{"id":6605,"date":"2014-11-28T06:00:01","date_gmt":"2014-11-28T05:00:01","guid":{"rendered":"https:\/\/hurbrasomhelst.se\/?p=6605"},"modified":"2016-11-06T18:12:55","modified_gmt":"2016-11-06T16:12:55","slug":"kramigt-julgodis-med-smak-av-saffran-choklad-och-pepparkaka","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2014\/11\/28\/kramigt-julgodis-med-smak-av-saffran-choklad-och-pepparkaka\/","title":{"rendered":"Kr\u00e4migt julgodis med smak av saffran, choklad och pepparkaka"},"content":{"rendered":"

\"3_olika_sorters_fudge_1\" Det h\u00e4r julgodiset \u00e4r ruskigt enkelt att g\u00f6ra, \u00e4nnu enklare att variera smak p\u00e5 och framf\u00f6rallt helt ljuvligt gott. Det \u00e4r i princip samma bas till alla men med olika smaks\u00e4ttningar. Servera med en god kopp te eller kaffe eller varf\u00f6r inte gl\u00f6gg. Att jag format dom runda \u00e4r f\u00f6r att jag tycker att det \u00e4r enkelt och vackert, men du kan lika g\u00e4rna h\u00e4lla smeten i en burk med bakpl\u00e5tspapper och sk\u00e4ra fyrkanter ist\u00e4llet.<\/p>\n

Pepparkakskryddor<\/em><\/h4>\n

3 dl bl\u00f6tlagda cashewn\u00f6tter
\n1 msk vatten
\n1\/2 tsk flingsalt
\n1 msk citronsaft
\n1\/2 dl rumsvarm kokosolja
\n1\/2 dl agave sirap alt.<\/em> honung eller annan valfri s\u00f6tning
\n<\/em>1 1\/2 krm \u00a0ingef\u00e4ra
\n1 1\/2 krm kanel
\n1 1\/2 krm nejlika
\n1\/2 krm kardemumma
\n1\/2 krm \u00e4kta vanilj<\/p>\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:<\/strong> L\u00e4gg 3 dl cashewn\u00f6tter i en burk och fyll den med vatten s\u00e5 att det t\u00e4cker n\u00f6tterna. St\u00e4ll in dom i kylsk\u00e5pet och l\u00e5t dom ligga i bl\u00f6t minst 2-3 timmar. H\u00e4ll sedan av vattnet och mixa med resterande ingredienser till en sl\u00e4t kr\u00e4m. Smaka av och tills\u00e4tt eventuellt mer krydda, s\u00f6ttma eller syra efter behag. H\u00e4ll sedan smeten p\u00e5 ett bakpl\u00e5tspapper som du rullar ihop och tajtar till genom att snurra kanterna p\u00e5 sidorna enligt bilden l\u00e4ngst ner i inl\u00e4gget. L\u00e4gg i kylsk\u00e5p tills den stelnat, det tar olika l\u00e5ng tid beroende p\u00e5 hur tjock eller tunn du g\u00f6r den.<\/p>\n

Saffran & citron<\/em><\/h4>\n

3 dl bl\u00f6tlagda cashewn\u00f6tter
\n1 msk vatten
\n1\/2 tsk flingsalt
\n1 msk citronsaft
\nFinrivet skal av 1\/2 citron
\n1\/2 dl rumsvarm kokosolja
\n1\/2 dl agave sirap alt. honung eller annan valfri s\u00f6tning
\n0.25 g saffran<\/p>\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:<\/strong>\u00a0L\u00e4gg 3 dl cashewn\u00f6tter i en burk och fyll den med vatten s\u00e5 att det t\u00e4cker n\u00f6tterna. St\u00e4ll in dom i kylsk\u00e5pet och l\u00e5t dom ligga i bl\u00f6t minst 2-3 timmar. H\u00e4ll sedan av vattnet och mixa med resterande ingredienser till en sl\u00e4t kr\u00e4m. Smaka av och tills\u00e4tt eventuellt mer saffran, s\u00f6ttma eller syra efter behag. H\u00e4ll sedan smeten p\u00e5 ett bakpl\u00e5tspapper som du rullar ihop och tajtar till genom att snurra kanterna p\u00e5 sidorna enligt bilden l\u00e4ngst ner i inl\u00e4gget. L\u00e4gg i kylsk\u00e5p tills den stelnat, det tar olika l\u00e5ng tid beroende p\u00e5 hur tjock eller tunn du g\u00f6r den.<\/p>\n

Choklad och n\u00f6tter<\/em><\/h4>\n

3 dl bl\u00f6tlagda cashewn\u00f6tter
\n1 dl kokosflingor \/ riven kokos
\n1 dl valfria n\u00f6tter, jag anv\u00e4nde hasseln\u00f6t och mandel<\/em>
\n1 msk vatten
\n1\/2 tsk flingsalt
\n1 msk citronsaft
\n1\/2 dl rumsvarm kokosolja
\n1\/2 dl agave sirap\u00a0alt.<\/em>\u00a0honung\u00a0eller annan valfri s\u00f6tning
\n<\/em>3 msk kakao, g\u00e4rna r\u00e5<\/em><\/p>\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:<\/strong>\u00a0L\u00e4gg 3 dl cashewn\u00f6tter i en burk och fyll den med vatten s\u00e5 att det t\u00e4cker n\u00f6tterna. St\u00e4ll in dom i kylsk\u00e5pet och l\u00e5t dom ligga i bl\u00f6t minst 2-3 timmar. H\u00e4ll sedan av vattnet och mixa med alla ingredienser, f\u00f6rutom dina valfria n\u00f6tter<\/em>, till en sl\u00e4t kr\u00e4m. Smaka av och tills\u00e4tt eventuellt mer kakao, s\u00f6ttma eller syra efter behag. H\u00e4ll till sist i n\u00f6tterna och mixa en snabb sv\u00e4ng som att dom hackas lite men inte blir alltf\u00f6r sm\u00e5 bitar. Om du som jag gillar n\u00e4r det \u00e4r crunch vill s\u00e4ga.\u00a0H\u00e4ll sedan smeten p\u00e5 ett bakpl\u00e5tspapper som du rullar ihop och tajtar till genom att snurra kanterna p\u00e5 sidorna enligt bilden l\u00e4ngst ner i inl\u00e4gget. L\u00e4gg i kylsk\u00e5p tills den stelnat, det tar olika l\u00e5ng tid beroende p\u00e5 hur tjock eller tunn du g\u00f6r den.<\/p>\n

Fri fr\u00e5n:<\/strong> Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, \u00e4ggfri.<\/p>\n

F\u00f6rvaring och h\u00e5llbarhet:<\/strong> Jag rekommenderar att du fryser rullarna om det \u00e4r ett tag tills du ska servera dom eller om du vill att dom ska h\u00e5lla fram till jul. Dom h\u00e5ller sig fint i frysen och tinar relativt snabbt.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Det h\u00e4r julgodiset \u00e4r ruskigt enkelt att g\u00f6ra, \u00e4nnu enklare att variera smak p\u00e5 och framf\u00f6rallt helt ljuvligt gott. Det \u00e4r i princip samma bas till alla men med olika smaks\u00e4ttningar. Servera med en god kopp te eller kaffe eller varf\u00f6r inte gl\u00f6gg. Att jag format dom runda \u00e4r f\u00f6r att jag tycker att det \u00e4r enkelt och vackert, men du kan lika g\u00e4rna h\u00e4lla… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":29689,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[2,45,49,30,347,304,35,61,201,38,39,42,44],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/6605"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=6605"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/6605\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/29689"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=6605"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=6605"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=6605"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}