{"id":9325,"date":"2014-12-02T06:00:09","date_gmt":"2014-12-02T05:00:09","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=9325"},"modified":"2019-02-13T10:34:49","modified_gmt":"2019-02-13T08:34:49","slug":"krispiga-kardemummakakor-med-raw-chokladfyllning","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2014\/12\/02\/krispiga-kardemummakakor-med-raw-chokladfyllning\/","title":{"rendered":"Krispiga kardemummakakor med raw chokladfyllning"},"content":{"rendered":"

\"_MG_0450_liten\"<\/a> \"_MG_0438_liten\"<\/a> \"_MG_0482_liten\"<\/a> \"_MG_0505_liten\"<\/a><\/em><\/p>\n

Ingredienser<\/em><\/p>\n

2 1\/2 dl mandelmj\u00f6l
\n1 dl kokosmj\u00f6l
\n1\/4 tsk flingsalt
\n1\/4 tsk bakpulver
\n1 1\/2 tsk kardemumma
\n1 krm \u00e4kta vaniljpulver<\/p>\n

60 g kokosolja, sm\u00e4lt och svalnat
\n1 \u00e4gg
\n1\/2 dl honung<\/p>\n

Chokladfyllning:<\/strong> Jag anv\u00e4nde pana chocolates raw choklad<\/a>, den \u00e4r gudomligt lyxig och kr\u00e4mig och g\u00e5r att forma till sm\u00e5 chokladplattor som du kan l\u00e4gga mellan kakorna. P\u00e5 deras hemsida kan du s\u00f6ka vart du kan k\u00f6pa den beroende p\u00e5 vart du bor. H\u00e4r<\/a> kan du kolla vilka eButiker som s\u00e4ljer den. Annan RAW choklad b\u00f6r fungera bra att g\u00f6ra detsamma med, dom flesta \u00e4r kr\u00e4miga.<\/p>\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:<\/strong>\u00a0S\u00e4tt ugnen p\u00e5 175 C.<\/p>\n

Blanda alla torra ingredienser. Blanda sedan dom bl\u00f6ta. Blanda alla ingredienser.<\/p>\n

Kavla ut degen mellan tv\u00e5 bakpl\u00e5tspapper och l\u00e4gg in den p\u00e5 en sk\u00e4rbr\u00e4da i kylen i 30-45 minuter.<\/p>\n

Ta bort det \u00f6versta bakpl\u00e5tspappret och b\u00f6rja stansa ut kakorna. Det \u00e4r bra om du kan arbeta s\u00e5 snabbt som m\u00f6jligt f\u00f6r att undvika att beh\u00f6va kyla degen igen. Om den blir f\u00f6r varm kan den bli n\u00e5got sv\u00e5rhanterad. Jag hade stansformar som jag anv\u00e4nde mig av f\u00f6r att f\u00e5 lika stora kakor, men sj\u00e4lvklart g\u00e5r det att vara kreativ och ta vad man har hemma. Anv\u00e4nd ett litet glas till storleken p\u00e5 kakorna och kanske en kork eller en flaska f\u00f6r att f\u00e5 h\u00e5let i mitten? Degen som blir \u00f6ver p\u00e5 pl\u00e5ten pillar du bort och g\u00f6r en ny pl\u00e5t med kakor av och forts\u00e4tter tills du inte har n\u00e5gon deg kvar. Kyl eventuellt degen mellan varven vid behov. F\u00f6rs\u00f6k h\u00e5lla r\u00e4kningen p\u00e5 kakorna s\u00e5 att du f\u00e5r lika m\u00e5nga \u00f6ver och underdelar.<\/p>\n

Gr\u00e4dda kakorna i mitten av ugnen i 7-10 \u00a0minuter. L\u00e5t svalna helt p\u00e5 galler.<\/p>\n

Forma chokladplattor som du g\u00f6r lite h\u00f6gre i mitten d\u00e4r h\u00e5let p\u00e5 kakorna \u00e4r, s\u00e4tt p\u00e5 topplocket och woila – f\u00e4rdiga att servera! Fantastiskt goda och enkla att g\u00f6ra.<\/p>\n

Fri fr\u00e5n:<\/strong> Glutenfri, mejerifri, n\u00f6tfri, raffinerat sockerfri.<\/p>\n

 <\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Ingredienser 2 1\/2 dl mandelmj\u00f6l 1 dl kokosmj\u00f6l 1\/4 tsk flingsalt 1\/4 tsk bakpulver 1 1\/2 tsk kardemumma 1 krm \u00e4kta vaniljpulver 60 g kokosolja, sm\u00e4lt och svalnat 1 \u00e4gg 1\/2 dl honung Chokladfyllning: Jag anv\u00e4nde pana chocolates raw choklad, den \u00e4r gudomligt lyxig och kr\u00e4mig och g\u00e5r att forma till sm\u00e5 chokladplattor som du kan l\u00e4gga mellan kakorna. P\u00e5 deras hemsida kan du s\u00f6ka… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":30803,"comment_status":"open","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[45,49,30,38],"tags":[2018,756],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/9325"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=9325"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/9325\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/30803"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=9325"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=9325"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=9325"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}