{"id":27479,"date":"2016-06-22T06:00:56","date_gmt":"2016-06-22T06:00:56","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=14703"},"modified":"2016-07-01T15:08:32","modified_gmt":"2016-07-01T13:08:32","slug":"supergrona-art-solrosbiffar","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2016\/06\/22\/supergrona-art-solrosbiffar\/","title":{"rendered":"Supergr\u00f6na \u00e4rt och solrosbiffar"},"content":{"rendered":"

\"supergrona_art_solros_biffar_hurbrasomhelst_3\"Det h\u00e4r \u00e4r ett recept som jag l\u00e4ngtat efter att f\u00e5 dela med mig av! Jag och Agnes (som \u00e4r tjejen bakom bloggen Cashewkitchen<\/a>)\u00a0har n\u00e4mligen gjort ett receptbyte d\u00e4r jag nu testat hennes supergoda gr\u00f6na \u00e4rt – & solrosbiffar. Agnes lagade min kokos & linskr\u00e4m, hennes version av den hittar\u00a0du h\u00e4r<\/a>. Agnes har verkligen ett fantastiskt fint formspr\u00e5k och bjuder\u00a0p\u00e5 l\u00e4ckra recept med minst sagt vackra foton till. Alltid med en lyxig k\u00e4nsla p\u00e5 enkla ingredienser! Kolla in hennes blogg<\/a> s\u00e5 ser ni vad jag pratar om. Dom h\u00e4r biffarna blev verkligen otroligt goda och var v\u00e4ldigt enkla att g\u00f6ra. Nog pratat, nu till receptet!<\/p>\n

SUPERGR\u00d6NA \u00c4RT – & SOLROSBIFFAR<\/h3>\n

jag gjorde\u00a010 biffar av receptet<\/em><\/p>\n

500g frysta gr\u00f6na \u00e4rtor
\n2 n\u00e4var gr\u00f6nk\u00e5l
\n3 sm\u00e5 n\u00e4var f\u00e4rska \u00f6rter, jag tog lika delar salvia, basilika och citrontimjan
\n1 zucchini + 1\/2 tsk salt
\n2,5 dl grovhackade, naturella solrosk\u00e4rnor
\n3 vitl\u00f6ksklyftor
\n3 msk chiafr\u00f6n
\n3 msk majsst\u00e4rkelse
\n1 r\u00e5gad tsk oraffinerat havs\/bergssalt (lite mindre om du anv\u00e4nder bordssalt)
\nen nypa chiliflakes
\nsvartpeppar<\/p>\n

kokosolja till stekning
\nflingsalt till garnering
\n\u00f6rter till garnering<\/p>\n

SERVERINGSF\u00d6RSLAG<\/strong><\/h3>\n

Wrap, jag anv\u00e4nde den h\u00e4r<\/a>, finns ofta p\u00e5 t.ex Coop & Willys<\/em>
\nJordgubbar
\nR\u00f6dl\u00f6k
\nBladspenat
\nBasilika
\nJordn\u00f6tssm\u00f6r blandat med \u00f6rtsalt och kokosmj\u00f6lk<\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/strong><\/h3>\n
    \n
  1. Tina \u00e4rtorna i micron eller vattenbad.<\/li>\n
  2. Under tiden, skala och riv zucchinin p\u00e5 den grova sidan av j\u00e4rnet. Blanda med 1\/2 tsk salt i en sk\u00e5l och st\u00e4ll \u00e5t sidan.<\/li>\n
  3. Mixa \u00e4rtor, gr\u00f6nk\u00e5l, \u00f6rter och finhackad vitl\u00f6k i en mixer tills du har en sl\u00e4t smet. Texturen p\u00e5 smeten kommer variera beroende p\u00e5 hur stark din mixer \u00e4r. H\u00e4ll \u00f6ver smeten till en stor sk\u00e5l.<\/li>\n
  4. Krama ur s\u00e5 mycket v\u00e4tska som m\u00f6jligt ur zucchinin med hj\u00e4lp av dina h\u00e4nder eller en ren k\u00f6kshandduk. L\u00e4gg i sk\u00e5len med \u00e4rtsmeten.<\/li>\n
  5. Grovhacka solrosfr\u00f6na och l\u00e4gg i sk\u00e5len med \u00e4rtpur\u00e9n. Ha i resterande\u00a0ingredienserna och blanda v\u00e4l. L\u00e5t sedan smeten st\u00e5 i 30 minuter. Fram till hit kan du f\u00f6rbereda kv\u00e4llen innan, om du bara vill ha stekningen kvar n\u00e4r det \u00e4r dags att \u00e4ta.<\/em><\/li>\n
  6. Medan du v\u00e4ntar p\u00e5 att smeten ska s\u00e4tta sig kan du st\u00e4lla ugnen p\u00e5 175\u2019C och f\u00f6rbereda en pl\u00e5t t\u00e4ckt med bakpl\u00e5tspapper.<\/li>\n
  7. Hetta upp rikligt med kokosolja i en stekpanna. Pannan ska vara t\u00e4ckt av ca 3-4 mm olja. S\u00e4nk till medelv\u00e4rme. Skopa upp 2-3 msk smet i handen och forma bollar som du sedan plattar ut en aning. Stek p\u00e5 medelh\u00f6g v\u00e4rme i ca 1 min p\u00e5 varje sida. Greja inte f\u00f6r mycket med biffarna medan de steks, l\u00e5t dom\u00a0bara vara tills dom \u00e4r redo att v\u00e4ndas. Dom\u00a0ska f\u00e5 ordentligt med f\u00e4rg och en krispig yta, men inte bli br\u00e4nda. Flytta sedan \u00f6ver dom till ugnspl\u00e5ten.\u00a0Ha i mer kokosolja i stekpannan mellan varje \u201cstekomg\u00e5ng\u201d, s\u00e5 att pannan aldrig torkar ut.<\/li>\n
  8. N\u00e4r smeten \u00e4r slut och ugnspl\u00e5ten full avslutar du med att gr\u00e4dda biffarna i ugnen i ca 10 minuter s\u00e5 att smakerna f\u00e5r utvecklas ytterligare och konsistensen s\u00e4tta sig.<\/li>\n
  9. Servera f\u00f6rslagsvis i en wrap med bladspenat, jordgubbar, r\u00f6dl\u00f6k, basilika och en s\u00e5s gjord p\u00e5 jordn\u00f6tssm\u00f6r, kokosmj\u00f6lk och lite \u00f6rtsalt. Mums!<\/li>\n<\/ol>\n

    FRI FR\u00c5N<\/strong><\/h3>\n

    Glutenfri, raffinerat sockerfri, utan \u00e4gg, utan n\u00f6tter, mejerifri.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

    Det h\u00e4r \u00e4r ett recept som jag l\u00e4ngtat efter att f\u00e5 dela med mig av! Jag och Agnes (som \u00e4r tjejen bakom bloggen Cashewkitchen)\u00a0har n\u00e4mligen gjort ett receptbyte d\u00e4r jag nu testat hennes supergoda gr\u00f6na \u00e4rt – & solrosbiffar. Agnes lagade min kokos & linskr\u00e4m, hennes version av den hittar\u00a0du h\u00e4r. Agnes har verkligen ett fantastiskt fint formspr\u00e5k och bjuder\u00a0p\u00e5 l\u00e4ckra recept med minst sagt… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":28795,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[30,28,33,34,35,36,38,39,40,42,44],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/27479"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=27479"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/27479\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/28795"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=27479"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=27479"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=27479"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}