{"id":1803,"date":"2013-09-24T06:00:05","date_gmt":"2013-09-24T04:00:05","guid":{"rendered":"https:\/\/hurbrasomhelst.se\/?p=1803"},"modified":"2018-11-22T16:40:53","modified_gmt":"2018-11-22T14:40:53","slug":"frobrod-utan-gluten-socker-jast-agg-mjolk-kan-enkelt-goras-notfritt","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2013\/09\/24\/frobrod-utan-gluten-socker-jast-agg-mjolk-kan-enkelt-goras-notfritt\/","title":{"rendered":"Fr\u00f6br\u00f6d utan gluten, socker, j\u00e4st, \u00e4gg och mj\u00f6lk"},"content":{"rendered":"

\"_MG_2004_liten1<\/a>Jordens enklaste & godaste fr\u00f6-br\u00f6d utan gluten, socker, j\u00e4st, \u00e4gg, mj\u00f6lk & kan enkelt g\u00f6ras n\u00f6tfritt<\/h1>\n

V\u00e4ldigt l\u00e5ng rubrik p\u00e5 det h\u00e4r inl\u00e4gget, men br\u00f6det f\u00f6rtj\u00e4nar att f\u00e5 alla sina f\u00f6rdelar uppradade. Det h\u00e4r \u00e4r kanske det mest allergiv\u00e4nliga br\u00f6det n\u00e5gonsin. Kan inte f\u00f6rst\u00e5 att det blev s\u00e5 gott som det blev, var alldeles i extas och \u00f6verv\u00e4ldigad n\u00e4r jag plockade ur det ur ugnen. Det \u00e4r crunchigt, segt, tuggigt, smakrikt, s\u00f6tt & salt och alldeles underbart. Inneh\u00e5llet kan du i princip variera hur som helst bland n\u00f6tter, fr\u00f6n, torkad frukt, kanske lite kokat helt bovete eller quinoa – det \u00e4r bara fantasin som s\u00e4tter gr\u00e4nserna h\u00e4r. Grundid\u00e9n fick jag fr\u00e5n min k\u00e4ra far som sist n\u00e4r jag var hemma och h\u00e4lsade p\u00e5 sl\u00e4ngde ihop ett br\u00f6d med en helt fantastisk konsistens som jag sedan dess f\u00f6rs\u00f6kt att efterlikna. Har p\u00e5 senare tid sett att det \u00e4r flera matbloggar som gjort liknande br\u00f6d – det h\u00e4r \u00e4r min variant av det inspirerat av mina r\u00f6tter.<\/p>\n

Ingredienser:<\/strong> \/ 1 dl<\/strong> boveteflingor eller<\/em>\u00a01 dl kokt, helt bovete \/ 1 dl<\/strong> linfr\u00f6n,\u00a0\/ 1 dl<\/strong> sesamfr\u00f6n \/ 1 dl<\/strong> solrosfr\u00f6n \/ 1 dl<\/strong> pumpak\u00e4rnor \/ 1 dl<\/strong> hacka n\u00f6tter, jag anv\u00e4nde pistagen\u00f6tter och mandlar\u00a0<\/em>\/ 1 dl<\/strong>\u00a0russin eller torkad frukt\u00a0\/ 1\/2 tsk<\/strong>\u00a0\u00f6rtsalt \/ 1 tsk<\/strong> kanel, valfritt<\/em> \/ 2\u00a0msk<\/strong> fiberhusk (psyliumseedhusk)<\/em> blandat med 2 1\/2 dl<\/strong>\u00a0kallt vatten (0.9 US cup) \/\u00a0<\/em>1 msk<\/strong> sm\u00e4lt kokosolja<\/p>\n

G\u00f6r s\u00e5 h\u00e4r:<\/strong> S\u00e4tt ugnen p\u00e5 180 C. Blanda vatten och fiberhusk i en sk\u00e5l till en tjock gel\u00e9. Blanda gel\u00e9n tillsammans med dom torra ingredienserna i en sk\u00e5l, anv\u00e4nd g\u00e4rna h\u00e4nderna f\u00f6r att f\u00e5 fiberhusk-kladdet (psyliumseedhusk)\u00a0<\/em>att verkligen blandas med fr\u00f6na och n\u00f6tterna. L\u00e4gg ett bakpl\u00e5tspapper p\u00e5 en pl\u00e5t och bred ut br\u00f6det p\u00e5 pl\u00e5ten, se till att forma det ordentligt och tryck ihop det i kanterna s\u00e5 att det h\u00e5ller ihop sig. Gr\u00e4dda i 25-30 min, sk\u00e4r upp i serveringsbitar, \u00e4t och njut.<\/p>\n

Fri fr\u00e5n:<\/strong> Det h\u00e4r br\u00f6det \u00e4r fritt fr\u00e5n\u00a0gluten, socker, j\u00e4st, \u00e4gg, mj\u00f6lk & kan enkelt g\u00f6ras n\u00f6tfritt. Passar d\u00e4rf\u00f6r dom allra flesta magar, veganer och vegetarianer.\u00a0
\n<\/a><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Jordens enklaste & godaste fr\u00f6-br\u00f6d utan gluten, socker, j\u00e4st, \u00e4gg, mj\u00f6lk & kan enkelt g\u00f6ras n\u00f6tfritt V\u00e4ldigt l\u00e5ng rubrik p\u00e5 det h\u00e4r inl\u00e4gget, men br\u00f6det f\u00f6rtj\u00e4nar att f\u00e5 alla sina f\u00f6rdelar uppradade. Det h\u00e4r \u00e4r kanske det mest allergiv\u00e4nliga br\u00f6det n\u00e5gonsin. Kan inte f\u00f6rst\u00e5 att det blev s\u00e5 gott som det blev, var alldeles i extas och \u00f6verv\u00e4ldigad n\u00e4r jag plockade ur det ur ugnen…. L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":30729,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[235,74,30,35,61,38,39,40,42,44],"tags":[6,1713,237],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1803"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=1803"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1803\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/30729"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=1803"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=1803"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=1803"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}