{"id":6636,"date":"2021-04-15T06:28:34","date_gmt":"2021-04-15T04:28:34","guid":{"rendered":"https:\/\/hurbrasomhelst.se\/?p=6636"},"modified":"2021-03-28T16:53:37","modified_gmt":"2021-03-28T14:53:37","slug":"blomkalsburgare-med-syrad-rodlok-gronkalschips-sojabonskram-paprikakram","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2021\/04\/15\/blomkalsburgare-med-syrad-rodlok-gronkalschips-sojabonskram-paprikakram\/","title":{"rendered":"Blomk\u00e5lsburgare med picklad r\u00f6dl\u00f6k & paprikakr\u00e4m"},"content":{"rendered":"

\"_MG_9593_liten\"<\/a> \"_MG_9611_liten\"<\/a>\"_MG_9072_liten\"<\/a> \"_MG_9616_liten\"<\/a>\"_MG_9652_liten\"<\/a>\"_MG_9649_liten\"<\/a>\"_MG_9551_liten\"<\/a><\/p>\n

Blomk\u00e5lsburgare med picklad r\u00f6dl\u00f6k, gr\u00f6nk\u00e5lschips, sojab\u00f6nskr\u00e4m och paprikakr\u00e4m<\/h2>\n

 <\/p>\n

Sojab\u00f6nskr\u00e4m<\/em><\/strong><\/p>\n

Ca 300 g kokta sojab\u00f6nor
\n1 vitl\u00f6ksklyfta
\n1 – 1 1\/2 tsk \u00f6rtsalt
\n1 krm svartpeppar
\nSaften av 1\/2 citron
\n1 1\/2 msk tahini
\n2 msk vatten
\n1 1\/2 tsk honung<\/p>\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:<\/strong> Mixa alla ingredienser till en sl\u00e4t kr\u00e4m, st\u00e4ll i kylsk\u00e5p s\u00e5 att smakerna f\u00e5r s\u00e4tta sig.<\/p>\n

 <\/p>\n

Paprikakr\u00e4m<\/em><\/strong><\/p>\n

2 rostade r\u00f6da paprikor, rostade p\u00e5 225 C med salt, peppar och olja i ca 20-25 min i \u00f6vre delen av ugnen<\/em>
\n230 g vita kokta b\u00f6nor
\n1\/2 tsk \u00f6rtsalt, mer efter behag<\/em>
\n1 krm svartpeppar
\n1\/2 tsk spiskummin
\n1\/2 tsk mald ingef\u00e4ra
\n1-2 tsk honung
\n2 msk citronsaft
\n1 mindre vitl\u00f6ksklyfta
\n2 msk vatten<\/p>\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r: <\/strong>Mixa alla ingredienser till en sl\u00e4t kr\u00e4m. St\u00e4ll \u00a0i kylsk\u00e5pet s\u00e5 att smakerna f\u00e5r s\u00e4tta sig.<\/p>\n

 <\/p>\n

Picklad r\u00f6dl\u00f6k<\/em><\/strong><\/p>\n

1 r\u00f6dl\u00f6k
\n0.75 dl \u00e4ppelcidervin\u00e4ger
\n2 1\/2 msk kokossocker
\n2 msk vatten
\n1 krm \u00f6rtsalt<\/p>\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:<\/strong> Ta bort det yttre skalet av r\u00f6dl\u00f6ken, sk\u00e4r den i tunna skivor och l\u00e4gg i en burk. H\u00e4ll p\u00e5 vin\u00e4ger, kokossocker, vatten och salt. S\u00e4tt p\u00e5 locket p\u00e5 burken och skaka burken s\u00e5 att alla ingredienser blandas. St\u00e4ll burken i kylsk\u00e5pet, l\u00f6ken blir bara godare ju l\u00e4ngre den st\u00e5r om du fr\u00e5gar mig. Den h\u00e5ller sig fint i m\u00e5nga dagar i kylsk\u00e5p och blir l\u00e4tt konserverad av vin\u00e4gern. Lukta och smaka om du \u00e4r os\u00e4ker.<\/p>\n

Gr\u00f6nk\u00e5lschips<\/em><\/strong><\/p>\n

Hittar du recept p\u00e5 h\u00e4r<\/a>.<\/p>\n

 <\/p>\n

Blomk\u00e5l<\/em><\/strong><\/p>\n

1\/2 blomk\u00e5lshuvud
\nNypa curry
\nNypa \u00d6rtsalt
\nNypa svartpeppar
\nKokosolja till stekning<\/p>\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:<\/strong> Sk\u00e4r tjocka skivor av blomk\u00e5lshuvudet som f\u00e5r agera ”br\u00f6d” till kr\u00e4men, gr\u00f6nk\u00e5lschipsen och den syrade l\u00f6ken. Stek blomk\u00e5lsskivorna i curry, salt, peppar och kokosolja. Det g\u00f6r inget om dom g\u00f6r s\u00f6nder lite, du kan lika g\u00e4rna anv\u00e4nda blomk\u00e5len som ett chips du dippar i r\u00f6rorna och l\u00e4gger p\u00e5 gr\u00f6nk\u00e5lschipsen och r\u00f6dl\u00f6ken p\u00e5. Jag hackade \u00e4ven upp lite st\u00e4nger av bladselleri som jag serverade till burgaren och dippade i s\u00e5serna.<\/p>\n

Smaklig m\u00e5ltid!<\/em><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Blomk\u00e5lsburgare med picklad r\u00f6dl\u00f6k, gr\u00f6nk\u00e5lschips, sojab\u00f6nskr\u00e4m och paprikakr\u00e4m   Sojab\u00f6nskr\u00e4m Ca 300 g kokta sojab\u00f6nor 1 vitl\u00f6ksklyfta 1 – 1 1\/2 tsk \u00f6rtsalt 1 krm svartpeppar Saften av 1\/2 citron 1 1\/2 msk tahini 2 msk vatten 1 1\/2 tsk honung G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r: Mixa alla ingredienser till en sl\u00e4t kr\u00e4m, st\u00e4ll i kylsk\u00e5p s\u00e5 att smakerna f\u00e5r s\u00e4tta sig.   Paprikakr\u00e4m 2 rostade r\u00f6da… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":30982,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[30,33,36],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/6636"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=6636"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/6636\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/30982"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=6636"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=6636"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=6636"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}