{"id":29028,"date":"2016-08-02T13:12:54","date_gmt":"2016-08-02T11:12:54","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/?p=29028"},"modified":"2016-11-06T19:15:18","modified_gmt":"2016-11-06T17:15:18","slug":"raw-bovetegrot-med-blabar-glutenfritt-och-veganskt-tunnbrod","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2016\/08\/02\/raw-bovetegrot-med-blabar-glutenfritt-och-veganskt-tunnbrod\/","title":{"rendered":"RAW bovetegr\u00f6t med bl\u00e5b\u00e4r + glutenfritt tunnbr\u00f6d"},"content":{"rendered":"

\"RAW \"RAW\"glutenfritt_tunnbr\u00f6d\" \"RAW \"RAWRAW bovetegr\u00f6t med bl\u00e5b\u00e4r + glutenfritt tunnbr\u00f6d, en favorit i repris som jag bara m\u00e5ste f\u00e5 dela med mig av igen! Ni \u00e4r v\u00e4ldigt m\u00e5nga som \u00e4lskar det h\u00e4r tunnbr\u00f6det och det g\u00f6r mig verkligen glad \u00e4nda in i sj\u00e4len. Det \u00e4r ju bl\u00e5b\u00e4rstider nu och ig\u00e5r var jag och min syster och mamma ute och plockade massvis med bl\u00e5b\u00e4r. S\u00e5 nu har jag fyllt frysen inf\u00f6r vintern, underbart \u00e4r\u00a0det!<\/p>\n

RAW BOVETE – & BL\u00c5B\u00c4RSGR\u00d6T<\/h3>\n

Ingredienser ca 2 portioner<\/em><\/p>\n

3 1\/2 dl helt bovete, bl\u00f6tlagt \u00f6ver natten<\/em>
\n2 dl bl\u00e5b\u00e4r
\n1\/2 msk agave sirap,\u00a0alt. annan valfri flytande s\u00f6tning<\/em>
\n2 krm vaniljpulver
\n1-2 msk citronsaft<\/p>\n

TOPPINGF\u00d6RSLAG<\/h3>\n

Bl\u00e5b\u00e4r, hallon, banan, avokado, passionsfrukt, bipollen, pumpak\u00e4rnor. Jag hade mandelmj\u00f6lk till min gr\u00f6t.<\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/h3>\n

1. M\u00e4t upp ca 3 1\/2 dl helt, r\u00e5tt bovete och l\u00e4gg i ett durkslag. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull som du sedan sl\u00e5r \u00f6ver bovetet f\u00f6r att sk\u00f6lja det. Sk\u00f6lj sedan ytterligare med kallt kranvatten. L\u00e4gg sedan det sk\u00f6ljda bovetet i en burk och fyll p\u00e5 med rikligt med vatten s\u00e5 att det t\u00e4cker bovetet. St\u00e4ll in i kylsk\u00e5pet \u00f6ver natten eller \u00f6ver dagen.
\n2. H\u00e4ll av bl\u00f6tl\u00e4ggningsvattnet och sk\u00f6lj bovetet noga i ett durkslag med kallt vatten.
\n3. L\u00e4gg bovetet i en sk\u00e5l. Ha \u00e4ven\u00a0i bl\u00e5b\u00e4r, agave, vanilj och citron i sk\u00e5len och mixa med en stavmixer. Alternativt i en mixer eller hush\u00e5llsassistent. Smaka av.
\n4. Servera gr\u00f6ten med valfri topping och iskall valfri mj\u00f6lk.<\/p>\n

FRI FR\u00c5N<\/h3>\n

Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan \u00e4gg, utan n\u00f6tter.<\/p>\n

TIPS<\/h3>\n

Om du vill ha gr\u00f6ten \u00e4nnu kr\u00e4migare kan du mixa ner 1 liten banan ocks\u00e5. Du kan s\u00e5klart \u00e4ven g\u00f6ra gr\u00f6ten p\u00e5 vilka b\u00e4r du vill, hallon och kardemumma \u00e4r en riktigt mumsig kombo, till exempel.<\/p>\n

GLUTENFRITT TUNNBR\u00d6D<\/h3>\n

Ingredienser till 2 pl\u00e5tar tunnbr\u00f6d, ca 8 st br\u00f6d<\/em><\/p>\n

2 msk chiafr\u00f6n blandat med 6 msk vatten<\/p>\n

2 msk kokosmj\u00f6l, finmalt (t.ex Superfruit eller Risenta)<\/em>
\n4 msk bovetemj\u00f6l
\n1 msk fiberhusk
\n1 tsk bakpulver
\n1\/2 msk br\u00f6dkryddor, kan uteslutas<\/em>
\n1 krm \u00f6rtsalt<\/p>\n

