{"id":2128,"date":"2013-10-31T06:00:53","date_gmt":"2013-10-31T05:00:53","guid":{"rendered":"https:\/\/hurbrasomhelst.se\/?p=2128"},"modified":"2018-11-06T17:17:32","modified_gmt":"2018-11-06T15:17:32","slug":"chokladkola-med-smak-av-hasselnot-raw","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2013\/10\/31\/chokladkola-med-smak-av-hasselnot-raw\/","title":{"rendered":"Chokladkola med smak av hasseln\u00f6t – RAW"},"content":{"rendered":"

\"_MG_6220_liten\"<\/a>\"_MG_6256_liten\"<\/a>Chokladkola med smak av hasseln\u00f6t – RAW<\/span><\/p>\n

F\u00f6r n\u00e5gon dag sedan la jag upp ett recept p\u00e5 karamells\u00e5s<\/a>, en himla smarrig och kr\u00e4mig s\u00e5s som g\u00e5r att anv\u00e4nda till det mesta. Jag k\u00e4nde att jag ville experimentera vidare med den och dess konsistens och framf\u00f6rallt anv\u00e4nda den i choklad. F\u00f6rhoppningen var att konsistensen p\u00e5 chokladen skulle bli s\u00e5d\u00e4r h\u00e4rligt seg och kolig med hj\u00e4lp av kolas\u00e5sen som huvudingrediens. Jag kan lugnt s\u00e4ga att f\u00f6rhoppningarna infriades. Receptet nedan \u00e4r en helt fantastisk seg, tuggig chokladkola med smak av hasseln\u00f6t som passar p\u00e5 vilket dessertbord som helst. Vars\u00e5god och njut!<\/p>\n

Ingredienser:<\/strong>\u00a0\u00a0\/\u00a05 msk<\/strong>\u00a0agavesirap, alternativt honung eller sukrin melis<\/em> \/\u00a0Ca 10 st k\u00e4rnfria dadlar<\/strong>,\u00a0bl\u00f6tlagda minst 4 timmar. OBS! spara vattnet*<\/em>\u00a0\/\u00a03 msk<\/strong>\u00a0kokosolja \/\u00a0En nypa<\/strong>\u00a0\u00e4kta ekologiskt vaniljpulver \/\u00a0En nypa<\/strong>\u00a0salt \/\u00a03 msk<\/strong>\u00a0chiafr\u00f6n blandat med i\u00a00.75 dl<\/strong>\u00a0vatten,\u00a0anv\u00e4nd g\u00e4rna bl\u00f6tl\u00e4ggningsvattnet fr\u00e5n dadlarna (0.3 US cup) \/<\/em> 2 dl<\/strong> hasseln\u00f6tter (0.8 US cup) \/ 3-4 msk<\/strong> r\u00e5 kakao, mer eller mindre efter behag<\/em><\/p>\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:<\/strong>\u00a0Bl\u00f6tl\u00e4gg dadlarna i vatten i minst 4 timmar, det beh\u00f6ver bara vara s\u00e5 pass mycket vatten att dom t\u00e4cker dadlarna, n\u00e5gon deciliter eller tv\u00e5. H\u00e4ll av dadelvattnet* och anv\u00e4nd 0.75 dl (0.3 US cup)\u00a0<\/em>av det till att bl\u00f6tl\u00e4gga chiafr\u00f6na. R\u00f6r om i chiafr\u00f6na tills det blivit en tjock smet. Mixa chiafr\u00f6na med resterande ingredienser i en mixer eller med en stavmixer. Smaka av smeten och anv\u00e4nd mer s\u00f6tning om du \u00f6nskar. H\u00e4ll upp smeten i en burk med bakpl\u00e5tspapper i, st\u00e4ll den i frysen tills chokladkolan \u00e4r genomkall. Sk\u00e4r upp i portionsbitar och servera kall!<\/p>\n

Fri fr\u00e5n:<\/strong>\u00a0Den h\u00e4r r\u00e4tten \u00e4r fri fr\u00e5n gluten, raffinerat socker, mj\u00f6lk och \u00e4gg. Om du vill g\u00f6ra den utan n\u00f6tter g\u00e5r det minst lika bra.<\/p>\n

*Det s\u00f6ta vattnet \u00e4r v\u00e4ldigt gott att anv\u00e4nda i bakverk och till smoothies s\u00e5 du kan med f\u00f6rdel spara det som blir \u00f6ver till ett senare tillf\u00e4lle.\u00a0<\/em><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Chokladkola med smak av hasseln\u00f6t – RAW F\u00f6r n\u00e5gon dag sedan la jag upp ett recept p\u00e5 karamells\u00e5s, en himla smarrig och kr\u00e4mig s\u00e5s som g\u00e5r att anv\u00e4nda till det mesta. Jag k\u00e4nde att jag ville experimentera vidare med den och dess konsistens och framf\u00f6rallt anv\u00e4nda den i choklad. F\u00f6rhoppningen var att konsistensen p\u00e5 chokladen skulle bli s\u00e5d\u00e4r h\u00e4rligt seg och kolig med hj\u00e4lp av… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":29721,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[45,49,30,347,304,35,201,38,105,39,42,44],"tags":[6,53,756,68,830],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2128"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=2128"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/2128\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/29721"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=2128"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=2128"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=2128"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}