{"id":4120,"date":"2014-03-25T11:28:44","date_gmt":"2014-03-25T10:28:44","guid":{"rendered":"https:\/\/hurbrasomhelst.se\/?p=4120"},"modified":"2018-09-17T15:48:14","modified_gmt":"2018-09-17T13:48:14","slug":"recept-glutenfria-vafflor","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2014\/03\/25\/recept-glutenfria-vafflor\/","title":{"rendered":"Recept p\u00e5 glutenfria v\u00e5fflor"},"content":{"rendered":"

\"_MG_11461_liten2\"<\/a><\/span><\/p>\n

V\u00e5ffeldagen – recept p\u00e5 egen v\u00e5ffelsmet!\u00a0<\/span><\/p>\n

Idag \u00e4r det v\u00e5ffeldagen. Kan inte komma p\u00e5 ett b\u00e4ttre s\u00e4tt att fira \u00e4n att, ja l\u00e5t s\u00e4ga – \u00e4ta v\u00e5fflor. I m\u00e4ngder! H\u00e4r kommer 3 h\u00e4rliga v\u00e5ffelrecept. Det f\u00f6rsta \u00e4r om du fr\u00e5gar mig godast, medan dom andra tv\u00e5 \u00e4r lite enklare.<\/p>\n

Samtliga v\u00e5fflor \u00e4r utan gluten, raffinerat socker och mejeriprodukter. F\u00f6r dig som vill g\u00f6ra \u00e4ggfria v\u00e5fflor kan du g\u00f6ra\u00a0Linfr\u00f6\u00e4gg. F\u00f6r att ers\u00e4tta 1 \u00e4gg blandar du 1 msk krossade linfr\u00f6n med 3 msk vatten, l\u00e5t sjuda i en kastrull tills du har en gel\u00e9liknande massa. Du kan ocks\u00e5 g\u00f6ra Chia \u00e4gg. Blanda 1 msk chiafr\u00f6n (g\u00e4rna mortlade) med 3 msk vatten tills du har en gel\u00e9liknande massa. Banan brukar ocks\u00e5 fungerar bra som \u00e4ggers\u00e4ttare.<\/p>\n

Ingredienser ca 8 v\u00e5fflor:<\/strong><\/p>\n

3 \u00e4gg
\n2 dl fet kokosmj\u00f6lk, bara det \u00f6versta kr\u00e4miga lagret<\/em>
\n1 dl vatten
\n1 1\/2 dl quinoamj\u00f6l*
\n1 1\/2 tsk fiberhusk
\n0.75 dl kokosolja
\n2 tsk bakpulver
\n1 krm \u00f6rtsalt
\n2 msk valfritt n\u00f6tsm\u00f6r, t.ex mandelsm\u00f6r. Kan uteslutas.<\/em><\/p>\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:<\/strong> Vispa \u00e4gg, kokosmj\u00f6lk, vatten och n\u00f6tsm\u00f6r till en j\u00e4mn smet. Sm\u00e4lt kokosoljan i en kastrull p\u00e5 l\u00e5g v\u00e4rme och blanda ner i smeten. Blanda sedan dom torra ingredienserna i en sk\u00e5l och vispa ner i dom med kokosmj\u00f6lk och \u00e4ggsmeten. L\u00e5t smeten st\u00e5 i 5-10 minuter. Smeten ska vara tjock och kr\u00e4mig. Hetta upp v\u00e5ffelj\u00e4rnet och sm\u00f6rj med kokosolja. Bred ut smeten i j\u00e4rnet. \u00c5terigen, smeten ska vara tjock. Gr\u00e4dda dom gyllenbruna. Det kan vara bra att ha ugnen varm och l\u00e4gga v\u00e5fflorna p\u00e5 ett galler s\u00e5 dom h\u00e5ller v\u00e4rmen om du ska gr\u00e4dda m\u00e5nga v\u00e5fflor.<\/p>\n

Toppingf\u00f6rslag:<\/strong> Naturell fet kokosmj\u00f6lk, bara det \u00f6versta lagret. Hallon och bl\u00e5b\u00e4r!<\/p>\n

Fri fr\u00e5n:<\/strong> Gluten, socker, mejeriprodukter och kan enkelt g\u00f6ras n\u00f6tfri genom att skippa n\u00f6tsm\u00f6ret.<\/p>\n

*Du kan \u00e4ven anv\u00e4nda t.ex bovetemj\u00f6l, mandelmj\u00f6l, sesamj\u00f6l osv. D\u00e4remot g\u00f6r quinoamj\u00f6let dom verkligen otroligt krispiga, s\u00e5 det \u00e4r n\u00e5got jag rekommenderar.<\/p>\n

