{"id":29539,"date":"2016-10-21T06:00:32","date_gmt":"2016-10-21T04:00:32","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/?p=29539"},"modified":"2016-10-19T16:40:15","modified_gmt":"2016-10-19T14:40:15","slug":"kikartsburgare-med-syrlig-rodlok","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2016\/10\/21\/kikartsburgare-med-syrlig-rodlok\/","title":{"rendered":"Kik\u00e4rtsburgare med syrlig r\u00f6dl\u00f6k"},"content":{"rendered":"

\"Syrlig\"Kik\u00e4rtsburgareDet h\u00e4r \u00e4r ett s\u00e5dant recept jag h\u00f6ftat ihop utan att skriva ner det, vilket \u00e4r s\u00e5 himla synd f\u00f6r det blev s\u00e5 galet gott. MEN! Jag kommer i alla fall ih\u00e5g vad jag hade i. F\u00f6rhoppningsvis kanske ingredienserna kan inspirera n\u00e5gon av er att prova p\u00e5 en egen version iaf!<\/p>\n

INGREDIENSER KIK\u00c4RTSBURGARE<\/h4>\n

Avrunna kik\u00e4rtor (spara kik\u00e4rtsvattnet)
\nVitl\u00f6k
\nCitron
\n\u00d6rtsalt
\nPeppar
\nSmoked paprikapulver
\nChiafr\u00f6n
\nFiberhusk
\nTeffmj\u00f6l
\nEn skv\u00e4tt av kik\u00e4rtsvattnet<\/p>\n

SYRLIG R\u00d6DL\u00d6K<\/h4>\n

R\u00f6dl\u00f6k skuren i tunna skivor
\n\u00c4ppelcidervin\u00e4ger
\nCitron
\nValfri flytande s\u00f6tning, jag anv\u00e4nde l\u00f6nnsirap<\/p>\n

TILLBEH\u00d6R<\/h4>\n

Krispig sallad
\nR\u00f6dk\u00e5l
\nTomat
\nKoriander
\nValfritt br\u00f6d, jag anv\u00e4nde ett naturligt glutenfritt k\u00f6pbr\u00f6d som jag brukar ha i frysen som ”n\u00f6dbr\u00f6d”<\/em><\/p>\n

AVOKADOR\u00d6RA<\/h4>\n

Avokado
\nCitron
\n\u00d6rtsalt
\nValfri vegetabilisk yoghurt<\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/h4>\n

1. Mixa alla ingredienser till kik\u00e4rtsburgarna. Smeten ska bli stabbig men inte torr. L\u00e5t den g\u00e4rna st\u00e5 och dra 15-20 min i kylsk\u00e5pet innan du b\u00f6rjar g\u00f6ra burgarna.
\n2. Under tiden kan du skiva tunna skivor av r\u00f6dl\u00f6k, jag anv\u00e4nde en mandolin f\u00f6r att f\u00e5 det riktigt tunt. L\u00e4gg r\u00f6dl\u00f6ken i en burk, h\u00e4ll p\u00e5 en skv\u00e4tt \u00e4ppelcidervin\u00e4ger, pressa p\u00e5 lite citron och ringla p\u00e5 lite l\u00f6nnsirap. R\u00f6r om och l\u00e5t st\u00e5 och dra.
\n3. Mixa alla ingredienserna till avokador\u00f6ran och smaka av.
\n4. Hetta upp en stekpanna och ha i en klick kokosolja. S\u00e4nk till medelh\u00f6g v\u00e4rme. Forma burgare av smeten med hj\u00e4lp av fuktade h\u00e4nder. Stek frasiga p\u00e5 b\u00e4gge sidor.
\n5. Rosta valfritt br\u00f6d. L\u00e4gg upp kik\u00e4rtsburgarna tillsammans med valfria tillbeh\u00f6r, avokador\u00f6ra och syrlig r\u00f6dl\u00f6k. Smaklig m\u00e5ltid!<\/p>\n

L\u00c4S OCKS\u00c5<\/h4>\n

Portabello, halloumi – & aubergineburgare med polentapanerade s\u00f6tpotatisstrips och citronkr\u00e4m (klick)
\n<\/a>
Blomk\u00e5lsburgare med gr\u00f6nk\u00e5lschips, sojab\u00f6nskr\u00e4m och paprikakr\u00e4m (klick)<\/a><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Det h\u00e4r \u00e4r ett s\u00e5dant recept jag h\u00f6ftat ihop utan att skriva ner det, vilket \u00e4r s\u00e5 himla synd f\u00f6r det blev s\u00e5 galet gott. MEN! Jag kommer i alla fall ih\u00e5g vad jag hade i. F\u00f6rhoppningsvis kanske ingredienserna kan inspirera n\u00e5gon av er att prova p\u00e5 en egen version iaf! INGREDIENSER KIK\u00c4RTSBURGARE Avrunna kik\u00e4rtor (spara kik\u00e4rtsvattnet) Vitl\u00f6k Citron \u00d6rtsalt Peppar Smoked paprikapulver Chiafr\u00f6n Fiberhusk… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":29541,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[30,33,35,61,36,38,1,39,40,42,44],"tags":[53,1056,1274,180,181],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/29539"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=29539"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/29539\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/29541"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=29539"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=29539"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=29539"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}