{"id":9397,"date":"2014-12-05T06:00:19","date_gmt":"2014-12-05T05:00:19","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=9397"},"modified":"2018-11-17T15:47:08","modified_gmt":"2018-11-17T13:47:08","slug":"pepparkakor","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2014\/12\/05\/pepparkakor\/","title":{"rendered":"Pepparkakor var det h\u00e4r!"},"content":{"rendered":"

\"_MG_1387_liten\"<\/a> \"_MG_1643_liten\"<\/a><\/p>\n

H\u00e4r kommer ett riktigt h\u00e4rligt och enkelt recept p\u00e5 pepparkakor som passar fint till andra adventsfika p\u00e5 s\u00f6ndag.<\/p>\n

Pepparkakor<\/em><\/p>\n

2 1\/2 dl mandelmj\u00f6l
\n1 dl quinoamj\u00f6l
\n1 tsk bikarbonat<\/p>\n

1 1\/4 tsk mald kanel
\n1 1\/4 tsk mald\u00a0ingef\u00e4ra
\n1 1\/4 tsk mald\u00a0nejlika
\n1\/4 tsk flingsalt
\n60 g kokosolja eller sm\u00f6r
\n1\/2 dl honung alt.<\/em> agavesirap eller yaconsirap,\u00a0alt. annan valfri flytande s\u00f6tning<\/em><\/p>\n

1 \u00e4gg<\/p>\n

Degen ger ca 30 st pepparkakor beroende p\u00e5 hur stora och tjocka du g\u00f6r dom.<\/em><\/p>\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:<\/strong> Blanda alla torra ingredienser. Sm\u00e4lt matfett, salt, honung och kryddor i en kastrull p\u00e5 l\u00e5g v\u00e4rme. Blanda sedan med dom torra ingredienserna och \u00e4gget till en j\u00e4mn deg. Dela degen i 3-4 delar och kavla ut varje del mellan tv\u00e5 bakpl\u00e5tspapper. L\u00e4gg dom sedan p\u00e5 en pl\u00e5t och st\u00e4ll in i kylsk\u00e5pet i minst 45 min, g\u00e4rna \u00f6ver natten. Om du l\u00e5ter degen st\u00e5 \u00f6ver natten kan du skippa att kavla ut dom i f\u00f6rv\u00e4g, men det underl\u00e4ttar s\u00e5klart oavsett att ha det momentet f\u00e4rdigt innan man b\u00f6rjar att stansa ut.\u00a0Kavla oavsett ut dom mellan tv\u00e5 bakpl\u00e5tspapper n\u00e4r du v\u00e4l ska kavla s\u00e5 slipper du att degen fastnar i kaveln!<\/em><\/p>\n

S\u00e4tt ugnen p\u00e5 175 C. Ta sedan ut en deg i taget och stansa ut pepparkakor. Ta med hj\u00e4lp av en kniv bort \u00f6verfl\u00f6dig deg. Dra \u00f6ver bakpl\u00e5tspappret med dom utsansade pepparkakorna p\u00e5 en pl\u00e5t och gr\u00e4dda dom i mitten av ugnen i 4-10 minuter beroende p\u00e5 hur tunna eller tjocka du g\u00f6r dom. H\u00e5ll koll, pepparkakor har en tendens att br\u00e4nnas fort.\u00a0L\u00e4gg sedan den \u00f6verfl\u00f6diga degen i kylsk\u00e5pet medan du tar ut n\u00e4sta utkavlade deg och forts\u00e4tter stansa ut pepparkakor. F\u00f6rs\u00f6k generellt att h\u00e5lla degen du arbetar med s\u00e5 kall som m\u00f6jligt, om den blir f\u00f6r varm kan den bli lite klibbig att hantera.\u00a0N\u00e4r du gjort alla tre degar kavlar du ut den kvarst\u00e5ende degen mellan tv\u00e5 bakpl\u00e5tspapper och upprepar sedan proceduren tills du inte har n\u00e5gon deg kvar. Jag brukar alltid \u00e4ta den sista degklumpen dock, b\u00e5de f\u00f6r att det \u00e4r gott och f\u00f6r att jag tr\u00f6ttnar p\u00e5 att stansa kakor.<\/p>\n

L\u00e5t kakorna svalna helt p\u00e5 galler innan servering. Krispigast och godast blir pepparkakorna om du f\u00f6rvarar dom i kylsk\u00e5p.<\/p>\n

Fri fr\u00e5n:<\/strong> Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri (om du v\u00e4ljer kokosolja)<\/em> och n\u00f6tfri.<\/p>\n

Tips!<\/strong> Du kan \u00e4ven anv\u00e4nda t.ex kokosmj\u00f6l eller kik\u00e4rtsmj\u00f6l ist\u00e4llet f\u00f6r quinoamj\u00f6let.<\/p>\n

\"820eeb93cb55c9936feb5bebdf1f0057_980x0_c_85_ns_v41\"<\/a><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

H\u00e4r kommer ett riktigt h\u00e4rligt och enkelt recept p\u00e5 pepparkakor som passar fint till andra adventsfika p\u00e5 s\u00f6ndag. Pepparkakor 2 1\/2 dl mandelmj\u00f6l 1 dl quinoamj\u00f6l 1 tsk bikarbonat 1 1\/4 tsk mald kanel 1 1\/4 tsk mald\u00a0ingef\u00e4ra 1 1\/4 tsk mald\u00a0nejlika 1\/4 tsk flingsalt 60 g kokosolja eller sm\u00f6r 1\/2 dl honung alt. agavesirap eller yaconsirap,\u00a0alt. annan valfri flytande s\u00f6tning 1 \u00e4gg Degen ger… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":30702,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[49,30,35,27,44],"tags":[981],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/9397"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=9397"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/9397\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/30702"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=9397"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=9397"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=9397"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}