{"id":30078,"date":"2017-02-28T17:03:08","date_gmt":"2017-02-28T15:03:08","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/?p=30078"},"modified":"2017-02-28T17:03:08","modified_gmt":"2017-02-28T15:03:08","slug":"glutenfria-semlor-med-kokosgradde","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2017\/02\/28\/glutenfria-semlor-med-kokosgradde\/","title":{"rendered":"Glutenfria semlor med kokosgr\u00e4dde"},"content":{"rendered":"

Fettisdagen \u00e4r \u00e4ntligen h\u00e4r och sj\u00e4lvklart vill jag bjuda er p\u00e5 mitt b\u00e4sta semmelrecept. L\u00e4s, baka, \u00e4t och njut!<\/p>\n

INGREDIENSER<\/strong><\/h4>\n

Ger ca 6 st stora eller ca 12 st sm\u00e5<\/em><\/p>\n

1 dl kokossocker, eller annan valfri torr s\u00f6tning<\/em>
\n1 dl grovmalt mandelmj\u00f6l
\n1 dl finmalt kokosmj\u00f6l
\n1 dl potatismj\u00f6l
\n2 msk fiberhusk
\n2 tsk bakpulver
\n1 krm salt<\/p>\n

1 1\/2 tsk kardemumma
\n3 msk kokosolja eller<\/em> sm\u00f6r
\n3 \u00e4gg
\n2 1\/2 dl valfri mj\u00f6lk, jag anv\u00e4nde fet rinnande kokosmj\u00f6lk vilket g\u00f6r semlorna extra saftiga<\/em><\/p>\n

Lite sukrin melis alt. florsocker att pudra p\u00e5 dom f\u00e4rdiga semlorna, helt\u00a0valfritt<\/em><\/p>\n

Valfri gr\u00e4dde att toppa med, t.ex kokosgr\u00e4dde<\/em><\/p>\n

MANDELMASSA<\/strong><\/p>\n

1 dl grovmalt mandelmj\u00f6l
\n3 msk valfri mj\u00f6lk
\n1\/2-1 msk agave sirap\u00a0alt.\u00a0<\/em>yacon sirap\u00a0eller<\/em> annan valfri s\u00f6tning,\u00a0mer eller mindre efter behag<\/em><\/p>\n

\"Glutenfri<\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/strong><\/h4>\n

1.<\/strong> S\u00e4tt ugnen p\u00e5 225 C.
\n2.<\/strong> Blanda alla torra ingredienser i en sk\u00e5l.
\n3.<\/strong> Sm\u00e4lt kokosoljan tillsammans med kardemumman.\u00a0Vispa ner mj\u00f6lk och 2 \u00e4gg + 1 \u00e4ggula.
\n4.<\/strong> Vispa \u00e4ggvitan till ett h\u00e5rt, vitt skum, g\u00e4rna med elvisp.
\n5.<\/strong> Blanda dom torra ingredienserna med kokosolja – och mj\u00f6lkblandningen.\u00a0V\u00e4nd till sist ner \u00e4ggvitan i smeten. Smeten ska vara tjock och kr\u00e4mig. L\u00e5t smeten st\u00e5 i 5 minuter.
\n6.<\/strong> Forma med hj\u00e4lp av en sked eller l\u00e4tt fuktade h\u00e4nder fina bullar som du l\u00e4gger p\u00e5 en pl\u00e5t med bakpl\u00e5tspapper p\u00e5. Du kan \u00e4ven l\u00e4gga bullarna i smorda muffinsformar. S\u00e4tt pl\u00e5ten i ugnen och skv\u00e4tt 1 msk vatten p\u00e5 ugnens botten. St\u00e4ng luckan fort.\u00a0Gr\u00e4dda i 10-15 minuter om du g\u00f6r sm\u00e5, 18-25 min om du g\u00f6r stora. Eller tills dom \u00e4r gyllenbruna. \u00d6ppna inte luckan f\u00f6rr\u00e4n bullarna f\u00e5tt fin f\u00e4rg.
\n7.<\/strong> Under tiden blandar du ihop ingredienserna till mandelmassan genom att blanda samtliga ingredienser i en sk\u00e5l. Jag tycker om n\u00e4r mandelmassan \u00e4r ganska kr\u00e4mig, men du kan addera eller minska mj\u00f6lk, mandelmj\u00f6l och s\u00f6tning till \u00f6nskad konsistens och smak.
\n8.<\/strong> N\u00e4r semlorna \u00e4r klara l\u00e5ter du dom svalna p\u00e5 galler. Sk\u00e4r sedan ett topplock och gr\u00f6p ur ett litet h\u00e5l d\u00e4r du l\u00e4gger mandelmassa och toppar med en klick gr\u00e4dde av valfri sort.<\/p>\n

