{"id":903,"date":"2013-07-31T15:03:47","date_gmt":"2013-07-31T13:03:47","guid":{"rendered":"https:\/\/hurbrasomhelst.se\/?p=903"},"modified":"2020-04-16T19:32:12","modified_gmt":"2020-04-16T17:32:12","slug":"glutenfria-kanelbullar-med-honeydrizzle-och-crunchig-hasselnotstouch","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2013\/07\/31\/glutenfria-kanelbullar-med-honeydrizzle-och-crunchig-hasselnotstouch\/","title":{"rendered":"Glutenfria kanelbullar med smak av honung och hasseln\u00f6tter"},"content":{"rendered":"

\"_MG_60431\"<\/a> \"_MG_60211\"<\/a><\/h2>\n

Recept: baka egna glutenfria kanelbullar med honeydrizzle och crunchig hasseln\u00f6tstouch<\/h2>\n

Till 10-12 bullar beh\u00f6ver du:<\/span> 4<\/strong> \u00e4gg \/ 1<\/strong>\u00a0msk<\/b>\u00a0kokossocker \/ 40 g<\/strong> kokosolja \/ 0.75<\/strong>\u00a0dl<\/strong> mandelmj\u00f6lk eller t.ex rismj\u00f6lk \/ 0.5 dl<\/strong> kokosmj\u00f6l \/ 3 msk<\/strong> fiberhusk \/ 1 nypa<\/strong> salt \/ 1.5 tsk<\/strong> bakpulver \/ 1 tsk<\/strong>\u00a0kanel \/ 0.75 tsk<\/strong>\u00a0vanilj \/ 0.75 tsk<\/strong> kardemumma \/ ca 3 msk<\/strong> rumsvarm kokosolja till pensling \/ ca 3 msk<\/strong> hasseln\u00f6tssm\u00f6r till fyllning \/ valfri m\u00e4ngd<\/strong> kokossocker till fyllning \/\u00a0valfri m\u00e4ngd<\/strong> honung till garnering<\/p>\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:<\/span> 1.<\/strong>\u00a0Vispa 3 \u00e4gg och en \u00e4ggula med kokossockret med elvisp i en bunke, spara \u00e4ggvitan till att pensla bullarna med<\/em>. Vispa i ca 4-5 minuter s\u00e5 det blir luftigt.\u00a02.<\/strong>\u00a0Sm\u00e4lt kokosolja i en kastrull och blanda ned mj\u00f6lk, vanilj, kardemumma och kanel. Vispa sedan ned oljeblandningen med \u00e4ggblandningen. 3.<\/strong> Blanda kokosmj\u00f6l, bakpulver, salt och fiberhusk i en sk\u00e5l och blanda ned i smeten. Vispa tills smeten b\u00f6rjar bli degig och l\u00e4gga sig lite efter kanterna p\u00e5 bunken. L\u00e5t degen vila i 15-20 min. 4.<\/strong> Fukta h\u00e4nderna i kallt vatten och dela degen i tv\u00e5 delar, platta ut 2 rektangul\u00e4ra l\u00e4ngder p\u00e5 ett bakpl\u00e5tspapper. 5.<\/strong> Pensla rumsvarm kokosolja p\u00e5 l\u00e4ngderna och l\u00e4gg sedan ett lager med hasseln\u00f6tssm\u00f6r p\u00e5. Pudra till sist p\u00e5 kanel och kokossocker efter behag. Rulla ihop l\u00e4ngderna och sk\u00e4r 10-12 bullar och l\u00e4gg i bullformar. Pensla p\u00e5 den sparade \u00e4ggvitan. 6.<\/strong> Gr\u00e4dda i 175 grader i mitten av ugnen i 12-15 minuter eller tills de f\u00e5tt en fin f\u00e4rg. 7.<\/strong> N\u00e4r dom \u00e4r klara och svalnat en aning ringlar du honung och str\u00f6sslar lite kokossocker. Redo att avnjutas!<\/p>\n

Fri fr\u00e5n: <\/strong>Den h\u00e4r r\u00e4tten \u00e4r fri fr\u00e5n mj\u00f6lk, gluten och raffinerat socker. F\u00f6r att g\u00f6ra den \u00e4ggfri kan du anv\u00e4nda en \u00e4ggers\u00e4ttare. F\u00f6r att g\u00f6ra den n\u00f6tfri g\u00e5r det bra att skippa n\u00f6tssm\u00f6ret. F\u00f6r att g\u00f6ra den vegansk kan du f\u00f6rutom \u00e4ggers\u00e4ttare ers\u00e4tta honungen med t.ex agavesirap eller l\u00f6nnsirap.<\/p>\n

Bra att veta: <\/strong>Glutenfri bakning \u00e4r inte detsamma som traditionell bakning med vetemj\u00f6l och j\u00e4st. Glutenfri deg \u00e4r allt som oftast kladdig och det \u00e4r d\u00e4rf\u00f6r ingen vits att \u00f6sa p\u00e5 med mer mj\u00f6l f\u00f6r att g\u00f6ra den l\u00e4tthanterlig d\u00e5 det bara g\u00f6r slutresultatet torrt. Anv\u00e4nd ist\u00e4llet l\u00e4tt fuktade h\u00e4nder n\u00e4r du ska forma glutenfri deg f\u00f6r att undvika att det blir en enda stor kladdfest.\u00a0Dom flesta av ingredienserna i det h\u00e4r receptet hittar du i vanliga matbutiker i bakhyllan eller glutenfria hyllan.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Recept: baka egna glutenfria kanelbullar med honeydrizzle och crunchig hasseln\u00f6tstouch Till 10-12 bullar beh\u00f6ver du: 4 \u00e4gg \/ 1\u00a0msk\u00a0kokossocker \/ 40 g kokosolja \/ 0.75\u00a0dl mandelmj\u00f6lk eller t.ex rismj\u00f6lk \/ 0.5 dl kokosmj\u00f6l \/ 3 msk fiberhusk \/ 1 nypa salt \/ 1.5 tsk bakpulver \/ 1 tsk\u00a0kanel \/ 0.75 tsk\u00a0vanilj \/ 0.75 tsk kardemumma \/ ca 3 msk rumsvarm kokosolja till pensling \/ ca… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":30864,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[49,30],"tags":[365,53],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/903"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=903"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/903\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/30864"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=903"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=903"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=903"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}