{"id":14962,"date":"2016-04-11T06:00:53","date_gmt":"2016-04-11T04:00:53","guid":{"rendered":"https:\/\/hanna.metromode.se\/?p=14962"},"modified":"2016-11-06T19:19:33","modified_gmt":"2016-11-06T17:19:33","slug":"kramig-vegetarisk-fars-med-ljuvlig-zucchinipasta-till-favorit-i-repris","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/2016\/04\/11\/kramig-vegetarisk-fars-med-ljuvlig-zucchinipasta-till-favorit-i-repris\/","title":{"rendered":"Kr\u00e4mig vegetarisk f\u00e4rs med ljuvlig zucchinipasta till – favorit i repris!"},"content":{"rendered":"

\"kramig_fars_med_zucchinipasta7\"<\/a>\"kramig_fars_med_zucchinipasta6\"<\/a>\"kramig_fars_med_zucchinipasta9\"<\/a>\"kramig_fars_med_zucchinipasta11\"<\/a> \"kramig_fars_med_zucchinipasta\"<\/a>Det h\u00e4r receptet har onekligen blivit en favorit b\u00e5de hos er och hos mig, s\u00e5 jag k\u00e4nde att det \u00e4r dags att lyfta det igen! Kr\u00e4mig f\u00e4rs med zucchinipasta! Himlen p\u00e5 jorden i munnen. Receptet \u00e4r superenkelt att g\u00f6ra och \u00e4r perfekt att g\u00f6ra mycket av s\u00e5 att du kan ladda upp i matl\u00e5dor i kyl och frys. Jag har\u00a0anv\u00e4nt\u00a0en spiralizer f\u00f6r att g\u00f6ra zucchinipastan, en k\u00f6ksmoj\u00e4ng som du enkelt t.ex\u00a0kan\u00a0g\u00f6ra ”pasta” av gr\u00f6nsaker med.<\/p>\n

Jag tycker att det h\u00e4r inl\u00e4gget g\u00e5r under f\u00f6ljande av era \u00f6nskem\u00e5l: 1. Middags – & lunchtips\u00a02. Matl\u00e5deinspiration\u00a03. Vegetariskt\/Veganskt och\u00a04. Billigt.<\/p>\n

INGREDIENSER<\/strong><\/h3>\n

Receptet ger ca 4-6 matl\u00e5dor beroende p\u00e5 hur mycket du vill ha i respektive l\u00e5da<\/em><\/p>\n

KR\u00c4MIG F\u00c4RS<\/strong><\/h3>\n

1\/2 r\u00f6d paprika
\n1\/2 gul paprika
\n5 champinjoner
\n1 gul l\u00f6k
\n2 vitl\u00f6ksklyftor
\n500 g valfri f\u00e4rs, jag anv\u00e4nde sojaf\u00e4rs denna g\u00e5ng<\/em>
\n500 ml havregr\u00e4dde*
\n1 – 1\/2 msk citron – eller limesaft
\n1 msk agave sirap,\u00a0alt. annan valfri flytande s\u00f6tning<\/em>
\n3 msk tomatpur\u00e9
\n3 msk stevia ketchup
\nSvartpeppar efter behag, rikligt om du fr\u00e5gar mig<\/em>
\n3\/4 tsk curry, kan uteslutas men lyfter smakerna fint tycker jag<\/em>
\n1 1\/2 – 2 tsk \u00f6rtsalt, mer eller mindre efter behag<\/em><\/p>\n

1 msk kokosolja att steka i<\/p>\n

F\u00e4rsk timjan att toppa med<\/p>\n

ZUCCHINIPASTA<\/strong><\/h3>\n

2 st zucchini, tunt strimlade eller gjorda i en spiralizer<\/em>
\nHimalayasalt, eller annat valfritt salt<\/em>
\nOlivolja<\/p>\n