FRI FR\u00c5N<\/strong><\/h4>\n

Basen till semlorna \u00e4r fri fr\u00e5n gluten, raffinerat socker och mejeriprodukter.<\/p>\n

F\u00d6RVARING & H\u00c5LLBARHET<\/strong><\/h4>\n

F\u00f6rvaras i kylsk\u00e5p och h\u00e5ller sig fina i upp till en vecka. G\u00e5r bra att frysa. V\u00e4rm p\u00e5 lite l\u00e4tt innan servering f\u00f6r nybakad k\u00e4nsla.<\/p>\n

IST\u00c4LLET F\u00d6R<\/strong><\/h4>\n

Om du inte vill anv\u00e4nda potatismj\u00f6l kan du s\u00e4kerligen ta lite extra mandel och kokosmj\u00f6l ist\u00e4llet, alternativt byta ut mot t.ex Fiberfin. Om du inte vill anv\u00e4nda mandelmj\u00f6l kan du byta ut det mot t.ex hasseln\u00f6tsmj\u00f6l eller mala mj\u00f6l av t.ex solrosk\u00e4rnor. Om du inte vill anv\u00e4nda kokosmj\u00f6l kan du byta ut det mot t.ex kik\u00e4rtsmj\u00f6l. OBS! Om du anv\u00e4nder andra mj\u00f6lsorter \u00e4n dom jag angivit i receptet kan du beh\u00f6va \u00f6ka eller minska m\u00e4ngden f\u00f6r att uppn\u00e5 \u00f6nskad konsistens. Ta lite i taget och se hur konsistensen p\u00e5 smeten artar sig.<\/em><\/p>\n

Jag skulle absolut tro att man kan g\u00f6ra semlorna p\u00e5 chia\u00e4gg ist\u00e4llet f\u00f6r h\u00f6ns\u00e4gg. 1 h\u00f6ns\u00e4gg = 1 msk chiafr\u00f6n + 3 msk vatten som r\u00f6rs ihop till en gel\u00e9aktig massa. Du kan d\u00e5 beh\u00f6va addera lite mer v\u00e4tska i smeten f\u00f6r att f\u00e5 en bra konsistens.<\/p>\n

L\u00c4S OCKS\u00c5<\/strong><\/h4>\n

Glutenfria semmelwraps<\/a><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Fettisdagen \u00e4r \u00e4ntligen h\u00e4r och sj\u00e4lvklart vill jag bjuda er p\u00e5 mitt b\u00e4sta semmelrecept. L\u00e4s, baka, \u00e4t och njut! INGREDIENSER Ger ca 6 st stora eller ca 12 st sm\u00e5 1 dl kokossocker, eller annan valfri torr s\u00f6tning 1 dl grovmalt mandelmj\u00f6l 1 dl finmalt kokosmj\u00f6l 1 dl potatismj\u00f6l 2 msk fiberhusk 2 tsk bakpulver 1 krm salt 1 1\/2 tsk kardemumma 3 msk kokosolja… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":30081,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[30,35,38,1,44],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/30078"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=30078"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/30078\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/30081"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=30078"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=30078"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=30078"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}