{"id":28889,"date":"2016-07-17T06:00:36","date_gmt":"2016-07-17T04:00:36","guid":{"rendered":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/?p=28889"},"modified":"2022-06-01T21:17:15","modified_gmt":"2022-06-01T19:17:15","slug":"glutenfri-pizza-med-rakor-koriander","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2016\/07\/17\/glutenfri-pizza-med-rakor-koriander\/","title":{"rendered":"Glutenfri pizza med r\u00e4kor, koriander, mynta och granat\u00e4pple"},"content":{"rendered":"

\"glutenfri_pizza_3\" \"glutenfri_pizza_1\"<\/p>\n

Glutenfri pizza med lime – och ingef\u00e4rsmarinerade r\u00e4kor + massa koriander, mynta och granat\u00e4pple! Riktigt somrig och fr\u00e4sch pizza som inte g\u00e5r av f\u00f6r hackor vill jag lova. Jag har utg\u00e5tt fr\u00e5n pizzareceptet i min kokbok Friendly Food b\u00e5de vad det g\u00e4ller botten och tomats\u00e5sen, men har gjort lite \u00e4ndringar bland ingredienserna till pizzabotten efter vad jag hade hemma.<\/p>\n

INGREDIENSER<\/h3>\n

TOMATS\u00c5S<\/strong><\/p>\n

F\u00f6r fullst\u00e4ndigt recept, se min kokbok Friendly Food<\/a><\/em><\/p>\n

L\u00f6k
\nVitl\u00f6k
\nKrossade tomater
\nTomatpur\u00e9
\n\u00d6rtsalt
\nSvartpeppar
\nPressad citron
\nHonung alt. agave eller annan valfri s\u00f6tning<\/p>\n

Kokosolja att steka i<\/p>\n

PIZZABOTTEN<\/strong><\/p>\n

1 dl teffmj\u00f6l
\n1\/2 dl bovetemj\u00f6l
\n1 msk fiberhusk
\n1 tsk bakpulver
\n\u00d6rtsalt<\/p>\n

3 \u00e4gg
\n1 dl valfri vegetabilisk mj\u00f6lk, jag anv\u00e4nde mandelmj\u00f6lk<\/em><\/p>\n

LIME – & INGEF\u00c4RSMARINERADE R\u00c4KOR<\/strong><\/p>\n

500 g r\u00e4kor, tinade
\n1 lime, skal & saft
\n2 msk riven f\u00e4rsk ingef\u00e4ra
\nca 2 cm finhackad r\u00f6d chili<\/p>\n

\u00d6VRIG TOPPING<\/strong><\/p>\n

Parmesanost, valfritt
\n<\/em>1 gul l\u00f6k<\/p>\n

Granat\u00e4ppelk\u00e4rnor
\nKoriander
\nMynta
\nHavrefraiche<\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/h3>\n

1. Hacka l\u00f6k och vitl\u00f6k och stek p\u00e5 medell\u00e5g v\u00e4rme i en kastrull tills de mjuknat.
\n2. Ha i \u00f6vriga ingredienser till tomats\u00e5sen och l\u00e5t puttra p\u00e5 medell\u00e5g v\u00e4rme.
\n3. S\u00e4tt ugnen p\u00e5 225C.
\n4. Blanda r\u00e4korna med rivet skal och saft fr\u00e5n en lime, ingef\u00e4ran och chilin. L\u00e5t st\u00e5 och dra.
\n5. Blanda alla torra ingredienser till pizzabotten.
\n6. Kn\u00e4ck i \u00e4ggen, ha i mj\u00f6lken och blanda sedan v\u00e4l.
\n7. L\u00e4gg ett bakpl\u00e5tspapper p\u00e5 en pl\u00e5t och bred smeten j\u00e4mt \u00f6ver hela bakpl\u00e5tspappret. St\u00e4ll in i mitten av ugnen i 10 min. Under tiden skivar du upp en gul l\u00f6k i tunna skivor.
\n8. Ta sedan ut pizzabotten och bred p\u00e5 tomats\u00e5sen, l\u00e4gg p\u00e5 dom marinerade r\u00e4korna (obs, se upp s\u00e5 att inte all \u00f6verfl\u00f6dig limesaft ocks\u00e5 hamnar p\u00e5 pizzan), l\u00e4gg p\u00e5 l\u00f6ken och riv eventuellt p\u00e5 lite parmesanost. S\u00e4tt in i ugnen i ytterlgiare 10 min.
\n9. Toppa sedan med koriander, mynta, havrefraiche och granat\u00e4pplek\u00e4rnor.<\/p>\n

Hoppas det smakar!<\/p>\n

TIPS<\/h3>\n

Om du utg\u00e5r fr\u00e5n ett annat tomats\u00e5srecept, t\u00e4nk p\u00e5 att ha mer tomatpur\u00e9 \u00e4n du brukar. Desto mer kr\u00e4mig och desto mindre ”bl\u00f6t” tomats\u00e5sen \u00e4r desto b\u00e4ttre f\u00f6r denna pizzabotten.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Glutenfri pizza med lime – och ingef\u00e4rsmarinerade r\u00e4kor + massa koriander, mynta och granat\u00e4pple! Riktigt somrig och fr\u00e4sch pizza som inte g\u00e5r av f\u00f6r hackor vill jag lova. Jag har utg\u00e5tt fr\u00e5n pizzareceptet i min kokbok Friendly Food b\u00e5de vad det g\u00e4ller botten och tomats\u00e5sen, men har gjort lite \u00e4ndringar bland ingredienserna till pizzabotten efter vad jag hade hemma. INGREDIENSER TOMATS\u00c5S F\u00f6r fullst\u00e4ndigt recept, se… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":28899,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[30,33,36,478],"tags":[475,779],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/28889"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=28889"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/28889\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/28899"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=28889"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=28889"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=28889"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}