1 msk sm\u00e4lt kokosolja
\n1\/2 dl valfri mj\u00f6lk<\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/h3>\n

1. S\u00e4tt ugnen p\u00e5 225C.
\n2. Blanda chiafr\u00f6na med vattnet, r\u00f6r om s\u00e5 att alla fr\u00f6n \u00e4r t\u00e4ckta med v\u00e4tska och l\u00e5t st\u00e5 tills du har en tjock gel\u00e9liknande massa. Se till s\u00e5 att fr\u00f6na verkligen har sv\u00e4llt f\u00e4rdigt, l\u00e5t den allra helst st\u00e5 10-15 min.
\n3. Blanda alla torra ingredienser.
\n4. Sm\u00e4lt kokosoljan p\u00e5 l\u00e5g v\u00e4rme i en kastrull.
\n5. Blanda ihop dom torra ingredienserna, chiamassan, kokosoljan och mj\u00f6lken till en deg. Se bild ovan i inl\u00e4gget f\u00f6r riktlinje av konsistens.
\n6. Dela degen i 2 lika delar. L\u00e4gg en del mellan tv\u00e5 bakpl\u00e5tspapper och kavla med hj\u00e4lp av en kavel ut tunnbr\u00f6det, ca 3 mm tjockt. F\u00f6rs\u00f6k att g\u00f6ra det s\u00e5 j\u00e4mntjockt som m\u00f6jligt s\u00e5 undviker du att vissa st\u00e4llen blir br\u00e4nda. Ta av det \u00f6versta pappret och sk\u00e4r tunnbr\u00f6det i \u00f6nskad storlek, jag delade det p\u00e5 fyra lika stora delar. Gr\u00e4dda i mitten av ugnen i 4-5 minuter, h\u00e5ll koll, det g\u00e5r fort!
\n7. L\u00e5t svalna p\u00e5 galler. Servera med valfri fyllning – jag hade avokado, groddar, stekt \u00e4gg och blandad sallad.<\/p>\n

TIPS<\/h3>\n

N\u00e4r du ska dra av det \u00f6versta bakpl\u00e5tspappret innan tunnbr\u00f6den ska in i ugnen kan det vara s\u00e5 att br\u00f6det inte vill sl\u00e4ppa fr\u00e5n det \u00f6versta pappret p\u00e5 vissa st\u00e4llen, s\u00e4tt d\u00e5 tillbaka pappret och gnugga lite l\u00e4tt p\u00e5 just det st\u00e4llet d\u00e4r det h\u00e5ller p\u00e5 att fastna s\u00e5 g\u00e5r det l\u00e4ttare att dra av pappret. Om du m\u00e4rker att din deg och din sort av bakpl\u00e5tspapper inte alls gillar varandra och fastnar mycket s\u00e5 kan du olja in b\u00e5da sidorna av bakpl\u00e5tspappret med lite kokosolja innan du kavlar ut n\u00e4sta bit. Du kan \u00e4ven g\u00f6ra runda tunnbr\u00f6d genom att dela degen i 4-6 lika stora delar och kavla ut 1 bit i taget och d\u00e5 \u00e4ven gr\u00e4dda 1 br\u00f6d i taget. Se hur jag gjort detta i det h\u00e4r inl\u00e4gget (klick)<\/em><\/a>.<\/p>\n

FRI FR\u00c5N<\/h3>\n

Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan \u00e4gg, utan n\u00f6tter.<\/p>\n

GILLAR DU TUNNBR\u00d6DET?<\/h3>\n

Se ocks\u00e5 nedanst\u00e5ende inl\u00e4gg med liknande recept<\/p>\n

– Nypontunnbr\u00f6d (klick)<\/em><\/a>
\n
– Semmelwraps (klick)<\/em><\/a>
\n
– Tacowrap (klick)<\/a><\/em><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

RAW bovetegr\u00f6t med bl\u00e5b\u00e4r + glutenfritt tunnbr\u00f6d, en favorit i repris som jag bara m\u00e5ste f\u00e5 dela med mig av igen! Ni \u00e4r v\u00e4ldigt m\u00e5nga som \u00e4lskar det h\u00e4r tunnbr\u00f6det och det g\u00f6r mig verkligen glad \u00e4nda in i sj\u00e4len. Det \u00e4r ju bl\u00e5b\u00e4rstider nu och ig\u00e5r var jag och min syster och mamma ute och plockade massvis med bl\u00e5b\u00e4r. S\u00e5 nu har jag fyllt… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":29040,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[74,30,35,61,38,1,39,40,42,44],"tags":[400,53,238,1056,1274,202],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/29028"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=29028"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/29028\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/29040"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=29028"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=29028"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=29028"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}