{"id":15244,"date":"2016-06-18T06:00:27","date_gmt":"2016-06-18T04:00:27","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=15244"},"modified":"2016-06-29T09:07:03","modified_gmt":"2016-06-29T09:07:03","slug":"bananpannkaka-med-stekt-nektarin-jordnotssas-chokladsas-och-pistagenotter","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2016\/06\/18\/bananpannkaka-med-stekt-nektarin-jordnotssas-chokladsas-och-pistagenotter\/","title":{"rendered":"Bananpannkaka med stekt nektarin, jordn\u00f6tss\u00e5s, choklads\u00e5s och pistagen\u00f6tter"},"content":{"rendered":"

\"Bananpannkaka\"Banapannkaka\"Banapannkaka<\/a>Denna fantastiska r\u00e4tt \u00e5t\u00a0jag till middag ig\u00e5r ikv\u00e4ll. Jag var sj\u00e4lv hemma och det k\u00e4ndes som v\u00e4rldens projekt att laga mat bara till mig. Dessutom var jag inte sugen p\u00e5 n\u00e5gonting alls. S\u00e5 jag\u00a0stirrade i kylsk\u00e5pet flera g\u00e5nger innan jag till slut tog beslutet: Jag \u00e4ter efterr\u00e4tt till middag.<\/em> Sagt och gjort! Det var g\u00f6rgott. Och \u00e4r klart p\u00e5 nolltid. H\u00e4r kommer receptet.<\/p>\n

BANANPANNKAKA<\/strong><\/h3>\n

ger 1 stor pannkaka som r\u00e4ckte till en portion f\u00f6r mig, men r\u00e4cker fint till 2 portioner om man bara vill ha en\u00a0liten portion<\/em><\/p>\n

2 \u00e4gg
\n1 medelstor banan
\nEn nypa nyst\u00f6tt kardemumma
\nEn nypa salt<\/p>\n

Kokosolja att steka i<\/p>\n

En nektarin
\nEn liten n\u00e4ve hackade pistagen\u00f6tter
\nEventuellt citronmeliss eller mynta<\/p>\n

JORDN\u00d6TSS\u00c5S<\/strong><\/h3>\n

1 msk jordn\u00f6tsm\u00f6r
\n3 msk valfri mj\u00f6lk<\/p>\n

CHOKLADS\u00c5S<\/strong><\/h3>\n

Sm\u00e4lt choklad av valfri sort, jag anv\u00e4nde en 85% choklad<\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/strong><\/h3>\n
    \n
  1. Mixa \u00e4gg, banan, kardemumma och salt med en stavmixer eller i en mixer. Alternativt mosa noga med en gaffel.<\/li>\n
  2. Hetta upp en stekpanna och ha i en klick kokosolja. S\u00e4nk till medelv\u00e4rme. H\u00e4ll i smeten. Stek gyllenbrun p\u00e5 b\u00e4gge sidor.<\/li>\n
  3. Skiva upp nektarinen och stek den p\u00e5 medelv\u00e4rme tills den f\u00e5tt fin f\u00e4rg.<\/li>\n
  4. Under tiden v\u00e4rmer du i en kastrull upp jordn\u00f6tssm\u00f6r och valfri mj\u00f6lk p\u00e5 l\u00e5g v\u00e4rme till en tjock s\u00e5s. Ha i mer mj\u00f6lk om du vill ha den tunnare. St\u00e4ll \u00e5t sidan.<\/li>\n
  5. Sm\u00e4lt n\u00e5gon bit choklad \u00f6ver ett vattenbad.<\/li>\n
  6. L\u00e4gg upp pannkakan p\u00e5 en tallrik. Toppa med nektarin, pistagen\u00f6tter, jordn\u00f6tss\u00e5s och choklads\u00e5s.<\/li>\n<\/ol>\n

    Smaklig m\u00e5ltid!<\/p>\n

    FRI FR\u00c5N<\/strong><\/h3>\n

    Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

    Denna fantastiska r\u00e4tt \u00e5t\u00a0jag till middag ig\u00e5r ikv\u00e4ll. Jag var sj\u00e4lv hemma och det k\u00e4ndes som v\u00e4rldens projekt att laga mat bara till mig. Dessutom var jag inte sugen p\u00e5 n\u00e5gonting alls. S\u00e5 jag\u00a0stirrade i kylsk\u00e5pet flera g\u00e5nger innan jag till slut tog beslutet: Jag \u00e4ter efterr\u00e4tt till middag. Sagt och gjort! Det var g\u00f6rgott. Och \u00e4r klart p\u00e5 nolltid. H\u00e4r kommer receptet. BANANPANNKAKA ger… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":15287,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[45,49,74,30,35,61,185,38,44],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/15244"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=15244"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/15244\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/15287"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=15244"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=15244"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=15244"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}