{"id":29058,"date":"2016-09-27T06:00:02","date_gmt":"2016-09-27T04:00:02","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/?p=29058"},"modified":"2016-11-06T19:11:02","modified_gmt":"2016-11-06T17:11:02","slug":"harlig-hostsoppa-het-butternutsoppa-med-ingefara-rostade-pumpafron","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2016\/09\/27\/harlig-hostsoppa-het-butternutsoppa-med-ingefara-rostade-pumpafron\/","title":{"rendered":"H\u00e4rlig enkel h\u00f6stsoppa – het butternutsoppa med ingef\u00e4ra och rostade pumpafr\u00f6n"},"content":{"rendered":"

\"Pumpasoppa\"\"_MG_8557_liten\"\"_MG_8503_liten\"<\/span>H\u00e4rlig enkel h\u00f6stsoppa – het butternutsoppa med ingef\u00e4ra och rostade pumpafr\u00f6n! \u00c4lskar soppor, det \u00e4r s\u00e5 h\u00e4rligt att g\u00f6ra storkok av och fylla kyl och frys med. Extra underbart \u00e4r det att v\u00e4rma sig med nu n\u00e4r det b\u00f6rjar bli h\u00f6stluft ute! Vad \u00e4r eran favoritsoppa?<\/p>\n

INGREDIENSER<\/h4>\n

Receptet ger ca 1 liter soppa<\/em><\/p>\n

400 g pumpa, jag anv\u00e4nde butternut, annan pumpa g\u00e5r ocks\u00e5 bra<\/em>
\n6 dl vatten, eventuellt mer till \u00f6nskad konsistens
\n<\/em>1-2 tsk \u00f6rtsalt, eventuellt mer eller mindre efter behag<\/em><\/p>\n

2 r\u00e5gade msk f\u00e4rsk riven ingef\u00e4ra
\n1 gul l\u00f6k, finhackad
\n<\/em>1 stor vitl\u00f6ksklyfta, finhackad
\n<\/em><\/p>\n

1 dl fet kokosgr\u00e4dde (den tjocka kr\u00e4miga delen)\u00a0+ 1 dl till servering
\n1-2 tsk honung eller agave sirap,\u00a0alt. annan valfri flytande s\u00f6tning<\/em>
\nSaften av 1\/2 citron
\n1\/2 tsk svartpeppar
\n1 krm curry
\n1 krm cayennepeppar
\n1 msk torkad koriander, kan uteslutas<\/em><\/p>\n

Kokosolja till stekning<\/p>\n

1 dl pumpafr\u00f6n, rostade i stekpanna med lite salt<\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/h4>\n

1. Dela pumpan. Gr\u00f6p ur fr\u00f6na. Det \u00e4r lite pillg\u00f6ra men spara dom g\u00e4rna, v\u00e4ldigt goda att rosta.
\n2. Skala sedan pumpan och dela den i sm\u00e5 bitar.
\n3. Koka tillsammans med saltet i 6 dl vatten tills bitarna \u00e4r mjuka, 10-20 minuter beroende p\u00e5 hur stora bitar du g\u00f6r.
\n4. Stek under tiden vitl\u00f6k, l\u00f6k och ingef\u00e4ra i kokosolja i en stekpanna.
\n5. N\u00e4r pumpan \u00e4r mjuk h\u00e4ller du i l\u00f6ken tillsammans resterande kryddor samt kokosmj\u00f6lken, citronsaften och honungen.
\n6. Mixa soppan sl\u00e4t med en stavmixer och l\u00e5t puttra under lock i 15-20 minuter.
\n7. Ju l\u00e4ngre den st\u00e5r desto mer kommer den underbara ingef\u00e4rasmaken fram.
\n8. Smaka av soppan och krydda eventuellt med mer salt, svartpeppar, koriander, citron och honung efter behag.
\n9. Rosta pumpak\u00e4rnorna i lite \u00f6rtsalt i en stekpanna, jag anv\u00e4nde samma som jag stekt l\u00f6ken i.
\n10. Servera soppan med en klick naturell kokosgr\u00e4dde, rostade pumpak\u00e4rnor och eventuellt lite mer koriander p\u00e5 toppen.<\/p>\n

FRI FR\u00c5N<\/h4>\n

Gluten, raffinerat socker, mejeriprodukter, \u00e4gg och n\u00f6tter.<\/p>\n

TIPS<\/h4>\n

Addera lite citrongr\u00e4s, thaibasilika och kokosflingor till soppan s\u00e5 f\u00e5r den fantastiska asiatiska influenser som f\u00e5r smakl\u00f6karna att dansa.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

H\u00e4rlig enkel h\u00f6stsoppa – het butternutsoppa med ingef\u00e4ra och rostade pumpafr\u00f6n! \u00c4lskar soppor, det \u00e4r s\u00e5 h\u00e4rligt att g\u00f6ra storkok av och fylla kyl och frys med. Extra underbart \u00e4r det att v\u00e4rma sig med nu n\u00e4r det b\u00f6rjar bli h\u00f6stluft ute! Vad \u00e4r eran favoritsoppa? INGREDIENSER Receptet ger ca 1 liter soppa 400 g pumpa, jag anv\u00e4nde butternut, annan pumpa g\u00e5r ocks\u00e5 bra 6… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":29182,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[1],"tags":[53,1056,713,1274],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/29058"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=29058"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/29058\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/29182"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=29058"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=29058"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=29058"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}