen och anv\u00e4nd en osthyvel eller mandolin f\u00f6r att f\u00e5 tunna, breda… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":30519,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[30,33,35,36,311,395,38,105,39,42,44],"tags":[1241,392,180,181],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/9522"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=9522"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/9522\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/30519"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=9522"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=9522"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=9522"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}