{"id":1693,"date":"2013-10-02T06:00:51","date_gmt":"2013-10-02T04:00:51","guid":{"rendered":"https:\/\/hurbrasomhelst.se\/?p=1693"},"modified":"2016-08-04T14:25:50","modified_gmt":"2016-08-04T12:25:50","slug":"saftigt-majsbrod-utan-agg-a-la-fredrik","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2013\/10\/02\/saftigt-majsbrod-utan-agg-a-la-fredrik\/","title":{"rendered":"Saftigt majsbr\u00f6d \u00e1 la Fredrik – utan \u00e4gg, gluten, socker, mj\u00f6lk och n\u00f6tter"},"content":{"rendered":"

\"_MG_1055_liten\"<\/a>Min syster<\/a>\u00a0Evelina delade med sig av sin\u00a0sambo Fredriks<\/a>\u00a0br\u00f6drecept h\u00e4rom veckan. Br\u00f6det har f\u00e5tt m\u00e5nga lovord och\u00a0jag har nu \u00e4ntligen testat det. Jag kan meddela att jag inte<\/em>\u00a0blev besviken. Woila, nybakat br\u00f6d till frukosten p\u00e5 20 min som alla magar t\u00e5l!<\/p>\n

Fredrik \u00e4r en fantastiskt duktig konstn\u00e4r med b\u00e5de m\u00f6belsnickeri, smideri, design och foto som n\u00e5gra av hans skills – du hittar honom p\u00e5 hans hemsida huovinenart\u00a0h\u00e4r<\/a>. Min underbara mellansyster\u00a0Evelina driver bloggen Evelinas ekologiska<\/a>, \u00e4r utbildad ekologisk hudv\u00e5rdsterapeut, har jobbat i h\u00e4lsokostbranschen i m\u00e5nga \u00e5r, \u00e4r fantastiskt duktig p\u00e5 mat och allt det h\u00e4r fina delar hon med sig av p\u00e5 sin blogg som du hittar h\u00e4r<\/a>.<\/p>\n

Saftigt majsbr\u00f6d som \u00e4r glutenfritt och veganskt!<\/p>\n

2 dl majsmj\u00f6l
\n1\/2 dl solrosfr\u00f6n
\n1\/2 dl pumpak\u00e4rnor
\n1 msk fiberhusk
\n2 tsk bakpulver
\n1\/2 tsk \u00f6rtsalt
\n2 1\/2 dl valfri mj\u00f6lk, jag anv\u00e4nde mandelmj\u00f6lk
\n2 msk sm\u00e4lt kokosolja<\/p>\n

N\u00e5gra lingon att toppa med<\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/h3>\n

1. S\u00e4tt ugnen p\u00e5 200C.
\n2. Blanda alla torra ingredienser i en sk\u00e5l. H\u00e4ll d\u00e4refter i kokosoljan och mj\u00f6lken, blanda v\u00e4l och r\u00f6r tills smeten tjocknar. V\u00e4nd d\u00e5 till sist ner b\u00e4ren.
\n3. Kl\u00e4 en form med bakpl\u00e5tspapper och h\u00e4ll i smeten. J\u00e4mna till ovansidan med en sked som du fuktar i lite kallt vatten. Jag valde en rund form som \u00e4r 21×21 cm.*
\n4. Toppa eventuellt med mer b\u00e4r ovanp\u00e5 f\u00f6r fint.
\n5. Gr\u00e4dda i mitten av ugnen i 40-45 min. Klappa lite l\u00e4tt p\u00e5 ovansidan av br\u00f6det, om det k\u00e4nns stumt och ”studsar” tillbaka \u00e4r det klart och om det sjunker ner lite \u00e4r det mer gr\u00e4ddningstid kvar.<\/p>\n

*Om din br\u00f6dform skiljer sig mycket i storlek fr\u00e5n min kan gr\u00e4ddningstiden variera.<\/em><\/p>\n

FRI FR\u00c5N<\/h3>\n

Glutenfri, raffinerat sockerfri, utan \u00e4gg, utan n\u00f6tter.<\/p>\n

BRA ATT VETA<\/h3>\n

Om du \u00e4r v\u00e4ldigt k\u00e4nslig mot gluten kan du ocks\u00e5 reagera p\u00e5 majs. Personligen g\u00e5r det helt fint f\u00f6r min mage, men det \u00e4r v\u00e4ldigt individuellt.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Min syster\u00a0Evelina delade med sig av sin\u00a0sambo Fredriks\u00a0br\u00f6drecept h\u00e4rom veckan. Br\u00f6det har f\u00e5tt m\u00e5nga lovord och\u00a0jag har nu \u00e4ntligen testat det. Jag kan meddela att jag inte\u00a0blev besviken. Woila, nybakat br\u00f6d till frukosten p\u00e5 20 min som alla magar t\u00e5l! Fredrik \u00e4r en fantastiskt duktig konstn\u00e4r med b\u00e5de m\u00f6belsnickeri, smideri, design och foto som n\u00e5gra av hans skills – du hittar honom p\u00e5 hans hemsida… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":29072,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[235,74,30,35,61,38,39,40,42,44],"tags":[6,639,237,642],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1693"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=1693"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/1693\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/29072"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=1693"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=1693"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=1693"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}