{"id":29274,"date":"2016-09-07T06:00:51","date_gmt":"2016-09-07T04:00:51","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/?p=29274"},"modified":"2016-09-06T15:44:33","modified_gmt":"2016-09-06T13:44:33","slug":"frasiga-bollar-med-apelsinsallad-exlusivt-receptslapp-fran-min-kokbok-friendly-food","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2016\/09\/07\/frasiga-bollar-med-apelsinsallad-exlusivt-receptslapp-fran-min-kokbok-friendly-food\/","title":{"rendered":"Frasiga solrosbollar med apelsinsallad och valn\u00f6tter"},"content":{"rendered":"

\"Frasiga\"FrasigaDetta mina v\u00e4nner, \u00e4r ett exlusivt receptsl\u00e4pp fr\u00e5n min kokbok Friendly Food (klick)<\/a>.<\/em><\/strong>\u00a0Ett efterl\u00e4ngtat s\u00e5dant vad jag f\u00f6rst\u00e5tt. F\u00f6r er som redan har boken, har ni provat det h\u00e4r? I s\u00e5 fall, vad tycker ni? Om inte, g\u00f6r det. Det \u00e4r ett av mina favoritrecept fr\u00e5n boken. Magiskt gott verkligen.<\/p>\n

FRASIGA SOLROSBOLLAR<\/h4>\n

Receptet ger 1 portion med 5 bollar<\/em><\/p>\n

5 msk solrosk\u00e4rnor
\n2 msk rumsvarm kokosolja
\n2 msk n\u00f6tsm\u00f6r, t.ex mandel – eller pistagesm\u00f6r<\/em>
\n1 vitl\u00f6ksklyfta
\n1 tsk chiafr\u00f6n
\n1\/4 tsk \u00f6rtsalt
\n3\/4 tsk spiskummin
\n1 1\/2 msk citronsaft
\n1 tsk agavesirap<\/p>\n

Pumpak\u00e4rnor och solrosfr\u00f6n till panering<\/p>\n

SALLAD<\/h4>\n

2 dl blandad sallad, t.ex ruccola och babyspenat<\/em>
\n2 k\u00f6rsb\u00e4rstomater, skurna<\/em>
\n1\/4 r\u00f6d l\u00f6k, tunt skuren<\/em>
\n1-2 msk granat\u00e4ppelk\u00e4rnor
\n1\/2 filead apelsin
\n4-5 valn\u00f6tter, grovhackade<\/em><\/p>\n

DRESSING<\/h4>\n

1 tsk olivolja
\n1 tsk citronsaft
\n1\/2-1 krm \u00f6rtsalt<\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/h4>\n

Mixa solrosk\u00e4rnorna till ett gr\u00f6vre mj\u00f6l. Tills\u00e4tt sedan resterande ingredienser till bollarna och mixa till en fin, j\u00e4mn smet. L\u00e5t st\u00e5 i 20 minuter. Mixa lite till.<\/p>\n

Fukta h\u00e4nderna i n\u00e5gra droppar kallt vatten och forma 5 bollar. Rulla dem i pumpak\u00e4rnor och solrosfr\u00f6n och st\u00e4ll sedan in dem i kylsk\u00e5pet i cirka 20 minuter f\u00f6r att stadga sig.<\/p>\n

Stek sedan bollarna gyllenbruna i kokosolja p\u00e5 medelv\u00e4rme. L\u00e5t dom f\u00e5 en gyllene yta innan du v\u00e4nder dom i pannan s\u00e5 blir dom l\u00e4tta att hantera. H\u00e5ll inte p\u00e5 att flytta bollarna s\u00e5 mycket och ha inte f\u00f6r br\u00e5ttom med att v\u00e4nda p\u00e5 dom, d\u00e5 pumpak\u00e4rnorna och solrosfr\u00f6na att ramla av.<\/p>\n

Servera med salladen och dressingen.<\/p>\n

Smaklig m\u00e5ltid!<\/p>\n

FRI FR\u00c5N<\/h4>\n

Glutenfri, mejerifri, raffinerat sockerfri, utan \u00e4gg. G\u00f6rs enkelt utan n\u00f6tter genom att skippa valn\u00f6tterna i salladen och ta ett fr\u00f6sm\u00f6r ist\u00e4llet f\u00f6r n\u00f6tsm\u00f6r i bollarna.<\/p>\n

TIPS!<\/h4>\n

Dom h\u00e4r bollarna g\u00e5r ocks\u00e5 att g\u00f6ra i en RAW variant. Recept p\u00e5 det hittar du h\u00e4r<\/a><\/em><\/strong>.<\/p>\n

L\u00c4S OCKS\u00c5<\/h4>\n

Hannas stora middagsguide (klick)<\/em><\/a>
\n
Sallad med citronstekt aubergine och linskr\u00e4m (klick)<\/a><\/em><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Detta mina v\u00e4nner, \u00e4r ett exlusivt receptsl\u00e4pp fr\u00e5n min kokbok Friendly Food (klick).\u00a0Ett efterl\u00e4ngtat s\u00e5dant vad jag f\u00f6rst\u00e5tt. F\u00f6r er som redan har boken, har ni provat det h\u00e4r? I s\u00e5 fall, vad tycker ni? Om inte, g\u00f6r det. Det \u00e4r ett av mina favoritrecept fr\u00e5n boken. Magiskt gott verkligen. FRASIGA SOLROSBOLLAR Receptet ger 1 portion med 5 bollar 5 msk solrosk\u00e4rnor 2 msk rumsvarm… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":29279,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[226,30,33,35,61,36,201,311,38,1,39,42,44],"tags":[324,202,310],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/29274"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=29274"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/29274\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/29279"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=29274"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=29274"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=29274"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}