\"MG_70251\"<\/a><\/p>\n

V\u00e5fflor med s\u00f6t avokado-pistage-kr\u00e4m<\/span><\/h1>\n

Till avokado-pistage-kr\u00e4men:\u00a0<\/strong><\/p>\n

1,5 dl bl\u00f6tlagda skalade pistagen\u00f6tter
\n1 mogen avokado
\n1 tsk mesquite pulver, kan uteslutas men ger en himmelsk smak<\/em>
\n1 krm \u00e4kta vaniljpulver
\nLite s\u00f6tning efter behag t.ex\u00a0sukrin,\u00a0stevia, agave, yaconsirap eller honung,\u00a0alt. annan valfri s\u00f6tning<\/em>
\n1 msk citronsaft<\/p>\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:<\/strong>\u00a0Skala n\u00f6tterna och l\u00e4gg dom i bl\u00f6t i kallt vatten i ca 20 min. H\u00e4ll sedan av vattnet och blanda n\u00f6tterna med resterande ingredienser i en bunke, mixa med stavmixer tills du har en j\u00e4mn smet. Smaka av med mer s\u00f6tning efter behag.<\/p>\n

Till 2 v\u00e5fflor:<\/strong><\/p>\n

2 \u00e4gg
\n1 \u00e4ggvita
\n2 msk kokosmj\u00f6l
\n2 msk risproteinpulver, alt. annat valfritt proteinpulver. Kan uteslutas och bytas ut mot mer mj\u00f6l.<\/em>
\n1 msk valfri mj\u00f6lk
\nCa 1 1\/2 tsk kokosolja till stekning<\/p>\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:<\/strong>\u00a0Blanda alla torra ingredienser och vispa d\u00e4refter i \u00e4ggen och mj\u00f6lken. Blanda v\u00e4l. Gr\u00e4dda i v\u00e5ffelj\u00e4rn smort med kokosolja och servera med avokado-pistage-kr\u00e4men.<\/p>\n

\"MG_6413_liten\"<\/a><\/p>\n

V\u00e5fflor med fruktsallad<\/span><\/p>\n

Till 2-3 v\u00e5fflor beh\u00f6vs:<\/strong><\/p>\n

2 \u00e4gg
\n1\/2 tsk bakpulver
\n2 msk mandelmj\u00f6l
\n2 msk risproteinpulver,\u00a0alt. annat valfritt proteinpulver. Kan uteslutas och bytas ut mot mer mj\u00f6l.<\/em>
\n3 msk valfri mj\u00f6lk
\nKokosolja till stekning
\nEn nypa \u00e4kta vaniljpulver
\nEn nypa salt
\nLite s\u00f6tning efter behag t.ex\u00a0sukrin,\u00a0stevia,\u00a0agave,\u00a0yaconsirap\u00a0eller honung,\u00a0alt. annan valfri s\u00f6tning<\/em><\/p>\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:\u00a0<\/strong>Vispa ihop alla ingredienser i en sk\u00e5l. V\u00e4rm v\u00e5ffelj\u00e4rnet och sm\u00f6rj det med kokosolja. Gr\u00e4dda v\u00e5fflorna gyllenbruna och servera med valfri topping.<\/p>\n

Toppingf\u00f6rslag:<\/strong> Kiwi, r\u00f6dvinb\u00e4r, mango, banan och bl\u00e5b\u00e4r.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

V\u00e5ffeldagen – recept p\u00e5 egen v\u00e5ffelsmet!\u00a0 Idag \u00e4r det v\u00e5ffeldagen. Kan inte komma p\u00e5 ett b\u00e4ttre s\u00e4tt att fira \u00e4n att, ja l\u00e5t s\u00e4ga – \u00e4ta v\u00e5fflor. I m\u00e4ngder! H\u00e4r kommer 3 h\u00e4rliga v\u00e5ffelrecept. Det f\u00f6rsta \u00e4r om du fr\u00e5gar mig godast, medan dom andra tv\u00e5 \u00e4r lite enklare. Samtliga v\u00e5fflor \u00e4r utan gluten, raffinerat socker och mejeriprodukter. F\u00f6r dig som vill g\u00f6ra \u00e4ggfria v\u00e5fflor… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":30619,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[2,74,30,721,33,35,61,38,44],"tags":[194,403,133],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/4120"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=4120"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/4120\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/30619"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=4120"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=4120"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=4120"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}