G\u00d6R S\u00c5 H\u00c4R<\/strong><\/h3>\n

1. Riv paprika, l\u00f6k, vitl\u00f6k och champinjoner. Jag anv\u00e4nde den grova delen av rivj\u00e4rnet till allt utom vitl\u00f6ken, den tog jag p\u00e5 den rinriviga delen.
\n2. Stek sedan\u00a0paprika, l\u00f6k, vitl\u00f6k och champinjoner\u00a0i kokosolja. H\u00e4ll sedan i f\u00e4rsen och resterande ingredienser. L\u00e5t puttra p\u00e5 l\u00e5g v\u00e4rme i 7-10 min.
\n3. Koka under tiden upp vatten i en kastrull. G\u00f6r i ordning din zucchinipasta med en spiralizer alternativt hyvla\/sk\u00e4r tunna skivor om du inte har en. N\u00e4r vattnet kokat upp tar du av kastrullen fr\u00e5n plattan och l\u00e4gger i zucchinin. L\u00e5t ligga i ca 15-30 sekunder beroende p\u00e5 hur mjuk du vill att den ska bli, h\u00e4ll \u00f6ver zucchinin i ett durkslag och l\u00e5t rinna av. L\u00e4gg upp den i en sk\u00e5l eller tillbaka i kastrullen, ringla lite olivolja p\u00e5 samt ha p\u00e5 lite himalayasalt (eller annat valfritt salt efter behag). Du kan ocks\u00e5 \u00e5ngkoka zucchinin genom att l\u00e4gga pastan i en sil som du st\u00e4ller p\u00e5 kastrullen, l\u00e4gger p\u00e5 ett lock \u00f6ver alltsammans och \u00e5ngkokar i n\u00e5gra minuter – v\u00e4ldigt smidigt!
\n4. Smaka av f\u00e4rsen och servera den sedan med zucchinipastan och eventuellt lite f\u00e4rsk timjan.<\/p>\n

FRI FR\u00c5N<\/strong><\/h3>\n

Glutenfri* raffinerat sockerfri, mejerifri, \u00a0utan \u00e4gg, utan n\u00f6tter.
\n*Om du \u00e4r v\u00e4ldigt k\u00e4nslig\/allergisk mot gluten kan du \u00e4ven reagera p\u00e5 havre d\u00e5 det oftast sk\u00f6rdas och behandlas tillsammans med veteprodukter och d\u00e4rav kan inneh\u00e5lla gluten. F\u00f6r egen del g\u00e5r det bra med havrebaserade produkter.<\/em><\/p>\n

TIPS!<\/strong><\/h3>\n

Fick tips av en l\u00e4sare att om du ska g\u00f6ra matl\u00e5dor med zucchinipasta s\u00e5 beh\u00f6ver du bara koka den del du eventuellt ska \u00e4ta direkt, och l\u00e5t \u00f6vrig pasta ligga r\u00e5 i botten av l\u00e5dan s\u00e5 f\u00e5r f\u00e4rsen den att mjukna n\u00e4r den st\u00e5r i kylsk\u00e5pet. Sj\u00e4lvklart \u00e4r zucchinipasta ocks\u00e5 v\u00e4ldigt god att \u00e4ta r\u00e5!<\/p>\n

#\u00d6NSKEINL\u00c4GG<\/strong><\/h3>\n

F\u00f6r att du enkelt ska kunna ha koll p\u00e5 alla #\u00d6NSKEINL\u00c4GG har jag skapat en kategori med samma namn som du hittar h\u00e4r (klick)<\/em><\/a><\/p>\n

SE OCKS\u00c5<\/strong><\/h3>\n

F\u00f6r mer inspiration se ocks\u00e5 kategorierna
\n
– ”Middag” (klick)<\/a><\/em>
\n
– ”Lunch” (klick)<\/em><\/a>
\n
– ”Vegetariskt” (klick)<\/em><\/a>
\n
– ”Veganskt” (klick)<\/em><\/a><\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Det h\u00e4r receptet har onekligen blivit en favorit b\u00e5de hos er och hos mig, s\u00e5 jag k\u00e4nde att det \u00e4r dags att lyfta det igen! Kr\u00e4mig f\u00e4rs med zucchinipasta! Himlen p\u00e5 jorden i munnen. Receptet \u00e4r superenkelt att g\u00f6ra och \u00e4r perfekt att g\u00f6ra mycket av s\u00e5 att du kan ladda upp i matl\u00e5dor i kyl och frys. Jag har\u00a0anv\u00e4nt\u00a0en spiralizer f\u00f6r att g\u00f6ra zucchinipastan,… L\u00e4s mer <\/i><\/a><\/p>\n","protected":false},"author":13,"featured_media":15272,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[30,28,33,34,35,36,38,39,40,42,44],"tags":[1272],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/14962"}],"collection":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/users\/13"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=14962"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/14962\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media\/15272"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=14962"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=14962"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/www.naturligtsnygg.se\/hurbrasomhelst\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=14962"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}