{"id":5228,"date":"2014-08-17T06:00:43","date_gmt":"2014-08-17T04:00:43","guid":{"rendered":"https:\/\/hurbrasomhelst.se\/?p=5228"},"modified":"2019-02-14T10:13:55","modified_gmt":"2019-02-14T08:13:55","slug":"havrekex-med-raw-jordgubbs-basilikamarmelad","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2014\/08\/17\/havrekex-med-raw-jordgubbs-basilikamarmelad\/","title":{"rendered":"Havrekex med raw jordgubbs – & basilikamarmelad"},"content":{"rendered":"
<\/a> <\/a> <\/a>Havrekex med RAW jordgubbs – & basilikamarmelad<\/span><\/p>\n Havrekex 1 pl\u00e5t<\/em><\/p>\n 1\/2 dl sesammj\u00f6l G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:<\/strong> S\u00e4tt ugnen p\u00e5 175 C. Blanda alla ingredienser i en sk\u00e5l och l\u00e5t smeten sv\u00e4lla en liten stund. L\u00e4gg ett bakpl\u00e5tspapper p\u00e5 en pl\u00e5t och l\u00e4gg smeten p\u00e5 pappret. L\u00e4gg ett till bakpl\u00e5tspapper ovanp\u00e5 smeten Fri fr\u00e5n:<\/strong> Gluten, raffinerat socker, mejeriprodukter, \u00e4gg och n\u00f6tter.<\/p>\n Tips:<\/strong> Du kan \u00e4ven anv\u00e4nda t.ex bovete, quinoa, kik\u00e4rts eller amaranthmj\u00f6l ist\u00e4llet f\u00f6r fiberfin och sesammj\u00f6l.<\/p>\n <\/p>\n RAW jordgubbs – & basilikamarmelad<\/em><\/strong><\/p>\n 3 1\/2 msk chiafr\u00f6n som sugit \u00e5t sig 1 1\/2 dl vatten G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:<\/strong> N\u00e4r chiafr\u00f6na sugit \u00e5t sig all v\u00e4tska mixas dom med resterande ingredienser till en kr\u00e4mig marmelad. F\u00f6rvaras kylt. H\u00e5ller ca 3-4 dagar.<\/p>\n Fri fr\u00e5n:<\/strong> Gluten, raffinerat socker, mejeriprodukter, n\u00f6tter, \u00e4gg.<\/p>\n Tips:<\/strong> Samma grundrecept kan anv\u00e4ndas f\u00f6r att g\u00f6ra annan frukt eller b\u00e4rmarmelad.<\/p>\n <\/a><\/p>\n <\/a><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":" Havrekex med RAW jordgubbs – & basilikamarmelad Havrekex 1 pl\u00e5t 1\/2 dl sesammj\u00f6l 1\/2 dl fiberfin 2 dl glutenfria havregryn 1 dl sesamfr\u00f6n 1\/2 dl pumpak\u00e4rnor 1 krm \u00f6rtsalt 2 1\/2 dl kokande vatten med 1 msk kokosolja i G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r: S\u00e4tt ugnen p\u00e5 175 C. Blanda alla ingredienser i en sk\u00e5l och l\u00e5t smeten sv\u00e4lla en liten stund. L\u00e4gg ett bakpl\u00e5tspapper p\u00e5 en… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":30812,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[74,30,721,201],"tags":[623],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/5228"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=5228"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/5228\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/30812"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=5228"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=5228"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=5228"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}
\n1\/2 dl fiberfin
\n2 dl glutenfria havregryn
\n1 dl sesamfr\u00f6n
\n1\/2 dl pumpak\u00e4rnor
\n1 krm \u00f6rtsalt
\n2 1\/2 dl kokande vatten med 1 msk kokosolja i<\/p>\n
\noch f\u00f6rdela med hj\u00e4lp av h\u00e4nderna eller en kavel smeten j\u00e4mnt och tunt \u00f6ver pl\u00e5ten. Ta av det \u00f6versta pappret och sk\u00e4r rutor i smeten, s\u00e5 stora som du vill att kexen ska bli. Gr\u00e4dda i mitten av ugnen i 35-40 minuter.
\nL\u00e5t st\u00e5 och torka en aning innan servering. Bryt bitar och f\u00f6rvara torrt och svalt.<\/p>\n
\n250 g jordgubbar, frysta eller f\u00e4rska<\/em>
\n1 stor n\u00e4ve f\u00e4rsk basilika
\n1 msk citronsaft<\/p>\n